'Marmara depremi 'üç ayrı' depremdi'

Güncelleme Tarihi:

Marmara depremi üç ayrı depremdi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2001 00:00


TÜBİTAK Baş Uzmanı Yüksek Mühendis Alkut Aytun, Marmara dipreminin büyüklüğü ile ilgili değişik rakamların ortaya atıldığını hatırlatarak, ''Bu deprem tek bir deprem değil, birbirini izleyen üç ayrı depremdi'' dedi.

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Ankara Şubesi tarafından düzenlenen ''İzmit Depremi ve Deprem Sorunlarına Bir Bakış'' konulu konferans, Vakıfbank Genel Müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı.

Konfrensa konuşmacı olarak katılan TÜBİTAK Baş Uzmanı Aytun, salonda bulunan Mamak Nesrin Ünüğür İlköğretim Okulu öğrencilerine, depremin tanımını yaparak, depreme hazırlıklı olma konusunda bilgi verdi.

Marmara Depremi'nin, daha önce yaşanan depremlerden daha büyük etkiler yarattığını vurgulayan Aytun, bugünkü ekonomik sıkıntının nedenini bu depreme bağladı.

Aytun, ''Bu büyüklükte bir depremi hangi ülke yaşarsa bunu izleyen 5-10 sene içinde bunun yıkıcı etkilerinden uzak kalmasının imkanı yok. Bu ABD, Japonya için de böyle'' diye konuştu.

Depremin büyüklüğü ile ilgili değişik rakamların ortaya atıldığını hatırlatan Aytun, şöyle konuştu:

''Bu deprem tek bir deprem değil, birbirini izleyen üç ayrı depremdi. Aralarındaki zaman aralığı saniyelerle ölçülecek kadar kısa. Bu nedenle biz bunu tek bir deprem gibi algıladık. Normal bir deprem 21-23 saniye sürmesi beklenirken, Marmara depremi 45 saniye sürdü.'' (aa)

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!