Marilyn Monroe'nun son pozları ölüm yıl dönümünde satışa çıkıyor

Güncelleme Tarihi:

Marilyn Monroenun son pozları ölüm yıl dönümünde satışa çıkıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2013 15:53

Marilyn Monroe'nun ölümünden haftalar önce Vogue için verdiği pozlar, vefatının 51. yıl dönümünde, ABD'deki bir müzayedeevinde satışa çıkıyor.

Haberin Devamı

20. yüzyıla seks sembolü ve pop ikonu olarak damgasını vuran efsanevi sinema yıldızı Marilyn Monroe'nun bugün 51'inci ölüm yıl dönümü.


ABD'nin Philadelphia şehrinde bulunan Freeman müzayedeevi, Monroe'nun ölüm yıl dönümünün ertesi günü olan 6 Ağustos'ta, aktrisin 10 fotoğrafının sınırlı sayıdaki baskısını satışa sunuyor.

MARILYN MONROE'NUN HİÇ GÖRÜLMEMİŞ FOTOĞRAFLARI


Negatifler, moda fotoğrafçısı Bert Stern'e ait. Haziran 1962'de Vogue dergisi için Monroe'nun ölümünden günler önce çekilen ve 10 Ağustos'a kadar sergilenecek olan fotoğrafların fiyatının 10-15 bin dolara erişebileceği tahmin ediliyor.


Asıl adı Norma Jeane Mortenson olan ABD'li sinema oyuncusu, şarkıcı ve model, 5 Ağustos 1962'de şüpheli bir biçimde hayata veda etmişti.

Haberin Devamı


Ölümü resmi olarak aşırı dozda uyku hapından kaynaklanan muhtemel intihar olarak geçse de ölüm sebebi üzerine pek çok spekülasyon yapıldı, komplo teorileri dile getirildi.


KÜÇÜK ROLLERDEN STARLIĞA


Kariyerine küçük rollerle başlayan Marilyn Monroe "Gentlemen Prefer Blondes", "How to Marry a Millionaire", "Some Like It Hot" ve "The Seven Year Itch" gibi filmlerdeki komedi yeteneği, seksapeli ve güzelliğiyle 1950'lerde ve 1960'lı yılların başında en popüler film yıldızlarından biri haline geldi.


Kariyerinin sonlarına doğru "Bus Stop" ve "The Misfits" gibi filmlerde dramatik rollerde de oyunculuğunun farklı bir yönünü gösterdi ve eşi görülmemiş popülerlik kazandı.


Monroe, 1999 yılında Amerikan Film Enstitüsü'nün tüm zamanların en büyük kadın film yıldızı sıralamasında altıncı sıraya yerleşti.


ÜÇ MUTSUZ EVLİLİK


Üç kez evlenen Monroe, ilk evliliğini 16 yaşında yaptı. Komşusunun 21 yaşındaki oğlu James Doughtery tanışıp bir süre flört ettikten sonra onunla evlenen

Monroe, dört yıl süren evlilik ardından boşandı, The Blue Book mankenlik ajansına girerek modellik yapmaya başladı. Yine bu dönemde oyunculuk ve şarkıcılık kurslarına katılıp saçını platin sarısına boyadı.


Monroe, A sınıfı aktristler arasına girdikten sonra, uzun zamandır birlikte olduğu beyzbol yıldızı Joe Dimaggio ile evlenendi. Ancak çift, dokuz ay sonra anlaşmazlık nedeniyle boşandı.

Haberin Devamı


New York'daki "Actor's Studio"ya oyunculuk okumaya giden aktris, buradaki eğitimi sırasında üçüncü eşi yazar Arthur Miller ile tanıştı ve daha sonra onunla evlendi. "The Misfits" filminden sonra Monroe, kocasından boşandı. Boşanmadan sonra depresyon sebebiyle Payne Whitney Psikiyatri Kliniği'ne yatarak bir süre tedavi gördü.


ŞÜPHELİ ÖLÜM


J.F. Kennedy ile aşk söylentileri çıkan yıldız oyuncu, Los Angeles'daki evinin yatak odasında henüz 36 yaşındayken hayata veda etti. Ölümünün ardından yapılan otopsi sonucunda ölüm sebebi yüksek dozda Barbitürat alımı sonucu muhtemel intihar olarak ilan edilmesine karşın, olay yerindeki delil yetersizliği, otopside alınan dokuların daha sonradan kaybolması ve başta kahyası Eunice Murray olmak üzere görgü tanıklarının çelişkili ifadeleri sonucu ölüm sebebinin cinayet olduğuna ve politik sebeplerden CIA, Mafya ve Kennedy ailesinin buna sebep olduklarına dair tam olarak kanıtlanamamış birçok komplo teorisi ortaya atıldı.

Haberin Devamı

Monroe'nun bedeni daha sonra eski kocası Joe Dimaggio'ya teslim edildi ve onun organize ettiği bir cenaze töreniyle 8 Ağustos 1962 yılında ise Westwood Village Memorial Park Mezarlığı'nda defnedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!