Mardin’de gelirin % 62.6’sı ‘personel’e

Güncelleme Tarihi:

Mardin’de gelirin % 62.6’sı ‘personel’e
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2016 23:25

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin projelerinin tanıtıldığı toplantıda, HDP’li belediyelerin özerklik çağrısını hatırlatarak, “Sana vatandaşa harca diye emanet edilen paraları yatırımdan başka her şeye harcıyorsun” dedi. Davutoğlu, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

NEREYE HARCANIYOR

Mardin Büyükşehir Belediyesi, gelirinin yüzde 96.7’sini merkezi yönetimden sağlıyor. Bu belediyenin gelirinin giderini karşılama oranı ise yüzde 217.7. Yani gelirinin yarısından fazlası harcanmıyor. Bir başka ifadeyle gelirin yüzde 100’e yakını merkezden gelmesine rağmen gelirin yüzde 50’den fazlası atıl bir şekilde bekletiliyor. Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin toplam giderinin yüzde 62.6’sı personele harcanıyor. Oysa Türkiye ortalamasında bu, yüzde 11.7. Bu personel ne yapıyor ki giderleri yüzde 60’ın üzerinde? Bu personel giderlerinin nereye gittiğini tek tek araştıracak ve hesaplarını soracağız. Türkiye’de ortalama bir büyükşehir belediyesinin yatırım giderlerinin toplam giderlere oranı yüzde 46.9’dur. Mardin’de ise bu oran sadece yüzde 7. O zaman bu kaynaklar nereye harcanıyor?

Haberin Devamı

Soruyoruz şimdi, ‘özerklik’ diyorsun, bunun bölgeyi geliştireceğini iddia ediyorsun, ama sana vatandaşa harca diye emanet edilen paraları yatırımdan başka her şeye harcıyorsun. Vatandaş hizmet bekliyor, bu beyefendiler ise çukurlar kazıyorlar, barikatlar kuruyorlar, birtakım imkânları sadece bunlara harcıyorlar.
Milletin emaneti mali kaynakları izini sürmekte zorlanılan karanlık mecralara harcıyorlar. Teröristin kazması, greyderi, kamyonu, iş makinesi bunlardan. Bazıları terör örgütünün lojistik merkezi gibi çalışan bu belediyelerin yöneticileri elbetteki bütün bu ihanetlerin, yanlış uygulamaların hesabını verecekler. Biz bu kaynakları havadan kazanmıyoruz.”

HACIBAYRAM HEDİYESİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na ‘Hacıbayram’ tablosu hediye etti.

ŞEHİT EVİ YENİLENECEK

DAVUTOĞLU, konuşmasının başında şehit asker Nuh Özdemir’in ailesinin Ordu’daki evinin fotoğraflarından duyduğu üzüntüyü de dile getirdi. Davutoğlu, şehidin babası Mehmet Özdemir’i arayarak taziyelerini ilettiğini belirtti, “Nuh belki o zor şartlarda büyüdü ama yaptığı hizmetle milletin gönlünde” dedi. Davutoğlu’nun Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu’na, evin hemen yenilenmesi ve ailenin bu arada bir konuta yerleştirilmesi talimatı verdiği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!