Mardin DP'de toplu istifa

Güncelleme Tarihi:

Mardin DPde toplu istifa
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2011 11:51

MARDİN’in Midyat İlçesi Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu’nun da aralarında bulunduğu yaklaşık 2 bin 500 kişi Demokrat Parti’den (DP) istifa etti.

DP Genel Başkanlığı’na Namık Kemal Zeybek’in seçilmesi ardından Midyat İlçesi’nde 3 dönemden bu yana Belediye Başkanı seçilen Şehmus Nasıroğlu, DP Genel İdare Kurulu Üyesi Mardin eski Milletvekili Veysi Şahin, Mardin İl Başkanı Ahmet Cemil Mataracı, Kabala Belediye Başkanı Şakir Nuhoğlu, Yüceli Belediye Başkanı Ali Gökçen’in de aralarında bulunduğu Mardin merkez, Midyat, Dargeçit, Ömerli, Kızıltepe ve Nusaybin ilçelerinde il ve belediye meclesi üyesi yaklaşık 2 bin 500 kişi partilerinden istifa etti.

DP’de 5 dönemden bu yana yürüttüğü Genel İdare Kurulu üyeliğinden ayrılan 21’inci dönem Mardin Milletvekili Veysi Şahin, DP’de eksen kayması olduğunu ileri sürerek, son büyük kongrede oluşan tablonun ileriye dönük siyaset yapma heveslerini kırdığını söyledi. Mevcut genel başkanın eski genel başkanların yerini dolduramayacağını savunan Şahin, son kongrede Demokrat Parti’nin liberal, demokrat ve muhafazakar çizgisinden ayrılarak daha radikal sağ bir çizgiye kaydığını ileri sürdü. Şahin, şöyle dedi:

"Yanlış yürütülen politikalar yüzünden Türkiye’nin çimentosu olan DP giderek eridi ve yüzde 40’lardan şuan da ne hale geldi. Bugünkü yönetime baktığımızda eski AP’li, DYP’li 10 isim bulamıyoruz. DP ile hiç ilgisi olmayan ve partide üyeliği bile bulunmayan bir şahsın kongre genel başkan olması partiyi tamamen farklı bir yöne çekmiştir. Dört günde genel başkan olduktan sonra, ’ben 6 ay sonra başbakan olacağım’ diyen bir zihniyetle birlikte çalışmamız mümkün değildir. Aday boşluğundan faydalanarak 4 günde genel başkan olabilirsin ama 6 ayda başbakan olacağım demek halka inandırıcı gelmez. Genel başkanın bu açıklamasından dolayı çok tepki aldık."

Mardin’deki istifaların DP’nin genel merkezinde büyük bir boşluk yaratacağını öne süren Şahin, "Sürekli omuz omuza verip birlikte siyaset yaptığımız arkadaşlarımızla birlikte kendi hür irademizle, seçmenlerden aldığımız tepkiler doğrultusunda istifa kararı aldık. Şu anda hiçbir parti ile temasımız yok. Siyasi gelişmeleri, herhangi bir siyasi partiye bağlı kalmadan izliyoruz, ancak, memleketimizin yararına olacak her işte biz yine elimizi taşın altına koymaya hazırız" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!