Marco'ya beşinci duruşmada da tahliye yok

Güncelleme Tarihi:

Marcoya beşinci duruşmada da tahliye yok
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2007 11:37

ANTALYA'da 13 yaşındaki İngiliz turist kız Charlotte M.'ye cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan 17 yaşındaki Alman genç Marco W.'ye yine tahliye çıkmadı. Marco W.'nin “Astım rahatsızlığım var, vücudumda kaşıntılar başladı, tahliyemi istiyorum” talebi mahkeme heyetince reddedildi. Charlotte M.'nin avukatı, müvekkilinin, mahkeme talimatıyla Manchester'da İngiliz hakimlere, tecavüze uğradığı için Marco'nun cezalandırılması yönünde ifade verdiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Geçen 11 Nisan'dan beri cezaevinde bulunan Marco W., Antalya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde beşinci duruşmasına çıktı. Alman gencin de bulunduğu, Antalya E Tipi Kapalı Cezaevi’nin zırhlı nakil aracı, erken saatlerde adliyeye geldi. Duruşmayı Almanya'nın N24, RTL, ZDF, ARD, SAT 1, PRO7 gibi televizyon kanallarının muhabir ve kameramanları ile Bild, Bildam Sontg, DPA, Berliner Zeitung, BZ, Köln Express gazetelerinin muhabir ve fotomuhabirleri izledi.

Anne Martina ve baba Ralf Jahns, erken saatlerde avukatları Ahmet Ünal Ersoy, Mehmet İplikçioğlu ile adliyeye geldi. Duruşma saat 10.00'da başladı ve 45 dakika sürdü. Charlotte M.'nin avukatı Ömer Aycan, genç kızın İngiliz hakimlere ifade verdiğini ve bu ifadenin kendisine henüz ulaşmadığını söyledi. Duruşmada Marco W'nin avukatı Ahmet Ünal Ersoy, müvekkilininin kefaletle serbest bırakılmasını veya tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasını talep etti. Mahkeme Başkanı Abdullah Yıldız, Marco W'ye bir isteğinin olup olmadığını sordu. Bunun üzerine Marco W., “Astım rahatsızlığım var ve vücudumda kaşıntılar başladı. Sürekli kaşınıyorum. Bu rahatsızlığım var” dedi. Charlotte M.'nin avukatı Ömer Aycan ise Manchester Üniversitesi Çocuk Hastanesi Cinsel Saldırı Yardım Merkezi'nde müvekkilinin ve ablası Rebecca'nın psikolojik tedavisinin sürdüğünü, talep edilen cezanın ağırlaştırılması gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Mahkeme heyeti, Charlotte M.'nin dün İngiltere'de verdiği ifadenin mahkemeye ulaşmasının beklenmesine ve Marco W.'nin tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 26 Ekim'e erteledi. Duruşma salonundan üzgün çıkan Marco W'nin anne ve babası, bekleme koridoruhda bir süre oturdu. Anne Martina W. adliyeden ayrılırken, “Benim oğlum güçlüdür. Bunu da başaracak” dedi.

Duruşma çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtlayan Charlotte M.'nin avukatı Ömer Aycan, Marco W'nin avukatlarının cezanın cinsel tacizden verilmesini istediklerini, ‘cinsel taciz' iddiasını kabullenmiş olduklarının görüldüğünü söyledi. Avukat Aycan, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“Ancak biz tecavüz konusundaki iddiamızı sürdürüyor. Kızın ifadesi Manchester'de alındı. İfade bana ulaştırıldığında mahkemeye arz edeceğim. Delil durumu kuvvetli suç şüphesi görüldüğünden tutuklu hali sürüyor. Charlotte, ifadesinde, tecavüz olayının vuku bulduğunu ve sanığın cezalandırılmasını istediğini İngiliz hakimlere söylemiş. Duruşma, dosyadaki delil eksiklikleri gerekçesiyle erletendi. Duruşma salonunda Marco da konuştu. Sağlık sebeplerinden dolayı tahliye istedi. Cezaevindeki koşullardan şikayetçi oldu. Cildinde lekeler varmış. Cezaevinde küflü bir ortam varmış cildine iyi gelmemiş.”

Aycan, Marco'nun Alman avukatlarının bilirkişi olarak duruşmada dinlenmesi yönünde taleplerinin olmadığını, bir önceki duruşmada bu talebin reddedildiğini söyledi. Aycan, Marco'nun yaşının küçük olmasından dolayı avukatlarının cezayı erteletme peşinde olduğunu vurguladı.

Haberin Devamı

Adliye binası dışında Alman gazetecilerin de sorularını yanıtlayan avukat Ömer Aycan, İngiliz kızın Antalya'da ifade vermek istediğini, ancak doktorların bunu uygun bulmadığını söyledi. Alman kamuoyunun bu davaya ve Türk mahkemelerinin vereceği her türlü karara saygılı olmalarını isteyen Aycan, “Bunu bir avukat olarak değil, Türk vatandaşı olarak talep ediyorum” dedi.

Marco W.'nin avukatı Mehmet İplikçioğlu da duruşma sonrası ailenin Alman avukatı Dr. Michael Nagel ile soruları yanıtladı. Nagel, ailenin üzgün olduğunu söylerken Türk avukat İplikçioğlu, “Sayın mahkeme Charlotte'nin ifade verdiğini avukatından öğrendi. Mağdure avukatının beyanına itibar etti ve ifadenin beklenmesine karar verdi. Sayın mahkeme delillerin toplanmamış olduğu kanaatinde. En önemli delil de mağdurenin ifadesi. İfade sonrası karar verecek” dedi. İplikçioğlu, Alman avukatların duruşmaya katılmasının yasal olarak mümkün olmadığını belirtti, “Alman hukuk uzmanın katılmasını istedik, mahkeme kabul etmedi” diye konuştu.

DAVANIN SEYRİ

Haberin Devamı

ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'ndeki Club Voyager Sorgun Otel'de yaptığı tatil sırasında İngiliz uyruklu 13 yaşındaki Charlotte M.'ye ‘cinsel tacizde bulunduğu’ iddia edilen Alman uyruklu 17 yaşındaki lise öğrencisi Marco W., kızın annesi 40 yaşındaki Heather Clarie M.'nin şikayetçi olması üzerine 11 Nisan'da tutuklanmıştı. Antalya E Tipi Kapalı Cezaevi'ne konulan Marco W., “Kendi rızası ile birlikte olduk” derken, Manavgat'taki özel bir hastaneden alınan raporda Charlotte M.'nin kızlık zarının bozulmadığı, ancak vajinal bölgesinde ölü spermlere rastlandığı belirlenmişti. Charlotte M. ailesiyle birlikte İngiltere'ye dönerken, tutuklanan Marco W. hakkında ‘15 yaşından küçük kıza cinsel saldırı’ suçlamasıyla 3 yıldan 8 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. Almanya hükümeti, Antalya’da tutuklu Marco W.'nin serbest bırakılması için girişimlerde bulunmuş, Alman basınında, Marco W.'nin kaldığı cezaevinin şartlarının çok kötü olduğu yönünde eleştiriler yayımlanmıştı. Antalya Cezaevi'nde tutuklu bulunan Alman genç, hakkında açılan dava kapsamında Antalya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 6 Haziran'da ilk, 6 Temmuz'da ikinci, 8 Ağustos'ta üçüncü, 6 Eylül'de de dördüncü duruşmaya çıkmış, tutukluluk halinin devamına karar verilmişti. Gizlilik kararı bulunan davayla ilgili mahkeme de yayın yasağı karar vermişti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!