Marco yine tahliye edilmedi

Güncelleme Tarihi:

Marco yine tahliye edilmedi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2007 16:50

ANTALYA'da 13 yaşındaki İngiliz turist kız Charlotte M.'ye cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan Alman turist 17 yaşındaki Marco W., bugün çıkarıldığı 7'nci duruşmada da tahliye edilmedi. Marco'nun avukatları, Charlotte'nin ifadesini İngiltere'den ve elden getirmek için yetki aldı. İngiliz kızın avukatı Ömer Aycan ise Alman Der Spigel Dergisi'ni mahkemeye sunup, Marco'nun Alman avukatlarının ifadeleri bu dergiye sızdırdığını ileri sürdü.

Haberin Devamı

Geçen 11 Nisan'dan beri cezaevinde bulunan Marco W., Antalya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 7'nci duruşmasına çıktı. Alman gencin de bulunduğu, Antalya L Tipi Kapalı Cezaevi’nin zırhlı nakil aracı, erken saatlerde adliyeye geldi. Duruşmayı çok sayıda Alman gazeteci ve televizyoncu da yakından takip etti. Davayı Almanya'nın N24, RTL, ZDF, ARD, SAT 1, PRO7 gibi televizyon kanallarının muhabir ve kameramanları ile Bild, Bildam Sontg, DPA, Berliner Zeitung, BZ, Köln Express gazetelerinin muhabir ve foto muhabirleri izledi. Marco'nun annesi Martina ve babası Ralf Jahns, erken saatlerde avukatları Mehmet İplikçioğlu, Ahmet Ünal Ersoy ve Şükrü Enhoş ile adliyeye geldi. Diğer duruşmalarda olduğu gibi bu duruşma sırasında da Türk ve Alman gazeteciler adliye binası dışında bekletildi. Türk ve Alman basın mensupları, yağmur altında görüntü almaya çalıştı.

Haberin Devamı

MAHKEME BAŞKANINDAN ÖZÜR DİLEDİD

uruşma saat 13.30'da başladı ve yaklaşık 1 saat sürdü. Sabah elindeki oyuncak ayı ile adliyeye gelen anne Martina Jahns, öğleden sonra adliyeye gelmedi. Duruşmada Marco'nun avukatlarından Mehmet İplikçioğlu, mahkeme Başkanı Abdullah Yıldız ve diğer heyet üyelerinden özür dileyerek söze başladı.

Avukat İplikçioğlu, avukatlığın gerekleri olarak zaman zaman bu tür olayların yaşandığını belirterek, “Sizi şikayet edip reddediğimiz için özür dileriz” dedi. Başkan Yıldız ise “Önemli değil” diyerek duruşmayı başlattı. Marco'nun avukatları, Charlotte M.'nin Bild Gazetesi'nde yayınlanan fotoğraflarını mahkemeye sunup 13 yaşından büyük olduğunu iddia etti. Bunun üzerine Başkan Yıldız, “Evet büyük gösteriyor” dedi. Duruşmaya 5 dakika müzakare arası verildi.

Müzakere sonrası mahkeme, Marco'nun avukatlarından Ahmet Ünal Ersoy'a, Charlotte M'nin ifadesinin elden İngiltere'den getirmesine yetki verdi. Mahkeme, İngiliz kızın avukatı Ömer Aycan'ın mahkemeye sunmuş olduğu ifadenin tercümesinin resmi nitelik taşımadığını ve dikkate alınmaması yönünde karar verildi. Ersoy, mahkemenin verdiği yetkiyle Charlotte M.'nin sağlık raporunu da alıp mahkemeye ulaştıracak.

Haberin Devamı

Mahkeme heyeti, duruşmayı 14 Aralık Cuma gününe erteledi ve Marco'nun tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Duruşma sonrası baba Ralf Jahns oldukça üzgündü. Marco'nun Alman avukatlardan Michael Nagel ise avukat Ömer Aycan'ı suçlayarak, “Bu avukat Alman ile Türk Hükümeti'ni karşı karşıya getirmeye çalışıyor. Der Spigel Dergisi'ndeki ifadeleri o vermiştir. Tahliye edilmemesine şaşırdım ve üzüldüm” dedi.

Charlotte M'nin avukatı Ömer Aycan, duruşmanın 14 Aralık'a ertelendiğini ve ifadelerin tartışıldığını söyledi. Aycan, “Marco'nun avukatlarının tahliye talebi reddedildi ve avukatların ifadeleri İngiltere'den elden getirilme yetkisi kabul edildi. Ayrıca sağlık raporu da bekleniyor” dedi. Marco'nun da tahliyesini talep ettiğini belirten avukat Aycan, Alman Der Spigel Dergisi'nde çıkan fotoğraf ve ifadelerle ilgili olarak, “Bu dergiyi müvekkillerimin talebi üzerine mahkemeye sundum. Türk avukatları sorumlu tutmadığımı ama sanığın Alman hukuk danışmanı, basın danışmanı gibi kişilerin adliyede beklediğini ve bu ifadelerin dergiye ulaştırıldığını söyledim. Bu ifadelerin ve fotoğraflarının yayınlanması Charlotte'yi çok üzdü. Görmekte olduğu tedaviyi etkileyeceğini düşündük. Delil durumu ve sağlık raporu nedeniyle ertelendi” diye konuştu.

Haberin Devamı

DAVANIN SEYRİ

Antalya'nın Manavgat İlçesi'ndeki Club Voyager Sorgun Otel'de yaptığı tatil sırasında İngiliz uyruklu 13 yaşındaki Charlotte M.'ye ‘cinsel tacizde bulunduğu’ iddia edilen Alman uyruklu 17 yaşındaki lise öğrencisi Marco W., kızın annesi 40 yaşındaki Heather Clarie M.'nin şikayetçi olması üzerine 11 Nisan'da tutuklandı.

Antalya E Tipi Kapalı Cezaevi'ne konulan Marco, “Kendi rızası ile birlikte olduk” derken, Manavgat'taki özel bir hastaneden alınan raporda Charlotte'un kızlık zarının bozulmadığı, ancak vajinal bölgesinde ölü spermlere rastlandığı belirtildi. Charlotte, ailesiyle birlikte İngiltere'ye dönerken, tutuklanan Marco için ‘15 yaşından küçük kıza cinsel saldırı’ suçlamasıyla 3 yıldan 8 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Haberin Devamı

Almanya hükümeti, Antalya’da tutuklu Marco'nun serbest bırakılması için girişimlerde bulundu, Alman basınında, Marco'nun kaldığı cezaevinin şartlarının çok kötü olduğu yönünde haberler yayımlandı.

Antalya Cezaevi'nde tutuklu bulunan Marco W., hakkında açılan dava kapsamında Antalya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 6 Haziran'da ilk, 6 Temmuz'da ikinci, 8 Ağustos'ta üçüncü, 6 Eylül'de dördüncü, 26 Eylül'de beşinci ve 26 Ekim'de de altıncı duruşmaya çıktı, tutukluluk halinin devamına karar verildi. Gizlilik kararı bulunan davayla ilgili mahkeme de yayın yasağı karar verdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!