Güncelleme Tarihi:
''Dondurman'' markasıyla MaraÅŸ dondurması üretimine baÅŸlanan, Japonya'da yaÅŸayan Türk iÅŸadamı Nejdet Demiryürek'e ait tesisin açılışı dolayısıyla bir tören düzenlendi.Â
Türkiye'nin Tokyo Büyükelçisi Solmaz Ãœnaydın, törende yaptığı konuÅŸmada, tesiste ''Dondurman'' markasıyla üretilecek dünyaca ünlü MaraÅŸ dondurmasının, Türkiye ve Türk mutfağının Japonya'da daha yakından tanınmasını saÄŸlayacağını söyledi.Â
Tesisin sahibi Nejdet Demiryürek de, MaraÅŸ dondurması sayesinde Japon halkına Türk kültürünü daha yakından tanıtmayı amaçladıklarını belirtti.Â
Vanilyalı, çilekli, muzlu, çikolatalı, viÅŸneli ve mangolu üretilecek ''Dondurman'', Japonya genelinde doÄŸrudan restoran ve kafelere pazarlanacak. Günde bir tona kadar dondurma üretilebilecek tesiste bir iki ay içinde meyveli yoÄŸurt üretimine de baÅŸlanacak.Â
Japonya'da tatlı niyetine tüketilen yoğurdun kökeninin Bulgaristan olarak bilindiğini kaydeden Demiryürek, tesiste Türk markasıyla üretilecek yoğurdun piyasada yer almasıyla bu yanlış kanaatin ortadan kaldırılmasını amaçladıklarını bildirdi.