Manisa ve Çanakkale'de orman yangını! Çanakkale'de tarihi alana girişler durduruldu

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2024 09:58

Manisa’nın Gördes ilçesinde dün başlayan orman yangını 31 saattir devam ediyor. Yangın nedeniyle 2 kırsal 2 mahalle boşaltıldı. Ayrıca Çanakkale’nin Eceabat ilçesinde de ormanlık alanda yangın çıktı. Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Eceabat ilçesi civarında devam eden orman yangını nedeniyle tarihi alanın kuzey hattına girişlerin durdurulduğu bildirildi.

Haberin Devamı

Manisa'nın Gördes ilçesine bağlı Boyalı Mahallesi civarında dün saat 14.35'te çıkan orman yangını bugün de devam etti. Kenarındaki kurumuş otlardan çıktığı tahmin edilen yangına İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne ait 11 hava aracı, 83 söndürme ekibi, 36 su tankeri, 18 iş makinesi ile birlikte Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri müdahale ediyor. Yangında ayrıca 3 sağlık ekibi, 7 jandarma asayiş ekibi 5 trafik ekibi ve toplam 361 personel görev yapıyor.
Öte yandan bugün 17.18 sıralarında yine Gördes ilçesine bağlı Kayacık Mahallesi’nde ayrı bir orman yangını çıktı. Ekipler o bölgede de söndürme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

TEDBİR AMACIYLA 2 MAHALLE BOŞALTILDI

Alevlerin kontrol altına alınabilmesi için yoğun çaba harcanırken, rüzgarın da etkiyle geniş alana yayılan yangın kırsal yerleşim yerlerini de tehdit etmeye başladı. Alevlerin sıçradığı Karayakup Mahallesi’nde bazı evler yanarken, tedbir amacıyla Karayakup ve Yeniköy mahalleleri boşaltıldı. 230 nüfuslu Yeniköy ve 40 nüfuslu Karayakup mahallelerinde ikamet eden vatandaşların ihtiyaçları, AFAD ve Türk Kızılay ekiplerince gideriliyor.

Haberin Devamı

Manisa Valisi Enver Ünlü de yangın bölgesine giderek, koordinasyon çalışmalarını bizzat yerinden yönetiyor.

ÇANAKKALE’DE ORMAN YANGINI

Çanakkale'nin Eceabat ilçesi Büyükanafarta köyü yakınındaki ormanda saat 10.00 sıralarında yangın çıktı. Yangın rüzgarın da etkisiyle geniş bir alana yayıldı.

Manisa ve Çanakkalede orman yangını Çanakkalede tarihi alana girişler durduruldu

İhbar üzerine bölgeye Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı çok sayıda ekip sevk edildi. Tedbir amacıyla Tarihi Gelibolu Yarımadası’ndaki 57. Alay Şehitliği ile Conkbayırı ziyarete kapatıldı. Alevlere havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Manisa ve Çanakkalede orman yangını Çanakkalede tarihi alana girişler durduruldu

BAKAN YUMAKLI'DAN AÇIKLAMA

TARIM ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çanakkale Bolu ve Manisa'da çıkan orman yangınlara karşı 14 uçak, 31 helikopter, 265 kara aracı ve 1413 personelin sevk edildiğini duyurdu.

Haberin Devamı

YANGINA GİDEN ORMAN ŞEFİ, EKİBİYLE KAZA GEÇİRDİ

Çanakkale’nin Eceabat ilçesine bağlı Büyükanafarta köyünde çıkan yangına havadan ve karadan müdahale sürüyor. Yangına müdahale için bölgeye giden Eceabat Anafartalar Orman İşletme Şefi Ahmet Yüksel ve ekibi, trafik kazası geçirdi. Yaralanan Yüksel ve ekibi, ambulansla hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı.


Manisa ve Çanakkalede orman yangını Çanakkalede tarihi alana girişler durduruldu

ARAZÖZ YANDI

Müdahale sırasında Anafartalar Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait bir arazöz yanarak kullanılamaz hale geldi.

'TARİHİ ALANA GİRİŞLER DURDURULDU'

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Eceabat ilçesi civarında devam eden orman yangını nedeniyle tarihi alanın kuzey hattına girişlerin durdurulduğu bildirildi. Açıklamada, "Eceabat ilçesi civarında devam eden orman yangını nedeniyle Tarihi Alan'ın kuzey hattına (Kabatepe Günü Birlik Alanı, Batık Gemi, Mimoza, 57. Alay, Conbayırı) ikinci bir duyuruya kadar girişler durdurulmuştur" denildi.

Manisa ve Çanakkalede orman yangını Çanakkalede tarihi alana girişler durduruldu

Haberin Devamı

BURSA’DA OT YANGINI

BURSA’da ot yangını çıktı. Bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

Manisa ve Çanakkalede orman yangını Çanakkalede tarihi alana girişler durduruldu

Merkez Osmangazi ilçesi Veysel Karani Mahallesi Veysel Sokak’ta saat 11.00 sıralarında ot yangını çıktı. Çevresinde hurdalık ve odun depolarının da bulunduğu alandaki yangın rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü. Dumanlar kentin birçok noktasından görülürken, ihbarla bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Ekipler yangına müdahale ediyor.

1,5 SAATTE KONTROL ALTINA ALINDI

Bursa'da Osmangazi ilçesinde çıkan ot yangını 1,5 saatte kontrol altına alınıp söndürüldü. İtfaiye ve Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin 40 personel ve 10 araçla müdahale ettiği yangını soğutma işlemleri sürerken, çıkış nedeninin belirlenmesi için de çalışma başlatıldı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!