Manisa’daki ölüm domuz gribi değil

Güncelleme Tarihi:

Manisa’daki ölüm domuz gribi değil
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2009 00:00

Domuz gribinde ilk günlerde yaşanan panik, yerini giderek daha sakin bir atmosfere bırakıyor.

Haberin Devamı

Önceki gün Manisa’da ölen Yusuf Demirtaş’ın domuz gribinden değil, akciğer enfeksiyonundan öldüğü açıklandı. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Ali Bardakoğlu da, el öpme ile ilgili sözlerinin yanlış anlaşıldığını söyledi

MANİSA Devlet Hastanesi’nde özel koğuşta önceki gece ölen ve domuz gribi olduğu belirtilen 28 yaşındaki Yusuf Demirtaş’ın, İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Viroloji Laboratuvarı’ndaki kan örneklerinde hastalığa neden olan H1N1 virüsüne rastlanmadı. Manisa Sağlık Müdürü Ziya Tay, Demirtaş’ın ölüm nedeninin akciğer enfeksiyonu olduğunu belirterek, şunları söyledi:


“Yusuf Demirtaş’ın gerek İstanbul’da domuz gribi olan arkadaşıyla teması, gerekse hastalığının gidişatı nedeniyle her türlü önlemi aldık. Ölüm sebebi akciğer enfeksiyonu. Domuz gribinin de son safhasında akciğer enfeksiyonu oluyor. Laboratuvar sonucu kesin teşhisi tanımlar. Biz de bunu bekledik.”
Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü mezunu Yusuf Demirtaş’ın cenazesi dün memleketi Salihli’ye gönderildi. Y.D’nin cenazesi Hazreti Hamza Camisi’nde kılınan namazın ardından özel giysili görevliler defnedildi. Tören sırasında Y.D’nin ailesinin, camide hazır bulunan sağlık ekiplerince virüs bulaşma ihtimaline karşı maske takmaları sağlandı.

Haberin Devamı

Çanakkale’de otobüsler dezenfekte edildi

ÇANAKKALE Belediyesi, domuz gribi önlemleri kapsamında, denetimindeki özel halk otobüslerini dezenfekte ettirdi. Çanakkale Belediyesi Denetimli 95 özel halk otobüsü, Karantina Çevre Sağlığı şirketinin sertifikalı elemanlarınca tek tek dezenfekte edildi. Dezenfekte için Dünya Sağlık Örgütü’nün uygun gördüğü “hidrojen peroksit” maddesi kullanıldı.

Ali Bardakoğlu’ndan ‘el öpme’ açıklaması: Risk varsa titizlik gösterilmeli

Bu arada, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Alİ Bardakoğlu, “Büyüklerin ellerini öpmekle bir şey olmaz. Korkmayın, bayramda büyüklerinizin elini öpün” sözlerine açıklık getirdi. Konunun, “Bayramda el öpme tartışması”na indirmenmesini doğru bulmadığını kaydeden Bardakoğlu, “İşin bilimsel yönüne sonuna kadar katılırız. Eğer bir bulaşma riski varsa büyüklerin, küçüklerin, yaşlıların, gençlerin, camide ya da dışarda olanların, herkesin gereken azami titizliği göstermesi gerekir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!