Güncelleme Tarihi:
Alaşehir Ege Bölgesi’nde Bozdağların Kuzeye bakan yönünde üç tepeler üzerine kurulmuştur. Manisa iline bağlı, yüzölçümü 977 km2 olan bir ilçedir. Batısında Salihli, doğusunda Sarıgöl ve Eşme ilçeleri güneyden Nazilli ve Kuyucak, kuzeyden ise Kula ilçeleri ile çevrilidir. Deniz seviyesinden yüksekliği 189m. olan Alaşehir’in Manisa iline uzaklığı 110km.’dir. Ege denizine uzaklığı kara yolundan 145 km dir.
Türkiye’nin ve bölgenin önemli akarsularından birisi olan Gediz Nehri’nin bir kolu olan, Alaşehir çayı, ilçenin güneydoğusunda bulunan 1430m. Yüksekliğindeki Çal dağlarından doğar. Kar ve yağmur suları ile beslenir. Düzensizdir. Bu vadi 3. Zaman sonlarıyla 4. Zaman başlarında olmuş büyük bir graben sahasıdır. Alaşehir Ovası tektonik hareketler sonucunda oluştuğundan sık sık yer sarsıntılarına uğramaktadır.
ALAŞEHİR BARAJI 130 BİN HEKTARA HİZMET EDİYOR
Alaşehir Çayı üzerinde kurulan Avşar Barajı, Alaşehir ve Sarıgöl İlçelerimizin ortasında bulunmaktadır. Sulama amacıyla kurulan barajın su kapasitesi 23 Milyon m3 tür. Barajdan 130 bin hektar alan sulanmaktadır. Ayrıca çok lezzetli olan aynalı sazan balığının üretimi de yapılır.
OVADA HER TÜRLÜ ÜRÜN YETİŞİYOR
Alaşehir Ovası ve çevresinden Akdeniz İklimi hüküm sürer. En fazla yağış kış mevsiminde olup, yıllık ortalama 540 m3 tür. Bitki örtüsü iklime uyum gösterir. Ovanın verimli topraklara sahip olması nedeni ile yetiştirilen başlıca ürünler; Çekirdeksiz üzüm, pamuk, tütün, tahıllar, sebze ve meyvedir. Türkiye’nin en verimli ovalarından birisidir ki, bu ovada her türlü ürün yetiştirilmektedir.
Alaşehir’in orman alanı 91803 hektar olup, ağaç türleri, karaçam, kızılçam ve meşedir. Bahadır köyünde yetişen ve bir eşi daha olmayan “Ebe Karaçam” olarak anılan (Pinus Nigra Var Şeneriana) ağaç dipten dallanan küre biçiminde 11m.’ye kadar uzanabilen, park ve bahçede kullanılan dekoratif bir ağaçtır. Sayılacak kadar az olan bu ağaç türü Orman Bakanlığı tarafından koruma altına alınmıştır.
ULAŞTIRMA, PERSONEL OKULU ALAY KOMUTANLIĞINDA BİNLERCE ASKER ACEMİLİK EĞİTİMİ GÖRÜYOR
Kışla içerisinde erbaş ve erlerin aileleri ile görüşmelerini sağlamak maksadıyla yeterli sayıda ankesör telefon ile banka işlemlerini kolaylaştırmak için bankamatik ve posta işlemlerinde kullanmak üzere PTT şubesi bulunmaktadır.
Kışla içerisinde erbaş ve erlerin kantin ihtiyaçlarını (bot boyası, kalem, defter, telefon kartı vb.) sağlamak maksadıyla yeterli sayıda kantin şubesi mevcuttur. Araştırma, kişisel gelişim ve güncel gelişmeleri yakınan takip etmesini sağlamak maksadıyla yeterli sayıda gerekli emniyet tedbirleri alınmış internet bilgisayarları ile istirahat sürelerinde dinlenebilecekleri yeterli genişlikte erbaş ve er gazinoları bulunmaktadır.
Kayıt kabul işlemlerinde ve diğer zamanlarda erbaş ve erlerin sağlık ile sorunları ile sağlık konusunda bilgilendirmelerini sağlamak maksadıyla 1’inci Basamak muayene Merkezinde tedavi ve bilgilendirme faaliyetleri yapılmaktadır. Personel ihtiyaç halinde İzmir Asker Hastanesine sevk edilmektedir.
Personelin sorunlarına daha kolay çözüm bulunabilmesi maksadıyla, kışla içerisinde bulunan Rehberlik ve Danışma Merkezlerindeki uzman personel ile
görüşülebilir.
Temel eğitimi müteakip yemin töreni (genellikle Cuma günü) icra edilmektedir. Yemin törenine aile fertleri davet edilmektedir. Yemin töreni tarihleri personele bildirilmektedir. Burada bulunulan süre zarfında hafta içerisinde her saat, Cumartesi, Pazar ve resmi tatil günlerinde mevsim şartları göz önünde bulundurularak belirlenecek saatlerde ziyaretçilerle nizamiye karakolunda bulunan ziyaretçi görüşme yerlerinde görüşme yapılmaktadır.
Erbaş ve erlerin istirahat ve hafta sonu izin sürelerinde istifade edebileceği hoşça vakit geçirebileceği yeterli sayıda kolaylık tesisleri ve spor tesisleri bulunmaktadır.