Maltepe bombacıları kamerada

Güncelleme Tarihi:

Maltepe bombacıları kamerada
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 20, 2013 09:15

Maltepe Kaymakamlığı’nın bahçesinde patlayan bombayı bırakan maskeli 2 kişi güvenlik kameraları tarafından görüntülendi. Ancak kamerayı izleyen kimse yoktu. Bomba 07.58’de patladı. Şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı. Bombanın ikizi Kartal’daki Barış Manço Kültür Merkezi önüne bırakılmıştı. Bomba son anda fark edilerek etkisiz hale getirildi.

Haberin Devamı

İstanbul'da Maltepe Kaymakamlığı yakınına bırakılan ses bombası sabah saat 08.00 sıralarında patladı. Öte yandan ise Kartal’da Barış Manço Kültür Merkezi’nin önüne bırakılan bomba imha edildi. Dün akşam Ankara eşzamanlı patlamalarla sarsılmış, Adalet Bakanlığı'na el bombaları atılmış ve AK Parti Genel Merkezi’ne de roketatarla saldırılmıştı.

BOMBACILAR KAMERADA Â

Cevizli Mahallesi, Orhan Gazi Caddesi’ndeki Maltepe Kaymakamlığı’nın güvenlik kameraları önceki gün saat 23.58’de, birinin elinde poşet bulunan maskeli iki kişiyi görüntüledi. Maskeli kişiler bir süre çevrede dolaştıktan sonra kameranın görüş açısından çıktı. İki kişi poşeti kaymakamlık bahçesinin duvarına bırakmıştı. Ancak kamera kaydını izleyen kimse olmadığı için durumdan şüphelenecek kimse de yoktu. Bomba tam 8 saat sonra, 07.58’de patladı. Şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı. Kaymakamlık binasının camları kırıldı. Patlamanın ardından çok sayıda polis ekibi kaymakamlık binasına sevk edildi.

Haberin Devamı

OLAY YERÄ°NDEN GÖRÃœNTÃœLER / WEB TVÂ

SABAH FARK ETTÄ°LER

Maltepe Kaymakamlığı’nın güvenlik kamerası kayıtları patlamadan sonra incelendi. Bombacılar da böylece görülmüş oldu. Polis kayıtları incelemek üzere aldı.

OLAY YERÄ°NDEN FOTOÄžRAFLAR

SON ANDA FARK EDÄ°LDÄ°

Bu sırada bölgedeki diğer kuruluşlarda da kontroller yapıldı. Kartal’daki Barış Manço Kültür Merkezi önünde şüpheli bir poşet vardı. Bomba imha uzmanları poşette Maltepe’de patlayan bombanın ikizinin olduğunu tespit etti. Bomba etkisiz hale getirildi.

MALTEPE KAYMAKAMI: BOMBA ZAMAN AYARLI

Maltepe Kaymakamı Ahmet Okur, "Bombanın zaman ayarlı olduğu tahmin ediliyor. Uzman ekiplerin teknik incelemesi devam ediyor.  Bombayı yerleştirenler iki kişi. Kamera kayıtlarına göre yüzü maskeli bu şüpheliler, yoldan geçerken bombayı binanın yanına bırakmış" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!