Maliki uzlaşmazsa bir çare buluruz

Güncelleme Tarihi:

Maliki uzlaşmazsa bir çare buluruz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2012 00:00

IRAK Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi, “Maliki, ortaklık anlaşmasına uyarsa sorun yok, uymazsa o zaman bir çare buluruz, alternatifler masada” dedi.

Haberin Devamı

Haşimi, dün SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak ile görüştükten sonra gazetecilerin sorusu üzerine, Irak’taki sorunun çözülmesi için Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin milli konferans toplamak, Mesut Barzani’nin de siyasi parti liderlerini bir masa etrafında toplamak gibi inisiyatifleri bulunduğunu söyledi. Güvenoyundan önce ortak yolun bulunabileceğini belirten Haşimi, şöyle konuştu:

Alternatifler masada

“Sorun, (Irak Başbakanı) Maliki’nin Irak’ta izlediği politikadır. Eğer Maliki, Erbil Anlaşması’nın uygulanmasını kabul ederse, özellikle tüm siyasi partilerin iktidarda ortaklığını kabul ederse, Maliki’nin devam etmesinde sakınca yok. Umarım Maliki bir kere daha düşünür ve bu olaylarda olumlu tavır alır. Ortaklık anlaşmasına bağlı kalır ve onu uygular. Ama kabul etmezse o zaman bir çare buluruz, tüm alternatifler masada.”Türkiye ile Irak arasında son dönem yapılan karşılıklı çıkışları, “gelip geçen yaz bulutuna” benzeten Haşimi, Başbakan Erdoğan’ın Irak konusunda endişesini dile getirmesini de saygıyla karşıladığını söyledi.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!