Maliki: Askeriye saldırısının sorumlusu El Kaide

Güncelleme Tarihi:

Maliki: Askeriye saldırısının sorumlusu El Kaide
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2007 15:39

Irak Başbakanı Nuri El Maliki, Samarra kentindeki Şii türbesi Askeriye'nin bu sabah bombalanmasından Irak El Kaide örgütüyle idam edilen Saddam Hüseyin yandaşlarını sorumlu tuttu.

Devlet televizyonuna konuşan Maliki, Irak'ta diğer camilerin de saldırıların hedefi olabileceğini düşündüğünü belirterek, güvenlik güçlerinden camilerin etrafındaki güvenlik önlemlerini artırmalarını istedi.
Maliki, Askeriye türbesinin korunmasından sorumlu tüm güvenlik güçlerinin tutuklanması talimatını verdiğini de kaydetti.

SADR YANDAŞLARININ MECLİSTEN ÇEKİLMESİ

Bu arada, Samarra'daki saldırı üzerine meclis üyeliklerini askıya aldıklarını açıklayan radikal Şii lider Mukteda Sadr yandaşı 30 milletvekilinin oluşturduğu siyasi blok, hükümetten Askeriye türbenin yeniden inşası için “gerçekçi” adımlar atmasını istediklerini bildirdi.

Hükümet, başta Askeriye türbesi olmak üzere zarar gören bütün Şii ve Sünni camilerin yeniden inşasına başlamak için gerekli adımları atıncaya kadar 275 sandalyeli meclisteki çalışmalarını askıya aldıklarını açıklayan blok, bu sabah saldırıya Askeriye türbesinin bulunduğu Samarra'dan yabancı askerlerin çekilmesi çağrısında da bulundu.

30 milletvekilinin oluşturduğu blok, iktidardaki Maliki'nin Şii İttifakı'nın sahip olduğu sandalyelerin dörtte birini oluşturuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!