Güncelleme Tarihi:
Bir anda Türkiye’deki fırınlarda patlayan, beş çaylarında yer edinmeye başlayan Makaron Fransız değil aslen İtalyan kökenli bir tatlıdır. Temel olarak toz badem, yumurta akı ve şekerin iş birliğiyle ortaya çıkar. En basit tarifiyle badem unundan yapılan iki yuvarlak beze arasında dolgu kremasından oluşan makaron, basit püf noktalara dikkat edilerek evde de yapılabiliyor. İşte makaron için
Makaron hamuru için
100 gr ince çekilmiş şeker
50 gr ince çekilmiş badem
2 yumurtanın akı
4 çorba kaşığı şeker
Çikolatalı krema için
1 paket bitter çikolata (80 gr)
1 çay bardağı krema
30 gr tereyağı
MAKARON NASIL YAPILIR?
İnce çekilmiş Şekeri ve file bademi mutfak robotuna alıp ince un kıvamına getirin (arada bir mutfak robotunu durdurup elinizde harmanlayın).
Yumurta aklarını mikserin orta hızında köpük köpük oluncaya kadar beş dakika çırpın.Mikserin devrini artırıp 4 çorba kaşığı Şekeri toplam iki dakikada azar azar ekleyin.
Bademli karışımı elekten geçirin.Yarısını önceden hazırladığınız yumurta aklı karışıma ilave edin.Tahta bir kaşıkla çok fazla müdahale etmeden karıştırın. Kalan bademli karışıma ekleyip pürüzsüz ve tek bir renk hamur (mus kıvamında) oluncaya kadar tekrar karıştırın.
Hamuru sıkma torbasına aktarın.Yaklaşık 2 san tim çapında dairesel hareketlerle yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı sıkın. Birinci tepsiyi 170 dereceye ayarlı fırında; fırının orta rafında 10 dakika pişirin.Fırından çıkarıp ikinci tepsideki makaronları da aynı şekilde pişirin.Pişen makaronları soğuması için bekletin.
Tepsiden özenle çıkarıp iki makaron arasına istediğiniz kremayı sürün.Tost şeklinde kapatıp kapaklı bisküvi kutusuna aktarın.
Çikolatalı krema için,
Çikolatalı ganaj için bıçakla kıyılmış bitter çikolata ve tere yağını benmari usulü eritin. Kremayı ekleyip karıştırın.Soğumaya bırakın. Makaronların arasına çikolatalı karışımdan sürün. Birgün buzdolabında beklettikten sonra servise hazırdır.