Mahkemeler görevini yapacak

Güncelleme Tarihi:

Mahkemeler görevini yapacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2008 00:00

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, anne- babasını ziyaret için geldiği memleketi Kayseri’de Ergenekon iddianamesiyle ilgili soruları yanıtladı. Gül, "Bu konuda ben bir şey söylemem. Mahkemeler görevlerini yapacaklar. Mahkemeye intikal etmiş konuda konuşmam" dedi.

Geleceğimiz parlak

Ardından Türkiye’nin geleceğine ilişkin görüşlerini belirten Gül, şöyle dedi: "Size Türkiye’nin geleceğine ilişkin bir şeyler söylemek istiyorum. Türkiye’nin geleceği çok parlak. Her şey daha güzel olacak. Bu işin güzelliğini anlayabilmek için eskisiyle mukayese etmek gerekir. Ülkemizin geleceğiyle ilgili olumlu gelişmeler, yenilenmeler oluyor. Bunlara şahit oluyoruz. Türkiye olarak, toprak ve insan potansiyelimiz var. Dünyada ve bölgede çok itibarlı bir ülkeyiz."

Büyükanıt dosya getirdi

Abdullah Gül, Türkiye’nin ABD ve İran arasındaki ilişkilerde oynadığı rolle ilgili bir soruya da, "Söylediğim gibi, Türkiye artık problem çözen ülkedir. Bölgemizdeki ve dünyadaki problemleri çözmek için elimizden geleni gayreti gösteriyoruz" karşılığını verdi.

Gül, gazetecilerle yaptığı sohbet sırasında babası Ahmet Hamdi Gül’ün bu yaşında halen çalıştığını ve fabrikaya giderek birikimlerini gençlere aktardığını söyledi. Babasının, emekli olduğu Hava İkmal Bakım Merkezi’ndeki çalışmalarından da söz eden Gül, "Genelkurmay Başkanımız Yaşar Büyükanıt Paşa bana babamın emekli olduğu Hava İkmal Bakım Merkezi’ndeki askeri işçi sicillerini içeren bir dosya getirdi. Burada babama ilişkin bilgiler, yaptığı işler, aldığı takdirlere ilişkin belgeler vardı. Çok mutlu oldum" dedi.

Bağevinde hafta sonu

Baba ocağı Kayseri’ye önceki gün eşi Hayrünnisa Gül’le birlikte gelen Abdullah Gül, geceyi ailesinin Melikgazi İlçesi’ndeki mütevazı bağevinde geçirdi. Gül, katarakt ameliyatı olan annesi Adeviye Gül’e ’Geçmiş olsun’ dedikten sonra babası Ahmet Hamdi Gül’ün elini öpüp kardeşi Macit Gül ve yeğenleriyle kucaklaştı. Abdullah Gül, dün sabah erken saatlerde bağevinin bahçesinden babasıyla birlikte biber, bamya, salatalık,

kabak, domates ve fasülye topladı. Öğleyin gazetecileri bağevinin bahçesine davet eden Cumhurbaşkanı Gül, meyve suyu ikram etti ve gezmeleri için Çankaya Köşkü’ne davet etti. Soluna annesi Adeviye, sağına babası Ahmet Hamdi Gül’ü alarak objektiflere poz veren Abdullah Gül, bahçedeki kuyuyu göstererek, "Babamla birlikte kışın buraya gelip, kuyuya kar basardık. Sonra yazın da bu suyu kana kana içerdik" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!