Mahaçkale'de patlama: 3 ölü

Güncelleme Tarihi:

Mahaçkalede patlama: 3 ölü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2013 00:00

Rusya’ya bağlı Dağıstan’ın başkenti Mahaçkale’de pazar yerinde bomba patladı. Boston Maratonu zanlısı Tsarnaev kardeşlerin memleketi olarak bilinen Dağıstan’da patlayan bomba ikisi çocuk üç kişinin ölümüne neden oldu.

Haberin Devamı

Rus güvenlik güçlerinin açıklamasına göre bomba bir çanta içerisinde pazarın yakınındaki çöp sepetinin yanına konmuştu. Yaşları 15-17 civarında olduğu belirtilen iki çocuk buldukları çantayı açmaya çalıştıkları sırada patlamanın meydana geldiği bildirildi. Bombanın infilak etmesi sonucu yaralan kişi sayısı ise 12 olarak bildiriliyor.

Rusya’nın Dağıstan Cumhuriyeti ABD’nin Boston şehrinde bomba patlatan Tamerlan ile Cevher Tsarnayev kardeşlerin memleketi olarak biliniyor.

Amerika’daki terör eyleminden sonra Rus güvenlik güçleri Dağıstan’da radikal dini unsurlara karşı bir dizi operasyon başlatmıştı. Son haftada Dağıstan’ın dört bölgesinde güvenlik güçleriyle çatışmalar çıkmış, iki de bombalı saldırı gerçekleştirilmişti.

1 Mayıs Mahaçkale merkez pazar yerinde patlayan bombadan bir gün önce ise Buynaks kasabasında silahlı çetelerle polis güçleri arasında çatışma çıktı ve bu olaylarda da 3 polis hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Böylece Rusya’nın Dağıstan Cumhuriyeti Çeçenistan’dan sonra Kafkaslar bölgesinde etnik ve dini kavganın tırmanışa geçtiği ikinci tehlikeli bölge haline geldi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!