Magnum’un 60 yıla kazınan fotoğrafları

Güncelleme Tarihi:

Magnum’un 60 yıla kazınan fotoğrafları
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2012 00:00

Haberin Devamı

DÜNYANIN en büyük fotoğraf ajanslarından Magnum’un 60’ıncı kuruluş yıl dönümü Londra’da düzenlenecek bir sergi ile kutlanacak. Gelecek ay açılacak sergide, ajans fotoğrafçılarının geçen 60 yılın en çarpıcı olaylarına tanıklık eden fotoğrafları sergilenecek. Sergide yer alan fotoğraflar arasında bir stüdyoda yarı çıplak çekime hazırlanan Marilyn Monroe’nun fotoğrafı ve ABD’nin İkinci Dünya Savaşı’nın kaderini değiştiren Normandiya çıkartmasından bir kare de var. Sergide aynı zamanda geçen ay 99 yaşında yaşamını kaybeden efsanevi Magnum fotoğrafçısı Eve Arnold’a adanmış bir bölüm yer alacak.
DIŞ HABERLER

Atilla Dorsay’dan ‘Kuşbakışı Sinema Tarihi’

SİNEMA yazarı Atilla Dorsay, Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi’nin (SSM) düzenlediği ‘Yetişkin Eğitimleri’ kapsamında verilecek seminerde, sinema tarihini anlatacak. 14 Mart’ta başlayacak ve altı hafta boyunca çarşamba günleri 19.00’da gerçekleştirilecek seminerde, sessiz dönemden başlayıp günümüze kadar sinema tarihi özetlenecek. Seminer süresince, Dorsay kendi arşivinden filmler de gösterecek. ‘Rembrandt ve Çağdaşları’ sergisine paralel olarak ‘Sinemada Resim Sanatı ve Ressamlar’ konusu da işlenecek. Seminerde Dorsay, Chaplin’den Keaton’a, Garbo’dan Dietrich’e, Casablanca’dan Rüzgar Gibi Geçti’ye, Şiirsel Gerçekçilik’ten Yeni Dalga’ya, John Ford’dan Kubrick ve Fincher’e kadar en önemli sanatçı, film ve dönemleri özetleyecek. Telefon (0212) 277 22 00/ 137-164

Haberin Devamı

Hafta sonu kadınlara ücretsiz sergi

EYLÜL 2011’den bu yana hafta içi ofis, hafta sonu müze olarak hizmet veren Borusan Contemporary, Dünya Kadınlar Günü nedeniyle 10-11 Mart tarihlerinde kadın ziyaretçilerini ücretsiz olarak ağırlayacak. Borusan Contemporary’de devam eden İspanyol ‘yeni medya’ sanatçısı Daniel Canogar’ın ‘Tarih Nehri’ ve Borusan Çağdaş Sanat Koleksiyonu’ndan bir seçki ‘Segment #1A’ sergileri de ücretsiz olarak görülebilecek. Daniel Canogar,’Tarih Nehri’ sergisinde atık malzemelerden oluşturduğu eserleriyle, dünyamızın doğal kaynaklarının yok olması tehdidine ve atıkların çevreye verdiği zarara dikkat çekiyor. Tel: 0212 393 52 00 www.borusancontemporary.com

Haberin Devamı


Arınç’tan Vakıflar bilançosu

8 yılda 667 çalıntı eser ele geçirildi
2011’de 27 hırsızlık olayı oldu
2002’den bu yana 3 bin 500 eser restore edildi

Umut ERDEM/ANKARA
BAŞBAKAN Yardımcısı Bülent Arınç, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün çalıntı eserlerin bulunması ile ilgili çalışmalarını anlattı. 2002-2010 arasında çalınan eserlerden 667’sinin ele geçirildiğini belirten Arınç, “2011’de 27 hırsızlık olayı meydana gelmiş ve çalınan 60 eserin hırsızlık duyuruları yapılmıştır” dedi. Arınç, 2002’den bu yana kadar da 3 bin 500 vakıf eserini restore ettirdiklerini söyledi. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden sorumlu Arınç, TBMM Genel Kurulu’nda milletvekillerinin sözlü sorularını şöyle yanıtladı:
INTERPOL el koyuyor
“Çalınan eserlerin duyurularının yapılması ve takipleri amacıyla 2002’de Vakıflar Genel Müdürlüğü Kültür ve Tescil Daire Başkanlığı bünyesinde bir Kaçakçılıkla Mücadele Bürosu oluşturuldu. Duyurular ve takipler daha önce Kültür ve Turizm Bakanlığı aracılığıyla yapılmaktayken doğrudan Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yapılmaya başlanmıştır. Kaçakçılıkla Mücadele Bürosu tarafından yurtiçi ve yurtdışındaki müzayedeler İnternet üzerinden sürekli takip edilmektedir. Satışa çıkarılmış bir eser tespit edildiğinde duyurusu yapılmakta ve aranılan bir eserse derhal müdahale edilip INTERPOL aracılığıyla esere el konulmaktadır.”
667’si ele geçirildi
“2002-2010 arasında çalınan eserlerden 667 adedi yurtiçi ve yurtdışında ele geçirilmiştir.
2011’de 27 hırsızlık olayı meydana gelmiş ve çalınan 60 eserin hırsızlık duyuruları yapılmıştır. 2002’den bu yana kadar 3 bin 500’e yakın tarihi varlığımızı, yani vakıf eserlerimizi restore etmek, onarmak veya tadilata maruz kılmak şekliyle güzel bir çalışmamız oldu. ‘Restore et ve uzun süreli kullan’ veya ‘Yap- işlet uzun süreli kullan’ yöntemleriyle de pek çok yeri değerlendirmiş olduk. Bundan sonra da restorasyona devam edeceğiz. Esaslı tamirat, tadilatlara devam edeceğiz.”

Haberin Devamı

Nardis’in en iyi caz vokalleri seçildi

NARDİS Jazz Club ve NTV Radyo’nun ortaklaşa düzenledikleri 8. Nardis Genç Caz Vokal Yarışması önceki gece yapılan final ile sonuçlandı. 41 adet başvurudan 36 yarışmacının demoları uygun bulunarak elemeye tabi tutuldu. Gecede canlı performans sergileyen 14 yarışmacı arasında Ceyda Köybaşıoğlu birinci seçildi. Genç sanatçı 12-15 Nisan tarihleri arasında yapılacak olan Jazz Voices yarışmasına katılmaya hak kazandı. Yarışmada Melisa Kıral, Cemre Necefbaş, Barış Çakmakç ve Can Türkkan ödül kazanan diğer isimler oldu. Sinem Yılmaz İslamoğlu da ntvmsnbc katılımcılarının oylarıyla ‘halkın birincisi’ ilan edildi.

Bursa Kitap Fuarı 10 yaşında

Haberin Devamı

BU yıl 10’uncu yaşını kutlayan Bursa Kitap Fuarı 10 - 18 Mart tarihleri arasında Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde okurlarla buluşmaya hazırlanıyor. Teması ‘Bursa’yı Yazmak’ olarak belirlenen fuara bu sene 270 yayınevi ve sivil toplum kuruluşu katılacak; dokuz gün süresince 76 kültür etkinliği ve imza günlerinde 600 yazar okurlarıyla bir araya gelecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!