Mado'dan incirli dondurma

Güncelleme Tarihi:

Madodan incirli dondurma
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 19, 2001 00:00

KahramanmaraÅŸ'ta yerleÅŸik Mado Dondurmaları, incirli dondurmayı da çeÅŸit zenginliÄŸine katarak piyasaya sürdü.Ãœnlü dövme dondurması ile özdeÅŸleÅŸen KahramanmaraÅŸ'ta, tropikal meyvelerin yanı sıra, yörede üretilen bütün meyvelerden doÄŸal katkılı ve aromalı dondurma üretiliyor. Dondurma üretiminin hijyenik ortamda, el deÄŸmeden fabrikasyon yöntemle yapıldığı iÅŸletmelerin kurulduÄŸu ve Türkiye'nin yanı sıra, dış pazarlar gözetilerek üretimin gerçekleÅŸtirildiÄŸi KahramanmaraÅŸ'ta, yıl boyu tüketim nedeni ile kiÅŸi başına tüketilen dondurma, Türkiye ortalamasının 5 katının üzerine çıktı. Ünlü MaraÅŸ dondurmasının eÅŸsiz lezzeti ve farklı aromasını, Türkiye'nin ötesinde Avrupa ve OrtadoÄŸu ülkeleri tüketicilerine tattıran ve bununla da yetinmeyip, dünya nüfusunun 6'da 1'inin yaÅŸadığı Çin Halk Cumhuriyeti'ne ihracat baÄŸlantısı yapan Mado, çeÅŸidi zenginleÅŸtirme çalışması kapsamında geliÅŸtirdiÄŸi incirli dondurmayı, test üretimi sonrası seri üretime geçerek ürün yelpazesi arasına kattı. Mado Dondurmaları Ä°ÅŸletme Müdürü Lütfi Bilmen, son 20 yılda 100'e yakın çeÅŸitte dondurma ürettiklerini, bunun çok önemli bölümünün tüketicilerin de beÄŸenisini kazandığını ve yeni çeÅŸit araÅŸtırmalarının sürdüğünü söyledi. Ãœrün yelpazesine kattıkları incirli çeÅŸitle dondurmanın besin deÄŸerini artırdıklarını belirten Bilmen, ''Hem yöresel, doÄŸal meyveleri deÄŸerlendirip çiftçiye kazandırıyoruz hem de dondurmayı salt serinletici özelliÄŸi bulunan gıda maddesi olmaktan çıkarıp, adeta lezzet pınarına ve vitamin kaynağına dönüştürüyoruz'' dedi. KahramanmaraÅŸ'ın köylerinde, ''meyvelerin prensesi'' olarak tanımlanan incir üretiminin önemli yeri bulunduÄŸunu kaydeden Bilmen, ''Özenle toplanan incirleri dondurup, gerektiÄŸinde kullanıyoruz. Bu da çok miktarda kaliteli incirin dalından koparılıp getirilmişçesine yıl boyu tüketilmesi anlamına geliyor. Ä°ncirli dondurmayı önümüzdeki günlerde ülke genelindeki maÄŸazalara ulaÅŸtıracağız'' diye konuÅŸtu. Bilmen, dondurma çeÅŸidini artırma ve kalitesini geliÅŸtirmenin Mado'nun öncelikli ilkesi olduÄŸunu da sözlerine ekledi.Â
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!