Madenci dayıya elveda

Güncelleme Tarihi:

Madenci dayıya elveda
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2014 01:00

KARAMAN’ın Ermenek ilçesinde maden faciasında önceki gün cansız bedeni çıkarılan işçinin, DNA testiyle Ömer Cansu (22) olduğu belirlendi.

Haberin Devamı

Madenci Başyayla ilçesine bağlı Üzümlü köyünde ailesi ve bedensel engelli ağabeyi Abdurrahman Cansu’yla (25) yaşıyordu. “Ömer yokuştan indirip çıkarıyordu. O benim ayaklarımdı” diyen ağabey, kardeşinin maddi imkânsızlıktan madende çalıştığını dile getirmişti. Baba Hüsnü Cansu, oğlunun tabutuna sarılıp “Aslanım benim. Kıyamam sana. Seni nasıl toprağa verdim” dedi.

10 yaşındaki Sedat Alkan dayısının tabutu önünde gözyaşlarına hâkim olamadı.


Madenin yüzde 90’ı tarandı

MAHSUR kalan işçilere ulaşılması için öncelikle madene akan, 4 olimpik havuzu doldurmaya yetecek miktarda yaklaşık 12 bin 500 ton su, pompalarla boşaltıldı. İçeri dolan yüksek basınçlı su, madeni ayakta tutan tahkimatı yıktığından dışarı atıldıkça tünel ve galerilerde göçükler meydana geldi, yolu kapattı. 12.5 metrekarelik tüneller, 1300 metre boyunca tıkandı. Yolu açmak için tünel ve galerilerden yaklaşık 4 bin vagon hafriyat çıkarıldı. Bugüne kadar madenin yüzde 90’ından fazlası tarandı.

Ocakta 5 can kaldı

Haberin Devamı

13 ceset çıkan ocakta halen Kamil Yaman, Hüseyin Gültekin, Mehmet Özcan, Hasan Tuncer ve Ali Haznedar’ı arama çalışmaları sürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!