Madem suçluydu niye silah verdiniz

Güncelleme Tarihi:

Madem suçluydu niye silah verdiniz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2009 00:00

Elazığ Karakoçan ilçesinde bir askerin eline pimi çekilmiş el bombası vererek patlamasına neden olduğu öne sürülen Piyade Teğmen Mehmet Tümer’in 8. Kolordu Komutanlığı Askeri Mahkemesinde’ki duruşmasında şehit yakınları söz aldı.

Haberin Devamı

Şehit er Mesut Bulut’un babası Sinan Bulut, mahkeme dokümanlarını istedi. Amca Bedir Bulut ise duruşmalarda elinde bomba patlayan İbrahim Öztürk’ün  aşırı derecede suçlandığını öne sürerek, “Tüm bu suçları işliyorsa, her gün  vukuat veriyorsa neden böylesi önemli bir yerde bu silahlar buna teslim edildi?” diye sordu. Şehit Öztürk’ün babası Hacı Öztürk de Bulut’un sözlerine katılarak, tek suçlunun oğlu olduğunu kabullenemediğini söyledi. Mesut Bulut’un annesi Mevlüde Bulut ağlamaya başlayınca, mahkeme bahçesinde ambulansta bir süre kontrol altına alındı.

Mahkemede, sanık Teğmen Tümer’in talebi üzerine tanık olarak dinlenen tim kolunda daha önce görev yapan uzman çavuş Zeydan Arabacı ve olay günü bombaları veren piyade çavuş Mustafa Sezer İbrahim Öztürk’ün sürekli disiplinsiz davrandığını belirterek örnekler verdiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!