M-16'lı polis katili ve arkadaşlarına ceza yağdı

Güncelleme Tarihi:

M-16lı polis katili ve arkadaşlarına ceza yağdı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2006 15:33

İZMİR'de, biri polis dört kişiyi öldürmek bir polisi öldürmeye teşebbüs suçundan tutuklu yargılanan Cenk İce ile suç ortakları Bekir Sarıtaş ve Mustafa Nurhan Topbaş'a ceza yağdı. Cenk İce, biri ağırlaştırılmış dört müebbet, Bekir Sarıtaş üç kez müebbet, Mustafa Nurhan Topbaş ise 3 kez 12'şer yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

Geçen yıl 29 Kasım'da, Bayraklı semtindeki evinde köpek beslemesini istemeyen, triko ürünleri satıcısı evsahibi 50 yaşındaki Mahmut Yurt ile oğulları Adıgüzel Yurt (25) ve Hasan Yurt'u (23), Kemaraltı Çarşısı'ndaki işyerlerinde kurşunlayarak öldüren 38 yaşındaki Cenk İce ile yanında bulunan 43 yaşındaki Bekir Sarıtaş ve 33 yaşındaki Mustafa Nurhan Topbaş kaçtı. Olayın ardından çalışma başlatan polis, geçen 25 Ocak'ta Mustafa Nurhan Topbaş'ı yakaladı. Adliyeye sevkedilen zanlı tutuklandı.

POLİSİ DE ÖLDÜRDÜ

Diğer iki zanlıdan Cenk İce ise, 30 Ocak'ta otomobille kaçarken izine ulaşan polislerle Yenişehir semtinde girdiği çatışmada Motosikletli Polisler Tim Amirliği'nde görevli İsmail Aydoğan'ı (35) şehit edip arkadaşı Hakan Çetin'i (32) de yaraladıktan sonra vurularak yakalandı. Üzerinde ve otomobilinde yapılan aramada iki M-16 tüfek, üç tabanca, iki çelik yelek, 200'e yakın mermi, bir rambo bıçağı, 4 el bombası ve 5 sahte kimlik çıkan Cenk İce'nin verdiği ifade doğrultusunda diğer zanlı Bekir Sarıtaş da, Karabağlar semtindeki bir hamamda polis tarafından yakalanıp gözaltına alındı. Sarıtaş'ın da üzerinden iki sahte kimlik ve iki tabanca çıktı. Cinayetin zanlılarından Bekin Sarıtaş ve tedavisi tamamlanan Çenk İce “polise silahlı mukavemet, kamu görevlisini öldürme ve yaralama, sahte kimlik kullanma, oto hırsızlığı ve 6136 sayılı kanuna muhalefet” suçlarından tutuklandı.

Sanıklar hakkında İzmir 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. İddianamede, Cenk İce hakkında dört kişiyi öldürmekten ve bir öldürmeye teşebbüs suçundan beş kez müebbet, resmi belgede sahtecilik'ten 5 yıl, 6136 Sayılı Kanun'a muhalefet suçundan 20 yıl, Bekir Sarıtaş hakkında dört kez müebbet, Mustafa Nurhan Topbaş hakkında da üç kez müebbet hapis cezası talep edildi. Ayrıca Bekir Sarıtaş ve Mustafa Nurhan Topbaş hakkında ‘resmi belgede sahtecilik, 6136 Sayılı Kanuna muhalefet’ten 1'er yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. İzmir 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan son duruşmaya, tutuklu yargılanan üç sanık , ölenlerin yakınları ile tarafların avukatları katıldı.

“ÖLMELERİNE RAĞMEN KAFALARINA SIKTIM”

Cenk İce ifadesinde hem görüşmek hem de daha önceki tartışma sırasında evlerinde düşürdüğü mermiyi istemek için Yurt ailesinin işyerine gitmeye karar verdiğini anlattı. Önceden cezaevi arkadaşları olan Bekir Sarıtaş ve Mustafa Nurhan Topbaş'ı da yanına alıp, tabancalarla Yurt ailesinin işyerine gittiklerini belirtti. İşyerinde Mahmut Yurt'un oğlu Adıgüzel Yurt'un bıçak çekip kendisine saldırdığını söyleyen İce, bunu gören Sarıtaş'ın onu vurduğunu, kendisinin de Mahmut Yurt ile Hasan Yurt'u öldürdüğünü söyledi. Cenk İce, yemin ettiği için de, ölenlerin kafalarına elindeki tabancalardaki şarjörleri boşalttığını, sonra da olay yerinden ayrıldıklarını, pişmanlık duymadığını söyledi.

“BEN DE POLİS ÇOCUĞUYUM”

Yakalandıkları gün bir müzikhole alacağını ödemedikleri için baskın yapmayı planladıklarını anlatan Cenk İce şöyle devam etti:

“Tam bu sırada iki motosikletli polisi gördüm. Önüme geçip durdurmak istediler ama ben hızlanıp kaçtım. Daha sonra bir ara sokağa girdim. Ancak ileride kapıları açık, motoru çalışan başka bir otomobil sokağın ortasında duruyordu. Önümü kapattığı için mecburen durdum. O sırada polisler yoktu. Amacım, o aracı gasp edip kaçmaktı. Otomobilden inip bagajdaki M-16 tüfeği aldım. Bu sırada motosikletli iki polisin geldiğini gördüm. Elimdeki silahı görünce telaşlandılar. Arkadaki tabancayla ateş etmeye başladı. Ben de belimden çıkarttığım tabancayla ateş etmeye başladım. Bu sırada karnıma mermi isabet etti ancak çelik yelek korudu. Diğer mermiler baldırlarıma ve ayaklarıma isabet etti. Polisler motosikletten düşüp bana doğru ateş etmeye devam ettiler. Benim de tabancam yere düştü. Bu sırada elimdeki M-16 ile seri olarak onlara ateş ettim.

Daha sonra bir duvarı kendime siper ettim. Diğer polisler de geldi. Bu sırada üzerimde el bombaları olduğunu, teslim olacağımı söyledim. Başka polislerin de gelmesiyle tüfekleri yola atıp teslim oldum. Bu olaydan dolayı üzgünüm. Bu olay aniden gelişen bir olaydı. Polislere ateş etmek istemezdim. Ben devamlı surette polise yardımcı olmayı kendime amaç edindim. Çünkü ben de polis çocuğuyum.” Diğer zanlılar da aynı yönde ifade verdi.

MAHKEME CEZA YAĞDIRDI

Savcı sanıkların iddianamede belirtilen suçlardan cezalandırılmalarını istedi. Mahkeme heyeti sanıklardan Cenk İce'yi baba ve iki oğlunu öldürmekten üç kez, polis memuru İsmail Aydoğan'ı öldürmekten ağırlaştırılmış müebbet, polis memuru Hakan Çetin'i öldürmeye teşebbüsten önce müebbet ardından 20 yıl, ruhsatsız silah bulundurmaktan 15 yıl ve sahtecilikten 2 yıl 6 ay, Bekir Sarıtaş'ı üç kişiyi öldürmekten üç kez müebbet, ruhsatsız silah bulundurmaktan 1 yıl, Mustafa Nurhan Topbaş'ı da adam öldürmeye iştirak etmekten 36 yıl, ruhsatsız silah bulundurmaktan 1 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanık avukatları kararı temyiz edeceklerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!