2017 LYS klasik mi olacak? LYS'de açık uçlu soru ne demek?

Güncelleme Tarihi:

2017 LYS klasik mi olacak LYSde açık uçlu soru ne demek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2016 09:50

LYS değişikliğinin kısa sürede yayılması ardından üniversiteye giriş hayali kuran pek çok öğrencinin kafasında soru işaretleri oluştu. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, açık uçlu soru sistemine geçileceğinin bilgisini verdi. Yeni sisteme karşı çıkan bazı vatandaşlar, yeni LYS uygulamasına tepkisini sosyal medyadan diel getirdi. Peki, 2017 LYS klasik mi olacak? Açık uçlu soru ne demek?

Haberin Devamı

LYS sorularına dair yapılan açıklama sınava girecek öğrencilerin kafasında soru işareti yarattı. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, daha önce de gündeme gelen açık uçlu soru sistemine yeşil ışık yakarak tüm sorular olmasa bile LYS sorularının bir kısmını açık uçlu sorular sormayı planladıklarını ifade etti.  Peki, LYS soruları klasik mi olacak? Açık uçlu soru ne demek? İşte, o açıklama!

YÖK Başkanı'nın açıklamaları arasında üniversitede öğretmenlik bölümü okumak isteyenlere yönelik bilgiler de bulunuyordu. Saraç, açıklamasıyla öğretmenlik bölümlerine branş şartı geçileceğini bildirdi. Peki, öğretmenlik bölümlerinde başarı sıralaması kaç olacak? 2017 LYS soruları açık uçlu mu olacak? Açık uçlu soru nedir? İşte, detaylar!

Haberin Devamı

ÖĞRETMENLİK BÖLÜM SIRALAMASINA ŞART GELİYOR

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’ın LYS sistemine ilişkin açıklamalarda bulundu. 15 Temmuz olaylarından sonra yükseköğretim kurumlarını temizlemeye çalıştıklarını ifade eden Saraç, öğretmenlik bölümü için başarı sıralaması getireceklerinin haberini verdi. Öğretmenlik başarı sıralamasında 240 bin sınırı çizen Saraç’ın en dikkat çeken LYS açıklaması ise “açık uçlu sorular” oldu.

LYS SORULARI AÇIK UÇLU MU OLACAK?

YÖK başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, daha önce de gündeme gelen LYS’de açık uçlu sorular döneminin başlayacağını duyurdu. Peki , LYS soruları açık uçlu mu olacak? Saraç, LYS sorularının açık uçlu olacağını şu sözlerle dile getirdi: “Üniversiteye girişteki ikinci aşama olan LYS'de öğrencilerin açık uçlu sorularla tanışmasını sağlayacak şekilde az sayıda soru sorulacağını ifade edebilirim. Öğrencilerimizi hiçbir şekilde tedirginliğe sevk etmemiz lazım. Açık uçlu soruya yavaş yavaş geçilecek. Bu bağlamda öğrencilerimizin açık uçlu sorularla tanışmasını istiyoruz.”

İLAHİYAT FAKÜLTESİNE GİRECEKLERE DEĞİŞİKLİK

YÖK Başkanı, yeni ilahiyat fakültesini hedefleyen için öğrencilere de bilgilendirmede bulundu. Saraç ilahiyat fakültelerinde yapılacak değişikliği şu sözlerle dile getirdi: “Yükseköğretim Kurulu olarak ilahiyat fakültelerinde artık bu yıldan itibaren ikinci aşamadan öğrenci alınacağını burada açıklamak isterim.”

Haberin Devamı

AÇIK UÇLU SORU NEDİR?

YÖK başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’ın açıklamaları ardından “açık uçlu soru nedir?” sorusu yeniden gündeme geldi. Açık uçlu soru, basitçe evet ya da hayır olarak cevaplanamayan, şıkları bulunmayan klasik, yazılı soruları ifade eden soru tipidir. Açık uçlu soruda soruyu cevaplayanın duygu ve düşüncelerine analizle ulaşılmak istenir. Açık uçlu sorular genellikle öğretmenler tarafından klasik sınavların son sorusu olarak sorulur.

LYS'DE YENİ UYGULAMA İÇİN YAPILAN YORUMLAR

Elit Kürt  👑 ‏@EnFenoWoman  #LYSUygulamasıSeneye onca sene yapmadınız şimdi mi aklınıza geldi yapmak ,hani emeğimiz emanetinizdi. Emeğimize sahip çıkın !

Can Özkan ‏@canveotesi  Eğitim sistemi siyaset üstü olmalı, kişiye/kişilere/iktidara göre değişmemeli. Cam gibi şeffaf olmalı. #LYSUygulamasıSeneye
Mustafa T ‏@mstftsn  

Haberin Devamı

#LYSUygulaması Seneye olsun, öğrencilerin emeğine balta vurmayın, bu yapılanın psikolojisi bile öğrenciyi çökertir!!!
Papatyalı Kız ‏@Paptykz

muhammed nuri süs ‏@MuhammedNSUS 

Bu çocukları böyle hayalkırıklığına uğratamazsınız,@OSYMbaskanligi konuyla ilgilenin lütfen!!!

#LYSUygulamasıSeneye

#LYSUygulamasıSeneye gençleri oyuncak ettiniz ben bakın ben liseden mevzun olalı 3 sene oluyor yani hayallerim yıkılalı 3 sene
Ujfalusi ‏@kronosdaimon   #LYSUygulamasıSeneye olsun. Allah rızası için hadi yap bir güzellik kardeşine be ösym

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!