'Lüküs Hayat'ın sırrı 'güncellemeler'

Güncelleme Tarihi:

Lüküs Hayatın sırrı güncellemeler
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2009 10:55

‘Lüküs Hayat’ opereti yarın 25. yaşına basıyor. Çeyrek asırdır oyunun başrolünü üstlenen Zihni Göktay, güncel espriler ekleyerek ‘Lüküs Hayat’ı sürekli yeniliyor. Göktay’ın son ilaveleri ‘One minute’ ve ‘Bi daha da gelmem’

Haberin Devamı

Lüküs hayat  lüküs hayat/ Bak keyfine yan gel de yat / Ne ömür şey, oh ne rahat / Yoktur eşin lüküs hayat... sözleriyle 25 yıldır sahnede ‘Lüküs Hayat’. Ekrem Reşit Rey’in yazıp Cemal Reşit Rey’in bestelerini yaptığı operetin bazı şarkılarını da Nazım Hikmet Yazmış. 1933’te ilk kez sahnelenen bu ünlü operetin İstanbul Şehir Tiyatroları’nda hala süren Haldun Dormen imzalı rejisi, yarın 25 yaşına basıyor. 6 Mart 1985 yılından bu yana aralıksız sahnelenen oyunun en büyük kozu, başından beri Rıza’yı canlandıran Zihni Göktay. Aralarında Suna Pekuysal’ın da olduğu pek çok ünlü oyuncunun güç kattığı Lüküs Hayat’ın hiç eskimemesini, tekrar tekrar seyredilebilmesinde de Zihni Göktay’ın oyunculuğu kadar, aralara sıkıştırdığı güncel esprilerin rolü büyük.

Haberin Devamı

 

Denizlere atılan çöplerden tutun da rezidanslara, evlere yapılan amerikan kapılara, italyan mutfaklara kadar birçok konunun işlendiği oyunda, Başbakan’ın Davos Zirvesi’ndeki ‘one minute’ ve ‘Daha da gelmem’ sözleri Zihni Göktay’ın ağzından dökülünce ortalık resmen yıkılıyor.

 

GÜNCELLENDİĞİ İÇİN İZLENİYOR

 

‘Lüküs Hayat’ın Türkiye’de ve dünyada bu kadar uzun süre sahnelenen ilk operet olduğunu ve 25 yıldır aynı ilgiyle izlenmesinin kendisini çok mutlu ettiğini söyleyen Göktay bu ilgiyi yaptığı ‘güncellemelere’ bağlıyor, “Bu kadar ilgiyle izlenmesi benim için çok gurur verici bir olay, 1985’te sekiz yaşında olan ve içeri alınmayan izleyiciler şimdi çocuklarıyla geliyor. Bu kadar ilgi çekmesinin nedeni de elbette sürekli güncelleniyor olması. Çünkü her şey değişiyor, o zamanki izleyiciyle şimdikilerin beklentileri aynı değil, 1930’dan bu yana politikacılar değişti, genel yayın yönetmenleri değişti, izleyici değişti, yaşanan olaylar değişti... Bütün bunlar operetin güncellenmesini gerektiriyor ve güncellenmesi de izleyicinin ilgisinin ilk günkü gibi olmasını sağlıyor.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!