LÜKSEMBURG’DAN SONRA BRÜKSEL’E İLK ZİYARET

Güncelleme Tarihi:

LÜKSEMBURG’DAN SONRA BRÜKSEL’E İLK ZİYARET
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2005 16:31

LÜKSEMBURG’DAN SONRA BRÜKSEL’E İLK ZİYARET-Dışişleri Bakanlığı’ndan bir heyet, 11 Ekim’de Brüksel’e giderek AB Komisyonu ile temaslarda bulunacak. Görüşmelerde 9 Kasım’da yayınlanacak olan İlerleme Raporu üzerinde durulacak ve olağan siyasi istişareler yapılacak.

-LÜKSEMBURG’DAN SONRA BRÜKSEL’E İLK ZİYARET
-Dışişleri Bakanlığı’ndan bir heyet, 11 Ekim’de Brüksel’e giderek AB Komisyonu ile temaslarda bulunacak. Görüşmelerde 9 Kasım’da yayınlanacak olan İlerleme Raporu üzerinde durulacak ve olağan siyasi istişareler yapılacak.

ANKARA(ANKA)-Türkiye’nin AB’ye üyelik müzakerelerinin başlatılmasının ardından Dışişleri Bakanlığı’ndan bir heyet, gelecek hafta Brüksel’e gidecek. Heyet, 9 Kasım’da yayınlanacak olan İlerleme Raporu’na ilişkin temaslarda bulunacak.
AB İşlerinden sorumlu Müsteşar Yardımcısı Volkan Bozkır’ın başkanlığındaki heyet, 11 Ekim’de Brüksel’e gidecek. Heyet, Avrupa Komisyonu yetkilileriyle 9 Kasım’da yayınlanacak olan yıllık İlerleme Raporu’na ilişkin görüşmeler yapacak.
Türkiye’nin her yıl olduğu gibi bu yılda da İlerleme Raporu’nun hazırlıklarına katkı amacıyla Komisyon’a bilgi ve veri verdiği ifade ediliyor.
Bu arada, Brüksel’e gidecek olan Dışişleri heyeti, Komisyon ile olağan siyasi istişareleri de gerçekleştirecek.
İlerleme Raporu’nda Türkiye’nin reform yolunda attığı adımlara dikkat çekilirken eksiklikler de belirtilecek.
Bu çerçevede, ifade ve din özgürlüğü, kadın ve sendika hakları ve yargı gibi konularda yeni adım atılması isteneceği ifade ediliyor.
(ANKA)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!