Lübnan tezkeresine Kamer Genç'ten itiraz

Güncelleme Tarihi:

Lübnan tezkeresine Kamer Gençten itiraz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2011 16:42

TBMM Genel Kurulunda, Lübnan'da BM Geçici Görev Gücü (UNIFIL) kapsamında görev yapan Türk askerinin görev süresinin bir yıl daha uzatılması konusunda hükümete yetki verilmesini öngören Başbakanlık Tezkeresi kabul edildi.

Haberin Devamı

Tezkere için AK Parti ve MHP'li milletvekilleri kabul yönünde oy  kullandı. Genel Kurul Salonu'nda bulunan CHP'li milletvekillerinin ise oy  kullanmadığı gözlendi.

Bu tezkereyle, UNIFIL kapsamında görev yapan Türk askerinin görev süresi  5. kez uzatıldı. TBMM'den, Lübnan'a asker gönderilmesine ilişkin karar 5 Eylül  2006 tarihinde çıktı. Görev gücünün süresi, bu tarihten sonra 4 kez uzatıldı.

Hükümetler, 1950'den bu yana yurtdışına asker gönderme konusunda TBMM'den  31 kez izin aldı. Genel Kurulda kabul edilen son tezkere, Libya'da istikrarın  sağlanmasına yönelik tezkere oldu.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, tezkerenin kabul edilmesinin ardından, yarın  saat 15.00'de toplanmak üzere birleşimi kapattı.

KAMER GENÇ’TEN İTİRAZ

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen Lübnan tezkeresi’nin Geçici Başkanlık Divanı ile kabul edilemeyeceği iddiasına bulundu

Haberin Devamı

Genç’in bu iddiası TBMM Başkanı Cemil Çiçek’e soruldu. Çiçek, “Geçmiş uygulamalara bakın” demekle yetindi.

ÇİÇEK: "ZİYARET HAKKINDA BİLGİM YOK"

Bugün bazı TV kanallarında Kılıçdaroğlu’nun Cemil Çiçek’i ziyaret edeceği haberleri yer aldı. Çiçek bu haberlerin hatırlatılması üzerine, “Benim bilgim yok siz söylüyorsunuz karşılığını verdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!