Lübnan-Suriye arası silah akışı

Güncelleme Tarihi:

Lübnan-Suriye arası silah akışı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2012 00:00

Birleşmiş Milletler (BM) Ortadoğu temsilcisi Terje Roed-Larsen, Suriye ve Lübnan arasında iki yönlü silah kaçakçılığının yapıldığını belirtti.

Haberin Devamı

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 15 üyesine Lübnan'daki gelişmeler hakkında brifing verdikten sonra gazetecilere açıklama yapan Roed-Larsen, "Elde ettiğimiz verilere göre Lübnan'dan Suriye'ye, Suriye'den de Lübnan'a silah akışının olduğuna inanmamız için gerekçeler var" dedi.

Bağımsız kaynaklarının olmadığını, fakat çeşitli kaynaklardan bilgi aldıklarını söyleyen Roed-Larsen, Konsey'e BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un Beyrut'a yaptığı son ziyarette silah transferi konusunu Lübnanlı yetkililerle konuştuğunu, sınır kontrolünün iyileştirilmesi çağrısında bulunduğunu da aktardı.

Ortadoğu'da büyüyen bir tehlike olduğuna dikkat çeken Roed-Larsen, "Bu, uçurumun kenarındaki savaşta yapılan bir ölüm dansı" ifadesini kullanırken, dikkat çekmeye çalıştığı silah kaçakçılığıyla ilgili detay vermedi.

Haberin Devamı

Lübnanlı yetkililer, 28 Nisan'da, Suriyeli muhaliflere teslim edilmek üzere Libya'dan gönderilen üç konteyner dolusu silah ele geçirdiklerini açıklamıştı. Ele geçirilen silahlar arasında ağır mitralyözler, roketler, roketatarlar ve patlayıcılar vardı.

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!