Lübnan istihbaratı: Tekin'i aşiret serbest bıraktı

Güncelleme Tarihi:

Lübnan istihbaratı: Tekini aşiret serbest bıraktı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2012 12:24

Lübnan'da Mikdat aşireti tarafından kaçırılan Türk vatandaşı Aydın Tufan Tekin 27 gün sonra özgürlüğüne kavuştu. Tekin'in nasıl serbest kaldığı sorusunun yanıtı ise Lübnan İstihbarat Şefi Abbas İbrahim'den geldi.

Haberin Devamı

Naharnet haber sitesinin bildirdiğine göre, Lübnan İçişleri Bakanı Marvan Şarbel ve Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi İnan Özyıldız'la birlikte Tekin'i Türkiye'ye getiren uçakta bulunan İbrahim, Türk işadamının Mikdat aşireti tarafından serbest bırakıldığını söyledi.

İbrahim, Tekin'in serbest kalmasında, Lübnan ordusu ve istihbarat servisinin ortak çabalarının etkili olduğunu ifade etti.

Lübnan İçişleri Bakanı Şarbel ise Tekin'in Türkiye'ye getirildiği özel uçakta AA'ya yaptığı açıklamada, ordunun iki gündür Beyrut'un banliyölerinde operasyon yaptığını ve sonuçta Mikdat ailesiyle Tekin'in serbest bırakılması noktasında uzlaşıldığını söyledi.

Lübnanlı Bakan, “Suriyeli ve Türk rehinelerin kurtarılması için iki ülke olarak çok çaba harcadık. İkinci rehineyi de yakında kurtarmayı umuyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Şarbel, kaçırılan diğer Türk vatandaşı Abdulbasit Arslan'ın çok iyi Arapça konuştuğunu ve en kısa sürede onun da kurtarılmasını arzu ettiklerini belirtti.

SIRA LÜBNANLI HACILARDA

Lübnan Ulusal Haber Ajansı'nın bildirdiğine göre, Şarbel, Ankara'da Türk yetkililerle yapılacak görüşmelerde, Suriyeli muhaliflerce Mayıs ayından bu yana rehin tutulan 10 Lübnanlı hacının serbest bırakılması konusunun ele almayı planladıklarını belirtti.

Naharnet'in haberine göre, Lübnan Başbakanı Necib Mikati, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la yaptığı telefon görüşmesinde, "Türk yetkililerin Suriye'de kaçırılan Lübnanlıların serbest bırakılması için gösterdikleri çabanın artmasını ümit ettiğini" söyledi.

Beyrut'ta 15 Ağustos tarihinde kaçırılan Türk işadamı Tekin, Lübnanlı yetkililerce dün gece Beyrut Büyükelçiliği’ne teslim edildikten sonra bu sabaha karşı Mikati'ye ait özel uçakla Türkiye'ye getirilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!