Lübnan Genel Güvenlik Müdürü İstanbul'dan Şam'a gitti

Güncelleme Tarihi:

Lübnan Genel Güvenlik Müdürü İstanbuldan Şama gitti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2013 13:22

Lübnan'ın en üst düzey güvenlik yetkililerinden Genel Güvenlik Müdürü Abbas İbrahim, dün Türkiye'de gerçekleştirdiği gizli görüşmelerin ardından bugün de Suriye'nin başkenti Şam'a gitti.

Haberin Devamı

AFP haber ajansının İçişleri Bakanı Mervan Şerbil'in Lübnan'ın Sesi radyosuna yaptığı açıklamalardan aktardığına göre, İbrahim, Suriye'de geçtiğimiz yıl isyancılar tarafından kaçırılan dokuz Lübnanlı hacının serbest kalması için görüşmeler yapacak.

Şerbil, İbrahim'in Lübnanlı hacılar karşılığında serbest bırakılması istenen Suriyelilerin isimlerinden oluşan bir listeyi Esad yönetimine teslim edeceğini de söyledi.

İçişleri Bakanı, "İbrahim, Lübnanlıları kaçıranların serbest bırakılmasını istediği yaklaşık 200 kişinin isimlerinden oluşan yeni bir listeyle bugün Suriye'ye gidecek" dedi.

Abbas İbrahim, dün de Beyrut’ta 9 Ağustos’ta kaçırılan THY pilotları Murat Akpınar ve Murat Ağca için Türkiye'de temaslarda bulunmuştu.

Diplomatik kaynaklar İbrahim'in İstanbul'da bulunduğunu doğrulayarak, hem Türk pilotların serbest kalması, hem de Suriye'de kaçırılan 9 Şii hacı için devrede olduğunu ifade etmişti. İbrahim'in Türkiye'de başta MİT olmak üzere ilgili birimlerle görüşeceği bildirilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!