İzmir ve Balıkesir'de orman yangını... İzmir'de 2 mahalle boşaltıldı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2024 13:27

İzmir'in Bornova ilçesinde ve Balıkesir'in Kepsut ilçesinde orman yangını çıktı. İzmir'deki orman yangınında alevlerin ulaştığı kırsal Beşyol ile Sarnıç mahalleleri boşaltıldı. Yangın nedeniyle İzmir-Manisa kara yolu tedbir amacıyla trafiğe kapatıldı. Öte yandan Manisa'nın Soma ilçesinde çıkan yangın ile Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde çıkan yangın kontrol altına alındı.

İZMİR'DE 2 MAHALLE BOŞALTILDI

İzmir’in Bornova ilçesinde çıkan orman yangınında alevlerin ulaştığı kırsal Beşyol ile Sarnıç mahalleleri boşaltıldı.

İZMİR VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

İzmir Valisi Süleyman Elban, "Yangın çıktıktan kısa süre sonra Beşyol ile Sarnıç köylerine yayıldı, civarındaki orman da yanmaya başladı. Havadan ve karadan birçok ekip yangına müdahale ediyor. 15 hava aracı var daha fazla alamıyoruz çünkü alan dar. Jandarma tedbirlerini aldı. Her iki köyü de boşalttık. Beşyol'da 3, Sarnıç'ta ise 4 ev zarar gördü. Çok şükür yaralımız ve can kaybımız yok. Ekipler, genel anlamda da yangını tutmak üzereler" dedi.

Öte yandan orman ve AFAD ekipleri bölgedeki bazı kümes ve ağıllardaki hayvanları tahliye etti.

İZMİR-MANİSA KARA YOLU TRAFİĞE KAPATILDI

İzmir'in Bornova ilçesinde ormanda çıkan yangına takviye ekipler sevk edildi. Alevlere şu an 6 uçak ve 9 helikopterle havadan, 25 arazöz, 8 su ikmal aracı, 4 dozer, 4 yer ekibiyle de karadan müdahale sürüyor. Yangın nedeniyle İzmir-Manisa kara yolu tedbir amacıyla trafiğe kapatıldı.

KAHRAMANMARAŞ'TAKİ YANGIN KONTROL ALTINDA

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde anız yangını nedeniyle makilik alanda çıkan yangın kontrol altına alındı. Makilik alanda soğutma çalışması sürüyor.

BALIKESİR'DE ORMAN YANGINI

Balıkesir'in Kepsut ilçesi Karahaliller Mahallesi'ndeki arazide, saat 14.30 sıralarında yangın çıktı.
Alevler, yakındaki ormana da sıçradı. İhbar üzerine bölgeye uçak, helikopter ve arazözler sevk edildi. Yangının kontrol altına alınması amacıyla havadan ve karadan müdahale ediliyor.

MANİSA'DAKİ YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Manisa'nın Soma ilçesi Darkale Mahallesi yakınlarında çıkan orman yangını, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle 3 saatte kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları sürerken, yangının çıkış nedenine ilişkin inceleme başlatıldı.

İZMİR'DE ORMAN YANGINI

Bornova ilçesi Beşyol Mahallesi yakınlarındaki ormanda, saat 13.30 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Bölgeden yükselen dumanları fark eden çevredekiler, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi.

İhbarla bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 6 uçak, 3 helikopter, 20 arazöz, 6 su ikmal aracı ve 4 dozer sevk edildi. Alevlere havadan ve karadan müdahale sürüyor.

KAHRAMANMARAŞ'TA ORMAN YANGINI

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde Narlı Mahallesi'ndeki ormanda saat 13.00 sıralarında yangın çıktı. Çevredekilerin ihbarıyla Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü tarafından bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi.

Söndürme çalışmalarına destek olmak için Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı da ekip gönderdi. Ekipler, alevleri kontrol altına almaya çalışıyor. 

MANİSA'DA YANGIN RÜZGARIN ETKİSİYLE BÜYÜDÜ

Manisa'da Soma'nın Darkale Mahallesi yakınlarındaki ormanda, saat 11.30 sıralarında orman yangını çıktı. Henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı.
Bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 4 uçak, 3 helikopter, 13 arazöz, 5 su ikmal aracı ve 1 dozer sevk edildi. Ekiplerin alevlere müdahalesi sürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!