Orman yangınlarında son durum... İzmir'de alevler evlere sıçradı! Şehir dumanla kaplandı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2024 10:18

İzmir, Manisa ve Bolu'daki orman yangınlarına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı yaptığı açıklamada, "Meteorolojik veriler önümüzdeki 3 gün orman yangınları için yüksek risk olduğunu söylüyor. Bu 3 gün için alarmdayız" ifadelerini kullandı. Bakan Yumaklı, "Yurt genelinde 47 orman yangınından 30'u kontrol altına alındı, 17 yangına müdahale devam ediyor" dedi. Öte yandan İzmir Karşıyaka'daki yangın etkisini artırarak yerleşim yerlerine vardı. İzmir'de 16 ev yandı, 87 ev boşaltıldı, 44 iş yeri de tahliye edildi. Yumaklı, Bolu'daki yangınla ilgili olarak "Gangının sebebi anız ateşi; gözaltılar var." dedi. Sağlık Bakanlığı, yangınlardan 78 kişinin etkilendiğini açıkladı. İşte orman yangınlarında son durum...

MÜDAHALE YENİDEN BAŞLADI

Tarım ve Orman Bakanlığı, sabahın ilk ışıklarıyla İzmir, Muğla, Manisa ve Bolu'daki yangınlara müdahalenin yeniden başladığını açıkladı.


DİDİM'DEKİ YANGIN 12 SAATTE KONTROL ALTINA ALINDI

Aydın’ın Didim ilçesinde saat 13.00 sıralarında çıkan makilik yangını, ekiplerin çalışmasıyla 12 saatte kontrol altına alındı.

Yangın bölgesine giderek incelemelerde bulunan Aydın Valisi Yakup Canbolat, 20 evin tedbir amaçlı tahliye edildiğini belirtti. Yangına 4 helikopter, 3 uçak, 9 arazöz ve 3 dozer ile Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden 7 itfaiye aracı ve 7 su tankeriyle müdahale edildi. Kontrol altına alınan yangın bölgesinde soğutma çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.

AFAD: YANGINLARA MÜDAHALELER HAVADAN VE KARADAN DEVAM EDİYOR

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Türkiye’nin farklı yerlerinde devam eden yangınları kontrol altına almak için çalışmaların havadan ve karadan devam ettiğini açıkladı. 

AFAD tarafından paylaşılan bilgilere göre, Türkiye’nin farklı yerlerinde devam eden yangınlara müdahale çalışmalarının devam ettiği belirtildi. İzmir, Aydın, Bolu, Muğla ve Manisa’daki yangınlara müdahale çalışmalarında 90 hava aracı, 4 bin 717 personel ve 1218 araç görev alıyor. Tedbir amacıyla ise 3 bin 583 vatandaşın tahliyesi gerçekleştirildi.

İzmir’de devam eden yangın nedeniyle ise bölgeye 2 bin 489 personel ve 258 araç ile 604 iş makinesi sevk edildi. Yangının yerleşim yerlerine yakın olması sebebiyle 8 farklı yerleşim yerinde 900 kişi ise tedbir amacıyla tahliye edildi.Bolu Göynük’teki yangına ise 986 personel, 384 araç ve 371 iş makinesi ile müdahale çalışmaları devam ediyor. 4 farklı yerleşim yerindeki toplam 413 vatandaş ise tedbir amaçlı güvenli alanlara nakledildi.  

Manisa Gördes’teki yangında 583 personel, 149 araç ve 121 iş makinesi ile kontrol altına alma çalışmaları aralıksız sürdürülüyor. Manisa’da ise 1190 kişinin güvenli alanlara tahliyesi gerçekleştirildi. Aydın Bozdoğan yangınına 35 personel, 10 araç ve 12 iş makinesi ile müdahale çalışmaları devam ediyor. Tedbir amaçlı 3 farklı yerleşim yerindeki 550 vatandaşın güvenli alanlara tahliyesi gerçekleştirildi.

YUMAKLI: EVİNİZİN DIŞINDA ÇAKMAK BİLE YAKMAYIN

Bakan Yumaklı: Ben tekraren söylüyorum. Yarın öbür gün ve önümüzdeki pazar gününe kadar Meteoroloji Genel müdürlüğü bunu uzattı, çok düşük nem çok yüksek şiddetli rüzgar ve yüksek derecede sıcaklık var. Mümkünse olabiliyorsa kapalı alanların dışında ateş yakılmasın.



Şu ana kadar 72 yangın çıktı. Bunların 45'i kontrol altında. 27'sine müdahale sürüyor. Sabah itibarıyla sadece Bolu ve Manisa'da yangın vardı. Çok yoğun bir şekilde şiddetli rüzgarın olması buraları alevlendirdi. Bolu'da anızdan kaynaklı yangın çıktı. Yangını başlatanlar gözaltında şu an. İzmir Karşıkaya'da yangın haberi aldık. 3 kişinin piknik amacı yakmış oldukları ateşten. Yamanlar mevkiinde konut alanına yakın olması nedeniyle 17 ev yandı. Şu an için yerleşim yerlerini tehdit edecek unsur yok. İzmir Ödemiş iki çocuğun otluk alanda sigara içerken çıkarmış oldukları yangın. İnanılmaz bir rüzgar var. Yangınların tamamında can kaybı yok. En çok bizi endişeye sevk eden Aydın Bozdağan yangını.

BAKAN YERLİKAYA, İZMİR'DE TAHLİYE EDİLEN BÖLGELERİ PAYLAŞTI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir'deki yangından etkilenen ve tahliye edilen bölgeleri paylaştı. Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

İzmir’de meydana gelen orman yangınlarına müdahale çalışmaları aralıksız devam etmektedir. Karşıyaka ilçesinde yangının yerleşim yerlerini tehdit etmesi sebebiyle AFAD, Jandarma ve Polisimizin koordinesinde;

Sancaklı Mahallesinde 170 ,
Doğançay Mahallesinde 500,
Zübeyde Mahallesinde 50,
Onur Mahallesinde 80 olmak üzere
Toplam 800 vatandaşımız,

Bayındır İlçesinde ise 100 vatandaşımız tahliye edilmiştir.

Yangından etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.


AYDIN'DAKİ YANGINDA 45 KİŞİ EVLERİNDEN TAHLİYE EDİLDİ

Aydın'ın Bozdoğan ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale devem ediyor. Aydın Valisi Yakup Canbolat bölgede incelemelerde bulunarak yaptığı açıklamada, "Bölgede 3 helikopter, 2 uçak havadan müdahalede bulundu. Havanın kararması ile birlikte gece görüşlü bir helikopter sabaha kadar çalışmaya devam edecek. Orman Bölge Müdürlüğüne ait 38 arazöz, 147 personel bölgede şu an mücadele etmekte. Sağlık müdürlüğümüzün 15 personeli, 3 ambulansı, bir UMKE ekibi, bir UMKE Tıbbi Müdahale Aracı bölgede görev yapmaktadır. Jandarmamızdan 74 personel ve 16 araç görev yapıyor. Büyükşehrimizin 9 aracı ve 35 personeli de bölgede görev yapmaktadır. Örmepınar Mahallemizde 45 kişiyi şu an itibarıyla yangının yaklaşması nedeniyle tahliye ettik. Geri kalan vatandaşlarımızı da tahliye çalışmaları devam ediyor. Sabahın erken saatlerinden itibaren devletimizin bütün imkanları erken saatlerde yangına müdahale ile ilgili etkin bir mücadeleye devam edeceğiz. Yangın kontrol altına alınmış değil, rüzgarın etkisi ile yayılıyor. Ümit ediyoruz ki kısa bir zamanda yangını çevreleyip kontrol altına alırız" dedi.


BOLU'DA HAVADAN MÜDAHALEYE ARA VERİLDİ

Bolu’nun Göynük ilçesindeki orman yangını devam ederken, havadan müdahaleye sabaha kadar ara verildi. Yangına karadan müdahale sürüyor. Trafiğe kapalı olan Göynük- Nallıhan yolunda ise yalnızca görevli ve yardım götürmek isteyen araçların geçişine izin veriliyor.


SAĞLIK BAKANLIĞI: YANGINLARDAN 78 KİŞİ ETKİLENDİ

Sağlık Bakanlığı, İzmir'deki yangınlardan 78 kişinin etkinin etkilendiğini açıkladı. Açıklamada, "İzmir'de meydana gelen orman yangınından 78 kişi etkilenmiştir. Hastanelerimizde 29 kişinin tedavisi devam etmektedir. Vatandaşlarımıza acil şifalar dileriz. Bölgeye 10 ambulans, 3 UMKE timi ve 42 sağlık personeli görevlendirilmiştir. Yangından etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz." denildi. 

İLETİŞİM BAŞKANI FAHRETTİN ALTUN: MÜDAHALE SÜRÜYOR

Yangınlara ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Ülke genelinde 72 yangın çıkmış olup, bunların 45’i kontrol altına alınmıştır. 27 yangına ise müdahale devam etmektedir. Devletimiz tüm imkanlarıyla yangınlardan etkilenen vatandaşlarımızın yanındadır. Yangınların ilk anından itibaren, ilgili tüm kurum ve kuruluşlarımız koordineli bir şekilde ve büyük bir özveriyle çalışmaktadır. İzmir’de devam eden yangınlarda toplam 596 araç ve 2965 personel ile müdahale çalışmalarına havadan ve karadan devam edilmektedir. Devletimizin ilgili kurumları, yangınla mücadele sürecini şeffaf bir şekilde kamuoyuyla paylaşmaktadır. Ancak bu süreçte, kamuoyunda yangınlarla ilgili oluşan hassasiyeti istismar edebilecek yanlış bilgi ve haberler de dolaşıma girebilmektedir. Vatandaşlarımızın kasıtlı ve yanıltıcı paylaşımlara itibar etmemeleri, sadece resmi kurumlar tarafından yapılan açıklamaları ve bilgilendirmeleri esas almaları büyük bir önem arz etmektedir." ifadelerini kullandı. 

 

TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ'TAN İZMİR'DEKİ ORMAN YANGININA İLİŞKİN PAYLAŞIM

 

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İzmir'deki orman yangınından etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Kurtulmuş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İzmir'deki orman yangınından etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, herhangi bir can kaybı yaşanmamasını temenni ediyorum. Yangının kontrol altına alınması için seferber olan tüm görevlilerimize kolaylıklar diliyorum." ifadelerine yer verdi.

MUĞLA BEÇİN'DE 2 KÖY BOŞALTILDI

Milas’ta devam eden yangın 5’inci saatini geride kaldı. Yangına karadan çok sayıda ekip müdahale ederken, Muğla Valisi İdris Akbıyık ve beraberindeki heyet bölgede incelemelerde bulundu.

2 köyün boşaltıldığını ve Bozdoğan’da çıkan yangının Muğla Kavaklıdere’ye ulaştığını söyleyen Akbıyık, "Bugün bizim 5’inci yangınımız, 2 tanesi çok büyük. Bunlardan biri Aydın Bozdoğan’dan başladı bizim Kavaklıdere ilçe sınırlarımıza kadar geldi ve şu an devam ediyor. Beçin bölgesinde geniş bir bölgede saat 17.30 civarı yangın başladı. Tüm ekipler seferber oldu, inşallah önünü almaya çalışıyoruz. Büyük oranda kolayladık. 260 personel, 63 araç ve 20’nin üzerinde iş makinesiyle müdahalemiz devam ediyor. Orman Müdürlüğümüzün ve Jandarma Komutanlığımızın 3 helikopteri yangına müdahale etti. Kavaklıdere’de büyük mücadele var, inşallah oranın da en kısa zamanda kontrol altına alınmasını diliyoruz. Beçin’de 2 köyümüzü boşalttık. Boşalttığımız yerler çok kalabalık değil, 30 haneye yakın. Yangın geniş bir alanda etkili. Helikopterlerimiz akşam geç saate kadar müdahale etti. Havalar çok kurak, yangının çıkışıyla ilgili her ihtimaller değerlendiriliyor. Helikopter müdahalesi devam edecek, inşallah sabah kalmaz diye umut ediyoruz" dedi.

BAKAN YUMAKLI, YANGININ DEVAM ETTİĞİ İZMİR'E GİDİYOR

 

Gün içinde Çanakkale'deki yangın dolayısıyla bu kentte bulunan Yumaklı, ardından Bolu'nun Göynük ilçesine geçti. Dedeler köyündeki Yangın Yönetim Merkezi'ne giden Bakan Yumaklı, burada da yangınla ilgili bilgi aldı, incelemelerde bulundu.

Bakan Yumaklı, İzmir'de dün başlayan ve halen devam eden yangına yönelik incelemelerde bulunmak üzere Ankara'dan İzmir'e hareket etti.

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI: İZMİR'DEKİ YANGINLARA MÜDAHALE DEVAM EDİYOR

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "İzmir’deki orman yangınlarına havadan ve karadan müdahale devam ediyor. Orman ekiplerinin yanı sıra AFAD, polis, jandarma, itfaiye, belediyeler aracılığıyla çalışmalar aralıksız sürüyor. Milli Savunma Bakanlığı çalışmalara havadan destek verirken, 5 uçak, 15 helikopter, 46 arazöz, 10 su ikmal, 4 dozer ve 4 yer ekibi ile müdahale devam ediyor. Kuvvetli rüzgarın etkisiyle yangınlar henüz kontrol altına alınamadı" denildi.

İZMİR BELEDİYE BAŞKANI TUGAY: BİNALAR TAHLİYE EDİLDİ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, "Binalarda herhangi bir şey yok. Orman yangını tekrar harlanırsa diye değerlendiriyoruz. Bu binaların hepsi tahliye edildi. 700’den fazla personelimiz var. Neredeyse bütün belediye burada. İtfaiyeler ormanın içine giremiyor. Erişemediğimiz alanlarda yangın söndürme müdürlüğünün havadan söndürme araçları var. Havadan söndürme araçları bugün yetersiz kaldı. Bizim itfaiyemiz dışında herhangi bir çalışma yok. 3-4 bölgede yangın hafiflemiş olsa da devam ediyor. Şu anda su eksikliğimiz yok" açıklamasını yaptı.

İZMİR'DE YANGIN EVLERE SIÇRADI

İzmir’de yangın evlere sıçradı.





TSK'DAN GÖYNÜK'TEKİ YANGIN SÖNDÜRME ÇALIŞMASINA HELİKOPTER DESTEĞİ

 

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Bolu'nun Göynük ilçesinde çıkan orman yangınını söndürme çalışmalarına Türk Silahlı Kuvvetlerine ait 2 helikopterle destek sağlandığını bildirdi.

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, yangına müdahale eden helikopterden görüntüler de yer aldı.

ÇOBAN VE ÇİFTLİK SAHİBİ GÖZALTINA ALINDI

Muğla'nın Milas ilçesi Gümüşlük Mahallesinde çıkan ve 3 hektar makinin zarar gördüğü yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için Milas Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Bölgedeki güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis ekipleri, yangını çoban M.A.'nın çıkardığını belirledi.


Gözaltına alınan M.A., polisteki ifadesinde, "Besi çiftliği sahibi B.Ö., koyunlara otlayacak yer açmam için çalılıkları tutuşturmamı istedi. Çakmakla çalılıkları tutuşturmam sonucu yangın çıktı" dedi. M.A.'nın ifadesinin ardından B.Ö. de gözaltına alındı. 2 şüphelinin polisteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

İZMİR VALİSİ ELBAN: YANGINININ ENERJİSİ İYİCE DÜŞMÜŞ, RİSK BÜYÜK ÖLÇÜDE AZALMIŞTIR

İzmir Valisi Süleyman Elban, sosyal medya hesabından Karşıyaka ilçesindeki Yamanlar Dağı'nda çıkan orman yangıyla ilgili paylaşım yaptı. Vali Elban paylaşımında, "Karşıyaka ilçesi, Yamanlar Mahallesi'nde çıkan yangınının enerjisi iyice düşmüş, risk büyük ölçüde azalmıştır. Can kaybı ve yaralımızın olmaması en büyük tesellimizdir. Orman, AFAD, polis ve jandarma güçlerimiz ve TOMA araçları, itfaiye, belediye araçları ve personeli ile diğer tüm birimlerimizle bölgeye hızlı bir şekilde müdahale edilmiş, vatandaşlarımızın güvenliği sağlanmıştır. Yangından etkilenen vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarını karşılamak ve herhangi bir aksaklığa mahal vermemek için gerekli tüm tedbirleri almış bulunuyoruz. Bu zorlu süreçte, dayanışma içinde olmanın ve birbirimize destek vermenin önemini bir kez daha görüyoruz. Tüm vatandaşlarımızı, bu tür felaketlere karşı daha dikkatli olmaya ve yangın güvenliği konusunda bilinçli davranmaya davet ediyoruz. Bu yoğun mücadelede emeği geçen herkese teşekkür ediyor, bir daha böyle felaketlerin yaşanmamasını umut ediyorum. Tekraren tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun" dedi.

BAKAN YUMAKLI: GERÇEKTEN ÇOK BÜYÜK BİR ALAN

Bolu'nun Göynük ilçesinde dün başlayan orman yangınına müdahale devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da bölgeye gelerek incelemelerde bulundu. Bolu Valisi Erkan Kılıç ile birlikte yangın söndürme çalışmalarını inceleyen Bakan Yumaklı, daha sonra kriz merkezinde ekiplerden bilgi aldı. Ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Yumaklı, yanan alana müdahalenin arazi şartları nedeniyle zor olduğunu belirterek, "Bu sabah Çanakkale'den yaptığımız bilgilendirmede, yangının kontrol altına alındığını söylemiştim. Dün başlayan diğer büyük bir yangın şu an içinde olduğumuz yangın Göynük'te çıktı. Çok kısa bir sürede 30 kilometrelik bir alanı şu an için etkileyecek boyuta geldi. Çok ciddi güç yığmış olmamıza rağmen alanın genişliği, çok sarp olması, yarıklar olması, dik kayalıklar olması müdahaleyi çok güçleştiriyor. Şu anda 11 helikopter, 118 kara aracı ve 601 personelle, bunun dışında diğer kurum ve kuruluşlarımızın da bize desteği var. Gece boyu müdahale sürmüştü, gün boyu da sürdü. Bu gece boyunca devam edecek. Gerçekten çok büyük bir alan. Dağınık bir müdahale şekli maalesef. Tabii burada sonuç ala ala gidiyor arkadaşlarımız. Çok şükür can kaybımız yok. Ayvatlar Mahallesi, Umurlar, Yeniköy ve Seferler Mahallesi tedbiren tahliye edilmiş durumda. Yine tedbir amaçlı Göynük- Nallıhan yolu da trafiğe kapatıldı" dedi. 

İZMİR’DEKİ YANGIN

Yumaklı, dün saat 21.10'da İzmir Yamanlar'da da yangın çıktığını hatırlatarak, "Gece boyu onunla da uğraştık ve o müdahaleler sonucunda da belli bir enerji düşüklüğüne getirmiştik. Sabah 10.14'te bu yangına 2 kilometre ötede yeni bir yangın çıktı. Buna da 4 dakika içinde müdahale edildi. Birbirine yakın iki yangın. 4 tanker uçağı, 15 helikopter, 70 kara aracı ve yaklaşık 450 personelle kontrol altına almak için çalışıyoruz. Burada da yine çok şiddetli rüzgar bizim çalışmalarımızı zaman zaman engelledi. Yamanlar mevkisindeki yangınların yerleşim yerlerine çok yakın olması bizi ilk başta çok yoğun bir şekilde buralara sevk etti. Çok şükür herhangi bir can kaybımız yok. Ancak 16 ev yandı, 87 ev boşaltıldı, 44 iş yeri de tahliye edildi. Yine burada da Valiliğimiz, Orman Genel Müdürlüğümüz, AFAD, ilgili kurumlar, yerel yönetimler hep birlikte yoğun bir şekilde gayret ediyorlar. İzmir'de 3. bir yangınımız daha var. Saat 15.36'da Beydağ'ında meydana geldi. Yine burada da ilk müdahale 6 dakika sonra yapıldı. Burada da 3 uçak, bir helikopter sevk ettik. Maalesef burası da kırsal alanda başlayıp orman alanına sirayet eden bir yangın" diye konuştu. 

'BUGÜN 47 YANGIN ÇIKTI'

Bugün ülke genelinde 47 farklı yangın çıktığını belirten Yumaklı, "Bugün şu ana kadar ülke genelinde orman ve kırsal yangını olmak üzere küçükleri hiç bahsetmiyorum. Belli bir seviye üzerinde yaklaşık 47 yangın çıktı. Bunların 30'u kontrol altına alındı. 17'sine müdahalelerimiz devam ediyor. Ben size sadece büyük olanlardan bahsettim. Bu yangınların arasında büyüme potansiyeli olan Aydın Didim Ak Yeniköy'de 12.56'da çıkan bir yangın vardı. Buna da 13.05'de ilk müdahale yapıldı. 3 uçak, 5 helikopter, 27 kara aracı ve 155 personel sevk ettik. Yine bu yangında, kırsal alanda başlayıp maalesef orman alanına sirayet eden bir yangın. Ben bütün bu yangınlardan etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum. Bizler burada olacağız, yangın sönene kadar buradayız" dedi.

'BÜTÜN İLGİLİ KURUM VE KURULUŞLAR ALARMA GEÇTİ'

Yumaklı, kötü niyetli bazı kişilerin dezenformasyon yaptığını belirterek, "Biz onlarla mücadele etmek yerine yangınla mücadele etmeyi seçiyoruz. Ancak hakikaten bizlerin de çalışmalarını güçleştirici ya da kamuoyunda hassasiyeti yükseltici bu dezenformasyonların bu ülkeyi seven hiç kimseye faydası yok. Vatandaşlarımızdan bizlerin ya da resmi kurumların yaptığı açıklamaların dışında hiç kimseye hiçbir açıklamaya, hiçbir habere itibar etmemelerini özellikle istirham ediyorum. Tekrar olsa da yine dünden bu yana yapmış olduğumuz diğer bir uyarıyı tekrar edelim. Bugün, yarın, pazar günü ve hatta önümüzdeki haftanın tamamı için Meteoroloji Genel Müdürlüğü’ndeki arkadaşlarımız, bizlere çok yüksek risk derecesi olduğunu bildirdiler. Orman teşkilatı olarak alarma geçtik. Bütün ilgili kurum ve kuruluşlar alarma geçti" ifadelerini kullandı.

YANGININ SEBEBİ ANIZ ATEŞİ; GÖZALTILAR VAR

Bolu Göynük’teki yangının sebebinin yakılan anız ateşi olduğunu belirten Yumaklı, "Bizler ne yaparsak yapalım sizlerin yardımı olmadan herhangi bir şekilde başarılı olamayız. Neden? Şu anda içinde bulunduğumuz ve hakikaten hiçbirimizin görmek istemeyeceği görüntüleri oluşturan yangın maalesef ki bir tarladaki anızın yakılmasından meydana geldi. Bununla ilgili de ilgili kişiler gözaltına alınmış durumda. Basit bir şeyin nelere mal olacağını hepimizin tekrar düşünmesi lazım. Lütfen en azından bir hafta boyunca kapalı alanların dışında hiçbir ateş yakılmasın. Mümkünse ateş yanmaya sebebiyet verecek herhangi bir ortam oluşturulmasın. Ben tekrar geçmiş olsun diliyorum, bütün vatandaşlarımıza zaman içerisinde bu bilgilendirmelerimize devam edeceğiz. Dezenformasyona dikkat. Lütfen bizim açıklamalarımızı resmi kurumların açıklamalarını dikkate alın" dedi.

BAŞKAN TUGAY:RÜZGAR, TEPEYE DOĞRU DÖNDÜ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay da yangına ilişkin konuştu. Yangının şiddetli rüzgarla geniş alana yayıldığını ifade eden Başkan Tugay, "Karşıyaka'da bir küçük sanayi sitesi var. Orada devam eden bir yangın var. Yoğun olarak arkadaşlarımız ona müdahale ediyorlar. Bayraklı'nın Körfez Mahallesi'nde, Doğançay Mahallesi'nde yoğun bir müdahale var. Seyir Tepesi eteklerinde bir bölge. Çiğli'ye kadar uzanmış durumda. Çok geniş bir alanda ne yazık ki devam ediyor. Rüzgar çalışmaları zorlaştırıyor. Bazı evler ve iş yerleri ne yazık ki yangından etkilendi. Şu ana kadar bize gelen bilgide yaralı ya da bir ölüm vakası yok. İlçe belediyemizin su tankerinin yandığına dair bir bilgimiz var. Yangın devam ediyor ve biz de tüm gücümüzle o bölgedeyiz. Bir talihsizlik de aynı anda dün gece Kemalpaşa'da ve Çeşme'de de yangın çıkmıştı. Ona da arkadaşlarımız müdahale ediyor. Hatta Salihli'de de yangın çıkmıştı; ona da müdahale ediliyor. Birimde olan herkes çağırıldı. Tüm birimlerimizle sahadayız. Tehlikeli olan bölgeler boşaltıldı. Bazı noktalarda durdu ama rüzgar çok şiddetli. Rüzgar, tepeye doğru döndü. Yerleşim yerleri için, şu an ilerleyen bir tehlike yok gibi görünüyor" dedi.

 

'EVLERİ ZARAR GÖRENLERE DESTEK OLACAĞIZ'

 

Başkan Tugay, "Çevre illerden de yardım gelecek. Evleri zarar görenler için barınma ve yiyecek desteğinin ardından evlerinin onarımı için de destek vereceğiz. Yurttaşlarımıza kalacak yer ayarladık, onları açıkta bırakmayacağız" diye konuştu.

BARINAKLARDAKİ HAYVANLAR TAHLİYE EDİLDİ

İzmir'in Karşıyaka ilçesindeki Yamanlar Dağı'nda çıkan orman yangınında havadan ve karadan müdahale sürüyor. Alevler, Karşıyaka Seyir Tepesi'nin alt tarafında yer alan Karşıyaka Belediyesi'nin şantiyesi ile özel bir işletmeye bağlı ayrıştırma tesisine kadar ulaştı. Birçok iş yeri yanarken, yoğun duman gökyüzünü kapladı. Sanayi sitesinin bir bölümü boşaltıldı. Veteriner İşleri ve Halk Sağlığı Daire Başkanlığı ekipleri de Karşıyaka ve Bayraklı belediyelerinin barınaklarındaki 600 kadar sokak hayvanını tahliye etti.

BAKAN YUMAKLI SON DURUMU AÇIKLADI

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Bolu'da yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Çok kısa bir sürede 30 km'lik alanı etkileyecek bir duruma geldi şiddetli rüzgar sebebiyle. Alanın çok sarp olması, yarıklar olması müdahaleyi çok güçleştiriyor. 11 helikopter, 118 kara aracı, 681 personel ve diğer kuruluşların desteği var. Dün devam etmişti, bu gece de devam edecek.


"İZMİR'DE 16 EV YANDI"

Burada sonuç ala ala gidiyor arkadaşlarımız. Çok şükür can kaybımız yok. 3 mahalle tedbiren tahliye edilmiş durumda.
Dün 21 10'da İzmir'de başka bir yangın çıkmıştı. Gece boyu onunla uğraşmıştık. Sabah 10'da 2 km ötede başka bir yangın çıktı. 4 dakika içinde müdahale edildi. 2 birbirine yakın yangın. Kontrol altına almak için çalışıyoruz. Yamanlar mevkiindeki yangınların yerleşim yerlerine yakın olması. Bizi ilk başka bizi buralara sevk etti. Ayvatlar Mahallesi, Umurlar, Yeniköy ve Seferler mahallesi tedbiren tahliye edildi. Göynük-Nallıhan yolu da trafiğe kapatıldı. 16 ev yandı, 87 ev boşaltıldı, 44 iş yeri de tahliye edildi. İzmir'de 3. bir yangınımız daha var. Beydağı'nda meydana geldi. Maalesef burası da kırsal alanda başlayıp orman alanına sevk eden bir yangın. Çıkış nedenleri araştırılıyor.

Yine bu sabah Manisa'da bir yangından bahsetmiştim. Ancak meteorolijik koşullar değişti. Enerjisinde bir artış meydana geldi. Arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyorlar.


"17 YANGINA MÜDAHALE EDİLİYOR"

Bugün şu ana kadar ülke genelinde küçükleri hiç bahsetmiyorum. 47 yangın çıktı. Bunların 30'u kontrol altına alındı. 17'sine müdahale devam ediyor.


Büyüme tehlikesi olan Aydın Didim'deki yangına müdahale yapıldı. Maalesef kırsal alanda başlayıp orman alanına sirayet eden bir yangın.

Bunlarla uğraşırken dezenformasyonla da uğraşıyoruz. Biz onlarla mücadele etmek yerine yangınla mücadele etmeyi tercih ediyoruz.


"ORMAN TEŞKİLATI OLARAK ALARMDAYIZ"

Bugün, yarın hatta önümüzdeki haftanın tamamının Meteoroloji'deki arkadaşlarımız çok riskli diye bize ilettiler. Orman teşkilatı olarak alarma geçtik. Bizler ne yaparsak yapalım. Sizlerin yardımları olmadan başarılı olamayız.

KARABÜK'TE ORMAN YANGINI

Karabük’ün Ovacık ilçesine bağlı Beydini ve Alınca köyleri arasında saat 14.30 sıralarında orman yangını çıktı. Köylülerin ihbarı üzerine bölgeye Orman İşletme Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler, 9 arazöz, 3 su ikmal aracı, 2 dozer, 11 kamyonet ve 81 personel ile alevlere müdahale etti. Ekiplerin yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.


YUNUSEMRE'DEKİ YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Manisa'nın Gördes ilçesindeki yangın sürerken, bugün Yunusemre ilçesinde 11.00 sıralarında çıkan orman yangını, 4 saatte kontrol altına alındı. Yunusemre ilçesindeki yangına 2 helikopter, 4 arazöz, 7 su ikmal aracı, 3 dozer ile müdahale edildi. Bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.

KUŞLAR YANGINDAN KAÇIYOR

Bolu'nun Göynük ilçesinde dün öğle saatlerinde başlayan orman yangınını söndürme çalışmaları sürüyor. Yangın, rüzgarla birlikte yayıldığı birden fazla noktada devam ederken, ormanda yaşayan kuşların alevler ve dumanların arasından kaçışı görüntülendi.

DİKKAT! BU YOLLAR KAPATILDI

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Yamanlar'da devam eden orman yangınlarıyla ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, "Doğançay Mahallesi ile Sancaklı Mahallesi’ne gidilen yollar trafiğe kapatılmıştır. Yeni Girne Caddesi üzerinden Zübeyde Hanım Mahallesi’ne gidişler kapatılmış olup Otoyola zorunlu istikamet verilmektedir. Baş Pehlivan Karaali Caddesi üzeri tenis kortları istikametine doğru trafik akımı kapatılmıştır. Bayraklı Toki'ler 6. Etap’da yangın konutlara ulaşmış olup bu istikamete giden yollar kapatılmıştır." denildi.

DUMANLAR ŞEHRİ KAPLADI
DUMANLAR ŞEHRİ KAPLADI

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde çıkan orman yangını yerleşim yerlerini tehdit ediyor. Alevler, tahliye edilen Doğançay ve Sancaklı mahallelerine ulaştı.


MANİSA'DA BİR YANGIN DAHA

Manisa'nın Gördes ilçesinde yangın söndürme çalışmaları sürerken, bu kez Yunusemre ilçesinde alevler yükseldi. Akgedik Mahallesi'ndeki ormanda, saat 11.00 sıralarında yangın çıktı.


İhbarla olay yerine orman ekipleri sevk edildi. İlk müdahalenin 11.15'te yapıldığı yangına, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 2 helikopter, 2 arazöz, 1 su ikmal, 3 dozer ekibi ile müdahale ediliyor.





KARŞIYAKA'DA 2 MAHALLE TAHLİYE EDİLDİ

İzmir'in Karşıyaka ilçesi Yamanlar Dağı Karatepe mevkisindeki ormanda çıkan yangında, alevlerin ilerlediği Doğançay ve Sancaklı mahalleleri tahliye edildi.

Doğançay Mahallesi'ndeki alevlerin sıçradığı 3 ev zarar görürken, bölgeye takviye ekipler gönderildi. Alevlere 5 uçak, 6 helikopter, 24 arazöz, 7 su ikmal aracı, 2 dozer ve 4 yer ekibi sevk edildi. Kuvvetli rüzgar nedeniyle zor anlar yaşayan ekiplerin, havadan ve karadan müdahalesi sürüyor.

MUĞLA'DA MAKİLİK YANGINI

Muğla'nın Milas ilçesinde Sebahattin Akyüz Fen Lisesi Lisesi yakınındaki makilikte, saat 12.00 sıralarında yangın çıktı. Bölgeden yükselen dumanı fark eden çevredekiler, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbarda bulundu.
İhbarla bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangına havadan ve karadan müdahale sürüyor.

MANİSA'DA ERKEN TAHLİYE EDİLEN KÖYDE EVLER YANDI

Manisa'nın Gördes ilçesinde Boyalı Mahallesi’nde önceki gün çıkan orman yangınına müdahale sürerken, dün tedbir amaçlı 20 hanelik Karayakup ve 57 hanelik Yeniköy Mahalleleri tahliye edildi. Acı gerçek gün ağırınca ortaya çıktı. Tahliye edilen 20 hanelik 40 kişinin yaşadığı Karayakup Mahallesi’ndeki cami dahil tüm evlerin yanarak, kullanılamaz hale geldiği öğrenildi.

Manisa İl Jandarma Komutanlığı Gördes ilçe jandarma merkez karakolu ekiplerinin erken müdahalesi ise olası bir faciayı önledi. Erken davranarak, yangının geliş yönüne doğru mahalleyi boşaltan ekipler, olası bir can kaybının önüne geçti.

Duman yoğunluğundan dolayı mahalleye sivil giriş çıkışları yasaklanırken, mahalle girişinde bekleyen ekipler, kimseyi içeri almıyor. Ayrıca mahallede itfaiye ekiplerinin soğutma çalışmaları sürüyor. Hasar tespit çalışmaları ise yangının kontrol altına alınması ardından gerçekleşecek.

Evleri yanan Yakup-Sevinç çifti, üzgün olduklarını belirtti.

BAKAN YUMAKLI'DAN AÇIKLAMA: ÇANAKKALE'DEKİ YANGIN KONTROL ALTINDA

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çanakkale'de Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda yol kenarındaki elektrik direğinden çıkan kıvılcımın yol açtığı, yaklaşık 700 hektar alanda etkili olan orman yangınının kontrol altına alındığını söyledi.

Bakan Yumaklı, Eceabat ilçesindeki Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi'nde oluşturulan Yangın Yönetim Merkezi'nde yaptığı açıklamada, Eceabat ilçesi Büyük Anafarta köyünde dün saat 09.51'de çıkan yangına 3 dakika sonra müdahale edilmeye başlandığını kaydetti.

Müdahalenin 9 uçak, 12 helikopter, 69 kara aracı ve 450 personelle sürdüğünü, Valilik, AFAD, kolluk güçleri, yerel yönetimleri ve belediyelerin de söndürme çalışmasına destek olduğunu belirten Yumaklı, "Müdahalemiz gece boyunca devam etti. 'Çalışmalar iyiye gidiyor, inşallah güzel haberi vereceğim' demiştim. Dolayısıyla bu mücadele meyvesini verdi ve Çanakkale Eceabat yangınının kontrol altına alındığını belirtmek istiyorum." ifadesini kullandı.

Manisa'nın Gördes ilçesinde 14 Ağustos'ta çıkan yangının kontrol altına alınmasının ardından yaklaşık 8 kilometre uzaklıkta kırsal alanda başlayan yangının ormana sıçradığını dile getiren Yumaklı, aşırı sıcak hava, düşük nem, saatte 70 kilometreyi aşan rüzgar nedeniyle alevlerin büyüyüp yayıldığını anlattı.

Yangınla mücadelenin 5 uçak, 10 helikopter, 74 kara aracı ve 443 personelle sürdüğünü kaydeden Yumaklı, "Orada da gece boyunca mücadeleler ve müdahaleler devam etti. An itibarıyla 'yüzde 100 kontrol altına alındı' diyemiyoruz çünkü çok küçük bir yer kaldı. Orada da biraz rüzgar var. Kısmen kontrol altına alındı. Gün içinde burada da inşallah güzel haberi vereceğiz." diye konuştu.

"BOLU'DA YANAN ALAN İLE ÇIKAN DUMAN ARASINDA ORANTISIZLIK VAR"

Yumaklı, Bolu'nun Göynük ilçesi Bekirfakılar köyü civarındaki yangının ise dün saat 12.41'de başladığını, ilk müdahalenin 12.56'da yapıldığını ifade etti.

Alevlerle mücadelenin 8 helikopter, 105 kara aracı ve 536 personel ile yürütüldüğünü aktaran Yumaklı, şöyle devam etti:

"Gece boyunca buraya da müdahale devam etti. Günün ağarmasıyla takviye hava araçlarıyla müdahale devam ediyor. Kısmi ya da tamamen bir kontrol söyleyemiyoruz ancak çalışmaların iyiye gittiğini söyleyebilirim. Yanan alan ile çıkan duman arasında orantısızlık var, bu açıdan farklı görünebilir ancak arkadaşlarımız müdahaleye devam ediyor. İnşallah çok fazla büyümeden kontrol altına alacağız."

Yumaklı, İzmir'in Karşıyaka ilçesindeki yangına müdahalenin sürdüğünü, diğerlerine göre daha küçük alanda olduğunu ve gün içinde kontrol altına alınmasını umduklarını belirtti.

"3 GÜN YÜKSEK RİSKLİ"

Meteorolojik verilere göre bugünden itibaren 3 günün yangınlar bakımından riskin yüksek olduğunu vurgulayan Yumaklı, şunları kaydetti:

"Veriler bugün, cumartesi ve pazar; bu 3 günde yüksek risk olduğunu bize söylüyor. Dolayısıyla orman teşkilatı, valiliklerimiz, tüm kamu kurumlarımız olarak alarm durumundayız. Bu 3 gün için çok düşük nem, yüksek şiddette rüzgar ve yine yüksek derecede hava sıcaklığı; bunlar yangın oluşması için ortam hazırlayan unsurlar. Bütün vatandaşlarımızın ilgilerini, hassasiyetlerini istirham ediyorum. Bizlerin müdahale kabiliyeti ve kapasitesi bir yere kadar. Vatandaşlarımızın desteği olmadan bu mücadeleden galip çıkmak mümkün değil. Bu 3 günde hatta eylülün 15'ine kadar üst düzeyde hassasiyet rica ediyorum."

ECEABAT'TAKİ YANGININ ÇIKIŞ NEDENİ BELİRLENDİ

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Yumaklı, Eceabat'taki yangının yol kenarındaki bir elektrik direğinden çıkan kıvılcımın kırsal alana sıçramasıyla başladığını, daha sonra ormana yayıldığını belirlediklerini söyledi.

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alanı'nda etkilenen hiçbir yapının, tesisin olmadığını anlatan Yumaklı, "Çok yakınına kadar geldi ama arkadaşlarımız zaten gidiş yönünü rüzgarın şiddetinden de öngördükleri için oraya gerekli tedbirlerini aldılar. Yani herhangi bir sıkıntılı durum hiçbir şekilde olmadı." dedi.

Yangının etkili olduğu alanla ilgili soruyu da yanıtlayan Yumaklı, şu ifadeleri kullandı:

"Henüz alanı inceleyip geldim. Etkilenen alandan bahsediyorum, bunun altını çiziyorum etkilenen alan ile yanan alan aynı şey değil; yaklaşık 700 hektarlık bir alanın etkilendiğini tahmin ediyoruz. Bunu arkadaşlarımız daha sonrasında alan çalışmasıyla netleştirecek. Ancak bunun başka bir yönü de var. Yanılmıyorsam 18 Haziran'daydı bir önceki yangın. Onun sanki devamı niteliğinde gibi oldu. Dolayısıyla onunla da birleştirdiğimizde büyük bir alan maalesef etkilenmiş oldu."

Bakan Yumaklı'ya, Çanakkale Valisi Ömer Toraman, Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Sadi Akman, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Çanakkale Orman Bölge Müdürü Enver Demirci ile Tarım ve Orman İl Müdürü Nazan Türkarslan eşlik etti.

ÇANAKKALE'DE YANAN ALANLAR DRONE İLE GÖRÜNTÜLENDİ

Çanakkale'nin Eceabat ilçesine bağlı Büyükanafartalar köyü yakınlarında dün çıkan orman yangınına ekiplerin müdahalesi sürüyor. Anzak Koyu ve Anzaklara ait Canterbury Mezarlığı ile bölgedeki yanan diğer alanlar dron ile havadan görüntülendi.

Eceabat ilçesi Büyükanafarta köyü yakınındaki ormanda dün saat 10.00 sıralarında yangın çıktı. Yangın rüzgarın da etkisiyle geniş bir alana yayıldı. İhbar üzerine bölgeye Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 8 uçak, 12 helikopter, 51 arazöz ve 780 personel sevk edildi. Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Orman Genel Müdürlüğü'nün talebi üzerine 4'üncü Kara Havacılık Alay Komutanlığı’ndan 1 adet S-70 tipi helikopter de bölgeye gönderildi. Tedbir amacıyla Tarihi Gelibolu Yarımadası'ndaki 57. Alay Şehitliği ile Conkbayırı ziyarete kapatıldı.

YANGINA GİDEN ORMAN ŞEFİ, EKİBİYLE KAZA GEÇİRDİ

Yangına müdahale için bölgeye giden Eceabat Anafartalar Orman İşletme Şefi Ahmet Yüksel ve beraberindeki 2 ormancı trafik kazası geçirdi. Hafif yaralanan 3 kişi, ambulansla hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı.

'TARİHİ ALANA GİRİŞLER DURDURULDU'

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı orman yangını nedeniyle tarihi alanın kuzey hattına (Kabatepe Günü Birlik Alanı, Batık Gemi, Mimoza, 57. Alay, Conkbayırı) ikinci bir duyuruya kadar girişlerin durdurulduğunu duyurdu. Öte yandan alevler Anzak Koyu yoluna dayandı.

ANZAK MEZARLIĞI YANGINDA ZARAR GÖRDÜ

Anzak Koyu yakınlarında bulunan Anzaklara ait Canterbury Mezarlığı da zarar gördü. Öte yandan yangın bölgesinde müdahale sırasında Anafartalar Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait bir arazöz yanarak kullanılamaz hale geldi.

ACI TABLO HAVA AYDINLANINCA ORTAYA ÇIKTI

Yangına müdahale ikinci gününde de sürerken, acı tablo günün aydınlanmasıyla ortaya çıktı. Anzak Koyu ve Anzaklara ait Canterbury Mezarlığı ile bölgedeki yanan diğer alanlar dron ile havadan görüntülendi.

İZMİR VE MANİSA'DAKİ YANGINLARA MÜDAHALE SÜRÜYOR

İzmir ve Manisa'daki orman yangınlarına havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Karşıyaka ilçesi Yamanlar Karatepe mevkisinde dün akşam saatlerinde çıkan yangını söndürme çalışmaları sürüyor.

Havanın aydınlanmasıyla birlikte ekipler yangına havadan da müdahale etmeye başladı.

Kentte dün akşam saat 21.10'da çıkan yangına İzmir Orman Bölge Müdürlüğünden 13 arazöz, 3 su ikmal aracı, 2 dozer ve 3 yer ekibiyle müdahale edilmeye başlanmıştı.

GÖRDES'TEKİ YANGINLARA MÜDAHALE SÜRÜYOR

Manisa'nın Gördes ilçesinde Boyalı ve Kayacık mahallelerinde çıkan orman yangınlarına da müdahaleler devam ediyor.

Ekipler, havadan ve karadan yangını kontrol altına almak için yoğun mücadele veriyor.

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerince, dün öğle saatlerinde çıkan yangınlara 3 uçak, 9 helikopter, 70 arazöz, 17 su ikmal aracı, 8 dozer ve 6 yer ekibi ile müdahale edilmeye başlanmıştı.

BAKAN TUNÇ: CUMHURİYET BAŞSAVCILIKLARI TARAFINDAN SORUŞTURMALAR BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye’nin farklı bölgelerinde çıkan orman yangınlarıyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından adli soruşturmaların başlatıldığını duyurdu.

Bakan Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Ülkemizin farklı bölgelerinde çıkan orman yangınlarıyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından adli soruşturmalar ilk andan itibaren başlatılmıştır. Soruşturmalar titizlikle sürdürülmektedir. Devletimiz, tüm imkanlarını seferber ederek yangınlardan etkilenen vatandaşlarımızın yanındadır. Bütün çabamız ve duamız yangınların en kısa sürede söndürülmesi içindir" dedi.

100 KİŞİLİK CEKUT EKİBİ TEYAKKUZA GEÇTİ

Bakan Tunç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Adalet Bakanlığı olarak, havadan ve karadan aralıksız bir şekilde müdahale edilen orman yangınlarını söndürme çalışmalarına katılmaları için Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Arama ve Kurtarma ekiplerimizi (CEKUT) görevlendirdik. 100 kişilik uzman CEKUT ekibimizi, araç ve ekipmanlarıyla birlikte yangınlara müdahale için teyakkuza geçirdik."

BOLU'DA ORMAN YANGINI

Bolu’nun Göynük ilçesinde meydana gelen orman yangınına ekiplerin karadan ve havadan müdahalesi devam ediyor. Yangına Bolu, Ankara ve Sakarya’nın yanı sıra birçok ilden bölgeye takviye ekipler sevk edildi. Yangına orman ekipleri arazözlerle müdahale ederken, havadan da 7 yangın söndürme helikopteriyle alevlerle mücadele ediliyor. Yangın nedeniyle 2 mahalle ve 1 köy tedbir amaçlı boşaltıldı. Vatandaşlar evlerinden alınarak daha güvenli bir bölgeye sevk edildi. Yangın nedeniyle şu ana kadar 100 hektarlık alan zarar görürken, birçok kentten gönderilen takviye ekiplerin de önümüzdeki saatlerde bölgeye ulaşması bekleniyor. Yangına müdahale için yangın söndürme uçağının da talep edildiği öğrenildi.

Bolu Valiliğinden yapılan açıklamada 281 vatandaşın yangın alanından tahliyesinin gerçekleştirildiği ifade edilerek, 7 helikopter, 32 arazöz 66 iş makinesi ve 358 personelle yangına müdahale edildiği bildirildi. 


timeline

Canlı Anlatım Özeti

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!