Çanakkale, Bursa, Denizli, Mardin ve Batman'da alevlerle mücadele! Rüzgarın etkisiyle büyüdü, antik kente sıçradı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2024 15:50

Denizli'nin Buldan ilçesinde orman yangını çıktı. Ekiplerin yangını kontrol altına almak için çalışmaları sürüyor. Bölgede ara ara şiddetlenen rüzgar nedeniyle alevleri kontrol altına almak güçleşiyor. Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde makilikte çıkan yangın ise Assos Antik Kenti'ne sıçradı. Ayvacık ilçesinde çıkan orman yangını yoğun müdahale sonucu kontrol altına alındı. Bursa'nın Nilüfer ilçesinde ise otluk alanda başlayan örtü yangını şiddetli rüzgar sebebiyle ilerliyor. Batman’ın Gercüş ilçesi kırsalında öğleden sonra yangın çıktı. Anız ve örtü yangını olarak ilerleyen alevler, rüzgarın da etkisiyle Mardin’in Midyat ilçesi kırsalına ulaştı. Yangın, itfaiye ve TOMA araçlarıyla müdahale edildi ve kontrol altına alındı.

AYVACIK'TAKİ ORMAN YANGINI KONTROL ALTINA ALINDI

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı.

Yangın, saat 16.34'te makilik alanda başladı. 11 dakika sonra ilk müdahale yapıldı. Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 5 helikopter, 10 uçak, 4 ilk müdahale aracı, arazöz ve su ikmal aracı 22 ve 225 personelle havadan ve karadan müdahale edildi.

Yangından Assos Ören Yeri ve Athena Tapınağı etkilendi. Alevler içinde kalan bir arazöz kullanılamaz hale geldi. Yangın yaklaşık 4 saat sonra kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI:  ASSOS ANTİK KENTİ ZİYARETE KAPATILDI

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü, Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi Behramkale köyü sınırlarında çıkan yangında
Assos Örenyeri'nde kültür varlıkları açısından herhangi bir olumsuzluk bulunmadığını, gerekli tespit çalışmalarının yürütülmesi nedeniyle örenyerinin 3 gün ziyarete kapatıldığını duyurdu.

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nün Twitter hesabından yapılan paylaşımda, “Çanakkale ili, Ayvacık ilçesi Behramkale köyü sınırlarında bugün 16.30 sularında çıkan yangın, ekiplerin yoğun çalışması ile kontrol altına alınmış olup soğutma çalışması devam etmektedir. Yangında Assos Örenyerinde kültür varlıkları açısından herhangi bir olumsuzluk bulunmamakla birlikte yapılan çalışmalara kolaylık sağlanması ve örenyerinde gerekli tespit çalışmalarının yürütülebilmesi için Assos Örenyerimiz 27-28-29 Haziran tarihleri boyunca ziyarete kapalı olacaktır” denildi.

26.06.2024 21:00:13 TSI
NNNN

ÇANAKKALE'DE YANGIN ASSOS ANTİK KENTİ'NE SIÇRADI
ÇANAKKALEDE YANGIN ASSOS ANTİK KENTİNE SIÇRADI

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde makilikte, saat 16.30 sıralarında yangın çıktı.

Alevleri görenler, durumu orman ve itfaiye ekiplerine bildirdi. İhbarla bölgeye çok sayıda hava ve kara aracı sevk edildi. Yangın, rüzgarın etkisiyle hızla ilerleyerek Assos Antik Kenti'ne ulaştı. Ekipler yangına havadan ve karadan müdahale ediyor.

YANGINDA ARAZÖZ ALEVLERİN ARASINDA KALDI

Bölgeye Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı havadan helikopter ve uçaklar karadan ise çok sayıda arazöz ve orman personeli sevk edildi.

İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı timler ise yangının ilk çıktığı yerde incelemelerde bulundu. Yangına müdahale eden Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı arazöz alevlerin içinde kaldı. Arazöz alevlere teslim olurken personel son anda aracı terk etti.



ASSOS ÖREN YERİ VE ATHENA TAPINAĞI HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ


Yangında Behrakale köyü sınırları içinde kalan başta Aristoteles olmak üzere Platon’un öğrencilerinin faaliyette bulunduğu Yunan şehir devletlerinin iyi korunmuş örnekleri arasında gösterilen 7 bin yıllık Assos Ören Yeri ile Athena Tapınağı orman yangınında alevlerden etkilendi.


Alevlerden etkilenen Assos Ören Yeri ve Athena Tapınağı dron ile görüntülendi.

MARDİN-BATMAN SINIRINDA ANIZ YANGINI

Batman’ın Gerçüş ilçesi kırsalında, öğleden sonra bilinmeyen nedenle yangını çıktı. İhbar üzerine bölgeye ekipler sevk edildi.
Anız ve örtü yangını olarak ilerleyen alevler, rüzgarın da etkisiyle Mardin’in Midyat ilçesinin kırsal Şenköy, Sarıkaya ve Çavuşlu mahallelerine ulaştı.

Nusaybin ve Yeşilli ilçelerine ait itfaiye ekipleriyle izinde olan itfaiye personelleri, jandarma ve İl Emniyet Müdürlüğü’ne ait TOMA’lar da yangına müdahale için bölgeye yönlendirildi.

KONTROL ALTINA ALINDI

Batman’ın Gercüş ilçesi kırsalında öğleden sonra çıkan ve rüzgarın da etkisiyle Mardin’in Midyat ilçesi kırsalına doğru ilerleyen anız ve örtü yangını, ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alınarak söndürüldü.

Bölgede soğutma çalışmaları devam ederken, yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için inceleme başlatıldı.

BALIKESİR'DEKİ YANGIN KONTROL ALTINDA

Balıkesir'in Altıeylül ilçesinde tarım arazisinde başlayarak ormana sıçrayan yangın, kontrol altına alındı.

Altıeylül ilçesi Tayyipler Mahallesi'nde bulunan tarım arazisinde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.

Araziden ormanlık alana sıçrayan yangını görenlerin ihbarı üzerine bölgeye, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi ve Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler sevk edildi.

Yangına 6 uçak, 2 helikopter, 13 arazöz ve 130 personel ile müdahale edildi.

Ekiplerin yaklaşık 1 saatlik çalışmasının ardından kontrol altına alınan yangın bölgesinde, soğutma çalışmaları sürüyor.

DİYARBAKIR'DAKİ YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın, havadan ve karadan müdahale ile söndürüldü.

Yangın, saat 14.10 sıralarında Çermik ilçesi kırsal Dikyol Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz bilinmeyen bir nedenle çıktı. Çevredekilerin 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbarı üzerine yangın yerine itfaiye, AFAD, jandarma ve Diyarbakır Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri ile bir adet helikopter sevk edildi.

Rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayılan yangın, havadan da helikopterle müdahale ile kontrol altına alınarak söndürüldü. Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.

DİYARBAKIR'DA ÖRTÜ YANGINI: HAVADAN VE KARADAN MÜDAHALE EDİLİYOR

Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde örtü yangını çıktı. Bölgeye sevk edilen ekipler, rüzgarın etkisi ile yayılan alevlere havadan ve karadan müdahale ediyor.

Çermik ilçesinin kırsal Günaşan, Dikyol ve Pamuklu mahalleleri arasındaki bölgede öğle saatlerinde örtü yangını çıktı. Alevler, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayıldı. İhbarla bölgeye itfaiye, Orman İşletme Müdürlüğü ile yangın söndürme helikopteri sevk edildi. Ekiplerin alevlere müdahalesi sürüyor.

BURSA'DA ÖRTÜ YANGINI

Bursa-İzmir Karayolu kenarındaki otluk alanda başlayan örtü yangını şiddetli rüzgar sebebiyle ilerliyor. Küçükbalıklı köyü girişindeki yangına yoldan geçen sürücüler, bir tavuk firmasının çalışanları ve itfaiye ekipleri birlikte müdahale ediyor.

Edinilen bilgiye göre, Nilüfer ilçesine bağlı Küçükbalıklı köyü girişinde otluk alanda başlayan yangın şiddetli rüzgarın etkisiyle bir anda büyüyüp yaklaşık 20 dönümlük alana yayıldı. Bursa-İzmir Karayolu'nda araçlarıyla ilerleyen sürücüler alevleri görünce durup yangına müdahale etti. Çevredeki bir tavuk firmasının çalışanlarının da yardım ettiği ortak çalışmaya itfaiye ekipleri de dahil olunca yangının önü kesildi. Bölgeye Bursa şehir merkezinden de ekiplerin sevk edildiği öğrenildi.

BALIKESİR'DE ORMAN YANGINI: RÜZGARIN ETKİSİYLE BÜYÜDÜ

Balıkesir'in Altıeylül ilçesinde orman yangını çıktı. Ekipler, yangına havadan ve karadan müdahale ediyor.

Yangın, saat 13.00 sıralarında Altıeylül ilçesi Tayyipler Mahallesi'nde bulunan arazide başladı. İhbar üzerine bölgeye uçak, helikopter ve arazözler sevk edildi. Rüzgarın etkisiyle alevler Tayyipler kırsal mahallesinde bulunan ormana da sıçradı. Yangının kontrol altına alınması amacıyla havadan ve karadan müdahale ediliyor.

DENİZLİ'DE ORMAN YANGINI

Denizli’nin ormanlık alanda meydana gelen yangınına ekipler müdahale ediyor.

Yangın, Denizli’nin Buldan ilçesi Helvacılar Mahallesi Tekke bölgesinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenlerden dolayı yangın çıktı.
İhbar üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Bölgeye sevk edilen ekipler ve vatandaşlar yangına müdahale ediyor. Bölgede ara ara şiddetlenen rüzgar nedeniyle alevleri kontrol altına almak güçleşiyor.

BAKMADAN GEÇME!