Ankara'daki orman yangını Bolu'ya sıçradı! Valilerden peş peşe açıklamalar

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2024 14:47

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde orman yangını çıktı. Yangın Bolu'nun Gerede ilçesinde ormanlık alana sıçradı. Yangının sıçradığı Demirler Köyü tahliye edildi. Ankara Valisi Vasip Şahin, yangına ilişkin yaptığı açıklamada, "Yangın ilk belirlemelere göre insan kaynaklı" dedi. Bolu Valisi Erkan Kılıç ise, "65 vatandaşımız tedbir amaçlı tahliye edildi" dedi. Öte yandan İzmir'in Menderes ilçesinde ve Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde de orman yangını çıktı. Yangınlara havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Bolu Valisi Erkan Kılıç'tan açıklama

Bolu Valisi Erkan Kılıç: 2 köyde 123 vatandaşımız tahliye edildi. Can kaybımız yok. Demirler köyü yaylasında sıkıntı var, orada OGM yol açmaya çalışıyor. Yol açtıktan sonra yangın söndürme araçlarıyla müdahale edilecek. Yerleşim yerlerini tehdit eden bir durum yok.

Bolu Valisi: 123 vatandaşımız tahliye edildi

Bolu Valisi Erkan Kılıç "2 köyde 123 vatandaşımız tahliye edildi. Can kaybımız yok. Demirler köyü yaylasında sıkıntı var, orada OGM yol açmaya çalışıyor. Yol açtıktan sonra yangın söndürme araçlarıyla müdahale edilecek. Yerleşim yerlerini tehdit eden bir durum yok." açıklamasında bulundu.

AFAD: 36 hane tahliye edildi

AFAD'dan yangına ilişkin yapılan açıklama 36 hanenin tahliye edildiği ifade edildi. 

Açıklamada, "Bugün saat 12.28 sıralarında Gerede ilçesi Demirler köyü mevkiinde orman yangını meydana gelmiştir. İlgili tüm kurum ve kuruluşlarımız yangın söndürme çalışmalarına ilk andan itibaren başlamış olup; müdahale çalışmaları havadan ve karadan aralıksız devam etmektedir. Demirler köyünde tedbir amacıyla 36 hane tahliye edilerek güvenli bölgeye alınmıştır. Çalışmalara destek vermek amacıyla Eskişehir, Ankara, Çankırı, Zonguldak, Düzce ve Sakarya il AFAD müdürlüklerimizden ekipler bölgeye sevk edilmiştir. Gelişmeleri takip ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

OGM'den açıklama

OGM "İzmir Menderes'te meydana gelen yangın kontrol altına alınmıştır. Bolu Gerede ilçesinde ise devam eden yangını kontrol altına alma çalışmalarımız sürmektedir" açıklamasında bulundu.

MSB'DEN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) yapılan açıklamada, "Afyon, İzmir ve Ankara’da çıkan orman yangınlarını söndürme çalışmalarına destek olmak için Türk Silahlı Kuvvetlerimize ait; 3 helikopter ile Afyon’un Sandıklı ilçesinde, 2 helikopter ile İzmir’in Menderes ilçesinde, 2 helikopter ile Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde olmak üzere toplam 7 helikopter görevlendirildi" denildi.

VALİ ŞAHİN: YANGIN, İNSAN KAYNAKLI

Ankara Valisi Vasip Şahin, yangınla ilgili yaptığı açıklamada, "Yangın ilk belirlemelere göre insan kaynaklı. Gerekli incelemeler yapılıyor." diye konuştu.

BOLU VALİSİ: 65 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

Bolu Valisi Erkan Kılıç, ise yaptığı açıklamada, "65 vatandaşımız tedbir amaçlı tahliye edildi" dedi.

KIZILCAHAMAM'DAKİ YANGIN GEREDE'YE SIÇRADI

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesine bağlı Şahinler Mahallesi'nde başlayan orman yangını, Bolu'nun Gerede ilçesine bağlı Demirler Köyü'ne sıçradı. Alevlerin köye yaklaşması nedeniyle Demirler Köyü tedbir amacıyla boşaltıldı. 

Ayrıca, yangının yerleşim yerlerine ulaşmaması için iş makineleriyle evlerin etrafına toprak set çekildi. Öte yandan jandarma ekipleri, çevre köylerde de vatandaşlara uyarıda bulundu.

BOLU VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

Yangının Gerede'ye sıçraması üzerine Bolu Valiliğinden açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Ankara ili Kızılcahamam ilçesinde bugün saat 12.28 sıralarında başlayan ve ilimiz Gerede ilçesi Demirler köyü mevkisine sirayet eden orman yangınına Valiliğimizin koordinesinde müdahale edilmekte olup söndürme çalışmaları devam etmektedir." ifadeleri kullanıldı.



ANKARA'DA ORMAN YANGINI

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinin kırsal Şahinler Mahallesi yakınlarında orman yangını çıktı. Bolu sınırındaki yangına Ankara, Bolu ve çevre ilçelerden orman, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Bölgeye 2 de yangın söndürme helikopteri yönlendirildi. Ekipler, alevlerin yayılmasını ve çevre mahallelere ulaşmasını önlemek için havadan ve karadan yangına müdahale ediyor.

İZMİR'DE ORMAN YANGINI

İzmir'in Menderes ilçesinde kırsal Deliömerler Mahallesi yakınlarında saat 14.00 sıralarında orman yangını çıktı. İhbar üzerine bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 3 uçak, 8 helikopter, 29 arazöz, 10 su ikmal, 5 dozer ve 5 yer ekibi sevk edildi. Alevlere ilk müdahale 10 dakika içinde yapıldı. Ekiplerin, yangını söndürme çalışmaları sürüyor.

AFYONKARAHİSAR'DA ORMAN YANGINI

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesine bağlı Akharım beldesi Hasan Beli Yaylası mevkisinde, saat 11.30 civarında orman yangını çıktı. Orman Bölge Müdürlüğü'nün ağaçlandırma sahasındaki yangına, dün Sinanpaşa ilçesi Kırka beldesindeki yangında görev alan ekiplerin büyük bir bölümü sevk edildi.
Çevre ilçe ve beldelerden de destek ekipleri söndürme çalışmasına katıldı. Çalışmalarda; 1 helikopter, 8 arasöz, 7 itfaiye, iş makineleri ve 100'den fazla personel yer aldı. Vatandaşlar da çalışmalara destek verdi. Akarım beldesi sınırlarındaki Çiğiltepe Şehitliği'ne yaklaşık 4 kilometre uzaklıktaki yangının 3 hektardan fazla alanda etkili olduğu belirtildi. Ekiplerin müdahalesi sürüyor.

Afyonkarahisar'da dün de Sinanpaşa ilçesine bağlı Kırka beldesinde çıkan yangında 20 hektar civarında alan zarar görmüştü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!