Listede Elif Akın, maçlara çıkan Elif Yılmaz

Güncelleme Tarihi:

Listede Elif Akın, maçlara çıkan Elif Yılmaz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2013 11:31

MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, CHP’nin, doping olaylarının engellenmesinde yetersiz kaldığı iddiasıyla, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç hakkında verdiği gensoru önergesinin görüşmelerinde ilginç bir iddiada bulundu. Uzunırmak, "İki kızın ismi de Elif. Eğer Elif Aybüke Yılmaz müsabakalardan şampiyon olarak çıksaydı, Elif Soytürk Akın ismiyle o müsabakalardan tescil görecek ve o mükafatları Elif Soytürk Akın olarak alacaktı. Bunun bütün belgeleri elimizde" dedi

Haberin Devamı

Uzunırmak, 8. Poomse Tekwando Dünya Şampiyonası’nda kuralarda ve skorboard’larda tekvandocu Elif Soytürk Akın’ının adının yazıldığını; ancak orada müsabakalara katılan kişinin Elif Aybüke Yılmaz adlı sporcu olduğunu savundu. Bakan Kılıç, iddialarla ilgili olarak sadece, “Elif Soytürk ile ilgili iddialar gerçeği yansıtmamaktadır” yanıtını verdi.

TBMM Genel Kurulu’nda Kılıç hakkında verilen gensoru önergesinin gündeme alınması AK Parti’nin oylarıyla reddedildi. Ancak görüşmelere Uzunırmak’ın yaptığı konuşma damgasını vurdu. Uzunırmak, 31 Ekim - 3 Kasım tarihleri arasında Endonezya’nın Bali şehrinde Dünya Taekwodo Federasyonu (WTF) tarafından düzenlenen 8. Poomse Tekwando Dünya Şampiyonası ile ilgili önemli iddialarda bulundu.

FITIK OLDU GİDEMEDİ

Haberin Devamı

Genel Kurul kürsüsünden müsabakadaki skorboard’u ve kura listesini gösteren Uzunırmak şunları aktardı:

“Bali’de düzenlenen Tekvando müsabakasında yine büyük bir skandala imza atılmıştır. Türkiye buraya katılacağı sporcuların listesini bildirmiş ve bu listede Elif Soytürk Akın isimli sporcu kızımız yarışmacı olarak bildirilmiş ve kuralara bu kızımız katılmıştır. Daha sonra bu sporcumuzla ilgili olarak boyun fıtığı tespit edilmiştir. Doktor raporu alınarak yarışmadan men edilmiş, Türk milli takımı tarafından yerine Elif Aybüke Yılmaz yarışmalara katılmıştır. Ama hem eleme kuralarında, hem de skorboard’larda Elif Soytürk Akın ismi yer almaktadır.

İKİ KIZIN DA İSMİ ELİF

İki kızın ismi de Elif. Eğer Elif Aybüke Yılmaz müsabakalardan şampiyon olarak çıksaydı, Elif Soytürk Akın ismiyle o müsabakalardan tescil görecek ve o mükafatları Elif Soytürk Akın olarak alacaktı. Bunun bütün belgeleri elimizde. İşte skorbord’daki sporcunun ismi. İşte eleme kurasından yarı final kurasına kadar olan kura listelerindeki Elif Soytürk Akın’ın ismi. Bu Türkiye’nin başına iş açacak bir skandaldır. Bakan gözlerini doğan güneşe kapatmış gibi kördür.”

NAMUSUNA SAHİP OLAMADINIZ

Görüşmelerde konuşan BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Türkiye’nin en tarihi spor kurumunun Kırkpınar olduğunu dile getirerek “653 yıl devam eden bir kurum ve siz bu kurumun namusuna sahip olamıyorsunuz. Altın kemer taktığınız, ‘baş pehlivan’ dediğiniz kişi doping yaptığı tespit ediliyor” eleştirisinde bulundu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak da “600 numune alınan Akdeniz oyunlarında 90 tane doping çıkmasını nasıl izah edeceksiniz? AKP iktidarı döneminde uluslararası arenada sürekli madalya sayısı düşen bir grafik çıkıyor” tepkisini gösterdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!