Lise'de döner bıçaklı cinayet

Güncelleme Tarihi:

Lisede döner bıçaklı cinayet
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2007 17:03

Eskişehir'deki bir lisede elinde 2 döner bıçağı ile gelen, okulun eski öğrencisi, okulda teknisyen olarak çalışan 44 yaşındaki Tayfur Sait Kınık'ı öldürdü.

Gökmeydan Mahallesi'deki liseye bugün saat 15.00 sıralarında ellerindeki döner bıçaklarıyla gelen Ramazan Kızılay 1'inci kattaki müdür odası yanında karşılaştığı Motor Bölümü teknisiyeni Tayfur Sait Kınık'a, “Siz beni mahvettiniz, ben de sizi mahvedeceğim” diyerek saldırdı. Öğretmen ve öğrencilerin gözü önünde meydana gelen olayda teknisyen Kınık kanlar içinde yere yığılıp kaldı. Çağrılan polisler Ramazan Kızılay'ı döner bıçaklarıyla birlikte yakalayarak gözaltına aldı. Sevk edilen 112 ambulansındaki sağlık görevlilerinin yaptığı tüm çabalara rağmen Tayfur Sait Kınık kurtarılamadı. Öğretmenler geç geldiklerini ileri sürdükleri 112 görevlilileri ile bir süre tartıştı. Öldürülen Kınık'ın cesedi otopsi için Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırıldı.
Motor Bölümü teknisyeni Tayfur Sait Kınık’ı öldüren Ramazan Kızılay’ın 4-5 yıl önce de okula baltayla ile gelerek bir öğretmeni yaraladığı bildirildi. Kızılay'ın okuldan atılmasında öğretmen ve okul yöneticilerini sürekli olarak suçladığı belirtildi.
Turgut Reis Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Osman Anıl, cinayet sırasında dışarıda olduğunu belirterek, “Milli Eğitim Müdürlüğü'ndeydim. Ben oradan buraya geldim, ambulans daha gelmemişti. Ayrıca sanığın akli dengesi yerinde değil. Daha öncede okulumuza saldırı amacıyla gelmiş. Akli dengesi yerinde olanın burada işi ne. Neden buna önlem alınmıyor?” diye konuşarak gözyaşı döktü.

EK,KA,SK(EK/İD)(FOTOĞRAF)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!