Güncelleme Tarihi:
Brezilya, Meksika, Japonya, Kore, Çin, Hindistan, Almanya ve İspanya'yı da kapsayan geniş bir yelpazede ülkeler Linux'a yatırımı tercih etmeye, güvenlik ağırlıklı işlerini de Linux temelli yapmaya başlamış bulunuyor. Linux kullanımı ülkemizde de, başta üniversiteler olmak üzere, KOBİ'ler, kamu ve özel sektöre yayılmaya başlamış durumda.
Â
Ayrıca, TÃœBÄ°TAK bünyesindeÂgeliÅŸtirilen Ulusal Ä°ÅŸletim SistemiÂPardus'un ülkemizde Linux'un geliÅŸmesine ciddiÂbir ivme kazandırması bekleniyor. Linux, Özgür Yazılım ve Açık Kaynak'ın ülkemiz için istihdam, tasarruf, güvenlik, biliÅŸimci yetiÅŸtirme, sayısal
bölünmeyi önleme ve rekabet edebilme bakımından çeşitli çevreler tarafından giderek daha fazla ciddiye alınıyor.
Â
LKD,ÂTürkiye'deÂLinux gönüllülerinin oluÅŸturduÄŸu, ülkemizde Linux ve özgür yazılımların geliÅŸmesi için çalışan, kar amacı olmayan bir sivil toplum kuruluÅŸu. LKD,ÂLinux'u geniÅŸ kitlelere tanıtmak, sevdirmek; Linux'un KOBÄ°'ler, okullar, ve kamu içinde kullanımını desteklemek, teknik ekiplerin yetiÅŸmesine katkıda bulunmak ve Linux camiasını buluÅŸturmak için her seneÂLinux veÂÖzgür Yazılım ÅženliÄŸi'ni düzenliyor. Mayıs 2002'de Ankara Ãœniversitesi Fen Fakültesi'nde yapılan ilk ÅŸenliÄŸe Türkiye'nin her yerinden 1500 civarında kiÅŸi katılmıştı. 2003 ÅŸenliÄŸini Yıldız Teknik Ãœniversitesi'nde, 2004Âve 2005 ÅženliÄŸi de Milli Kütüphane’de yapılmıştı. 5. Linux ve Özgür Yazılım ÅženliÄŸi ise 11-14 Mayıs 2006'ta ODTÃœ KKM'de yapılacak.