Liderlere mektup yazdı

Güncelleme Tarihi:

Liderlere mektup yazdı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2016 23:07

Kapatılan Özgür Gündem gazetesinin yayın danışma kurulunda olduğu gerekçesiyle tutuklanan ve hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istenen yazar, dilbilimci Necmiye Alpay, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ile CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na hitaben iki mektup yazdı.

Haberin Devamı

Alpay, Cumhurbaşkanı ve Başbakan’a yazdığı açık mektupta, haksız tutuklamalara son verilmesi konusunda siyasi irade talebinde bulundu. Alpay, mektubunda gazeteci Aslı Erdoğan’la birlikte yaklaşık 3 aydır tutuklu bulunduklarını, haksız tutuklamalarda en çok göze çarpanların ise Kürt sorunuyla ilgili olanların olduğunu belirtti. Alpay ‘tutuklanma gerekçelerinin birer hukuk skandalı olduğunu’ yazarken mektubuna şöyle devam etti: “Bizim durumumuz bu iken listeye son günlerde Cumhuriyet gazetesi mensupları ile HDP’nin seçilmiş yöneticileri de eklendi. Bütün bunların sizlerin siyasi iradesinden bağımsız olarak gerçekleştiğini kabul etmek mümkün görünmüyor. Bunun yanı sıra şoven milliyetçiliğin sembolü sayılan bir partiyi kendinize ortak seçiyorsunuz.

Haberin Devamı

SÖZLERİNİZE SAHİP ÇIKIN

Sizleri milliyetçilikler konusunda daha önceki sözlerinize, hepimizin haklarına ve barış sürecine sahip çıkmaya çağırıyorum. İradenizi OHAL’ler ve milliyetçilikler yerine, çağa uygun bir çoğulcu demokrasiden ve bir an önce hukukun üstünlüğünden yana koymanız, haksızlıklara son vererek önderliğiniz süresince olumlu adımlarınızın başında gelen çözüm-barış arayışınızı yeniden yürürlüğe koymanız dileği ve saygılarımla...”

Alpay, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na yazdığı mektupta ise haksız tutuklama mağdurlarına destek verdiğini ancak son dönemde iktidara çözüm süreci için suçlama yöneltmesinin barış açısından anlaşılır olmadığını belirtti. Alpay, “Ülkeyi şoven milliyetçiliklerin ve savaşın batağına sürükleyen politikalara karşı somut barış politikalarını savunmakta gecikmeyeceğiniz umuduyla” ifadelerine yer verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!