Liderlere 15 temmuz kalkanı

Güncelleme Tarihi:

Liderlere 15 temmuz kalkanı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2016 02:03

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna saldırı, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında liderlerin daha iyi korunması için ne tür tedbirler alındığı sorusunu gündeme getirdi.

Haberin Devamı

UÇAKSAVAR KORUYOR
15 Temmuz’un ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın koruma sayısında dikkat çekici artış oldu. Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Sarayı içindeki programları başta olmak üzere gittiği her yerde uzun namlulu ve ağır makineli silahlarıyla Polis Özel Harekât görevlileri elleri tetikte görev yapmaya başladı. Cumhurbaşkanı’nın yanından bir an olsun ayrılmayan CAT timlerinin teçhizatları da teknolojik anlamda yenilendi.

Cumhurbaşkanı’nın bir koruması da sürekli zırhlı siyah çantayla nöbet tutmaya başladı. Darbecilerin hedefinde bulunan Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda üzerinde hava savunma ve uçaksavar sistemleri bulunan yerli üretim ‘ejder’ ve ‘cobra’ isimli zırhlı araçlar görevlendirildi. Saray’daki tüm güvenliği de tamamen özel harekât polisleri ve korumalar devraldı.

ÇİFT MAKAM ARACI
Erdoğan, darbe sonrasında bazı programlarında çift makam arabası da kullandı. Cumhurbaşkanı, darbeden sonra İstanbul ve Ankara dışında hiç yurtiçi programa katılmazken, karayolu dışında ağırlıklı olarak uçak ve helikopteri tercih etti. Saray’a gelen personel ve misafir ise tepeden tırnağa aranmaya başladı.

Ana binaya gidecek olanlar ayakkabısına kadar çıkartılarak aranması da başka bir güvenlik ayrıntısı oldu. Saray’ın etrafındaki yolların bir kısmı trafiğe kapatılarak önlemler artırıldı.

Darbe girişiminin ardından Başbakanlık’ta da yoğun güvenlik önlemleri alındı. Çankaya Köşkü ve Başbakanlık Resmi Konutu’nun önünde özel harekât görevlileri ve korumalar beklemeye başladı. Yine konutta zırhlı cobra araçlar nöbet tutmaya başladı. Resmi Konut’ta kullanılan “ejder”, Başbakan’a özellikle miting gibi organizasyonlarda eşlik ediyor.15 Temmuz sonrası Başbakanlık koruma sayısında da gözle görülür artış oldu. CAT timleri, konvoy boyunca koruma aracının üzerinde Yıldırım’a eşlik ediyor.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından güvenlik birimleri tarafından “suikast düzenlenebileceği” yönünde uyarılar alan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun koruma sayısı arttırılarak 13’ten 21’e çıkartıldı. Kılıçdaroğlu’nun çıktığı yurt gezilerinde, gittiği ilde görev yapan güvenlik görevlileri de ekibe dahil oluyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!