LGS SORULARI CEVAPLARI yayımlandı! 5 Haziran 2022 LGS soruları ve cevap anahtarı meb.gov.tr'de

Güncelleme Tarihi:

LGS SORULARI CEVAPLARI yayımlandı 5 Haziran 2022 LGS soruları ve cevap anahtarı meb.gov.trde
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2022 07:22

LGS soruları ve cevapları hakkında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklama yapıldı. LGS 2022 yılında 5 Haziran tarihinde düzenlendi. Birinci oturumda öğrencilere Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru soruldu ve 75 dakika yanıtlama süresi verildi . İkinci oturumda ise öğrencilere matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru soruldu. MEB LGS soruları ve cevaplarının yayımlandığını duyurdu. Peki, LGS soruları cevap anahtarı nereden görüntülenir?

Haberin Devamı

LGS soruları ve cevapları son dakika açıklamasının ardından erişime açıldı. 1 milyon 236 bin 313 öğrencinin başvurduğu sınav, iki oturum hâlinde 973 yurt içi ve 7 yurt dışı sınav merkezinde 17 bin 899 okul ve 82 bin 551 salonda yapıldı. 5 Haziran'da yapılan LGS'ye giren adaylar sorulara ve cevaplara yoğun ilgi gösteriyorlar. Sınav sonuçları 30 Haziran tarihinde erişime açılacak. Adaylar bu tarihe kadar sorulara ve cevaplara bakarak tahmini puanlarını hesaplıyorlar. İşte MEB LGS 2022 soruları ve cevap kitapçığı

LGS SORULARI VE CEVAPLARI YAYIMLANDI

Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınavın Soru Kitapçıkları (Sayısal ve Sözel) ve cevap anahtarları MEB'in internet sitesinden ilan edildi.

LGS SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Haberin Devamı

LGS soruları ve cevap anahtarı, PDF dosyası üzerinden görüntülenebiliyor. Her sene LGS soruları ve cevap anahtarı, PDF dosyası üzerinden indiriliyor. Sınava katılım sağlayan öğrenciler, LGS cevap anahtarına http://meb.gov.tr üzerinden erişim sağlayacaklar.

SINAVDA KAÇ SORU SORULDU?

Birinci oturumda öğrencilere Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru soruldu ve 75 dakika yanıtlama süresi verildi . İkinci oturumda ise öğrencilere matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru soruldu ve öğrencilerin yanıtlaması için 80 dakika süreleri oldu. Sözel ve sayısal bölümlerdeki her bir alt test için doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenecek. Her bir öğrencinin, her bir alt testine ait ham puanı, ilgili teste ait doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak hesaplanacak.

LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sınav sonuçları, 30 Haziran'da "www.meb.gov.tr" internet adresinden ilan edilecek. Öğrencilere sınav sonuç belgeleri posta yoluyla gönderilmeyecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!