Led Zeppelin'den Ertegün anısına

Güncelleme Tarihi:

Led Zeppelinden Ertegün anısına
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2007 11:51

Efsanevi rock grubu Led Zeppelin, geçen yıl yaşamını yitiren ünlü prodüktör Ahmet Ertegün anısına Londra'da düzenlenen konser için, 19 yıl aradan sonra ilk kez bir araya geldi.

Haberin Devamı

Londra'daki "Milenyum Dome" içindeki O2 Arena adlı konser salonunu  dolduran binlerce müziksever, Led Zeppelin'in 90 dakika süren ve ilk  plaklarında yer alan "Good Times Bad Times" adlı şarkıyla başlayan  konserini soluksuz izledi. Led Zeppelin'den önce Foreigner grubu, Bill  Waymen ve Paul Rodgers da sahne aldı.

Milyonlarca kişinin katıldığı piyango sonucu satılan biletlerin  geliri, Ahmet Ertegün'ün adını taşıyan eğitim vakfına bağışlanırken, Led  Zeppelin'in kuruluşundaki üyeleri Jimmy Page, Robert Plant ve John Paul  Jones sahneye, grubun ölen üyesi John Bonham'ın oğlu davulcu Jason  Bonham ile birlikte çıktı.

Albümleri 300 milyondan fazla satan Led Zeppelin'in konserine  gelen hayranları, konser öncesi günlerce uykusuz kaldıklarını ve ünlü  grubu tekrar sahnede görecekleri anın hayaliyle yaşadıklarını söylediler.

Binlerce kişinin salona girmek için önünde biriktikleri O2 konser  salonunun kapısında biletlerin gerçek sahiplerinin elinde olup olmadığı,  resimli kimlik kartları ve biletlerin satın alındığı kredi kartlarının  numaralarına bakılarak kontrol edildi.

 Konserde sahne alan Foreigner grubunun solisti Mick Jones ve  grubun diğer elemanı Kelly Hansen, Ahmet Ertegün ile ilgili görüşlerini  A.A muhabirine açıkladı. Mick Jones, Ertegün'e duyduğu derin sevgiyi  dile getirirken, "Babam gibiydi. Çok sıcak ve samimi bir insandı.  Atlantic Records demek Ahmet Ertegün demekti. Müzik dünyasında büyük bir  iz bıraktı ve müziğe katkıları büyüktü" dedi.

 Jones, Led Zeppelin gibi efsanevi bir grubun Ahmet Ertegün anısına  bir araya gelmesinin önemine  değinirken, "Bu büyük bir saygının  ifadesidir" dedi.

Jones ve Hansen, Ertegün'ün müzik dünyasına pek çok yıldız ismi  kazandırdığına işaret ederek, sahne üstünde olup da yaşamını müziğe  adayan Ertegün'ü hatırlamadıkları çok az anın olduğunu söylediler. İki  ünlü müzisyen, bu durumun, Ertegün'ün yıldız yaptığı diğer pek çok isim  için de geçerli olduğunu ifade etti.

Foreigner grubu üyeleri, Ahmet Ertegün anısına Türkiye'de  düzenlenecek bir organizasyona katılıp katılmayacakları sorusunu  yanıtlarken de "Seve seve gideriz" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!