Laik lideri vurdular

Güncelleme Tarihi:

Laik lideri vurdular
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2013 01:11

Arap Baharı’nın beşiği Tunus’ta altı ay içinde ikinci kez laik muhalefetin önde gelen isimlerinden biri sokak ortasında kurşun yağmuruna tutularak öldürüldü.

Haberin Devamı

TUNUS, şubatta solcu muhalefet lideri Şükrü Belayid’in suikasta kurban gitmesinin ardından ikinci siyasi suikastla sarsıldı. Belayid’in eski lideri olduğu Demokratik Yurtseverler Hareketi ile aynı koalisyona bağlı Halk Hareketi Partisi’nin genel koordinatörü Muhammed el Brahmi, dün sabah başkent Tunus’taki evinden çıkarken eşi ve çocuklarının önünde silahlı kişilerin saldırısında hayatını kaybetti. Aynı zamanda yeni anayasayı yazan kurulun üyesi ve milletvekili olan El Brahmi’nin kim tarafından öldürüldüğü konusunda açıklama yapılmadı. Suikast sonrası binlerce kişi, İçişleri Bakanlığı önünde hükümeti protesto etti.

Yine Tunus, yine suikast

Arap milliyetçisi kimliğiyle tanınan El Brahmi’nin, Belayid gibi laik bir siyasetçi olduğu ve iktidardaki Ennahda hareketine eleştirileriyle tanındığı belirtildi. Belayid’in öldürülmesinin ardından destekçileri Ennahda’yı suçlamış ve gösteriler Başbakan Hamadi Cebali’nin istifasına ve siyasi krize yol açmıştı. Şu anki Başbakan Ali Urayyid’in atadığı soruşturma komisyonu, önceki gün Belayid’in ölümünden sorumlu 6 kişinin kimliklerinin tespit edildiğini bildirmişti. Arap Baharı’nın başladığı ülke olan Tunus’ta eski Devlet Başkanı Zeynel Abidin bin Ali 2011’de devrilmişti. İktidara gelen İslami Ennahda, laik kesimlere yaptığı baskıyla suçlanıyor.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!