Laetitia kırmızı halıda

Güncelleme Tarihi:

Laetitia kırmızı halıda
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2012 23:30

Dünyanın en eski film festivali olan Venedik Film Festivali’nin 69’uncusu Hint kadın yönetmen Mira Nair’in ‘The Reluctant Fundamentalist’ (Gönülsüz Köktendinci) filmiyle açıldı.

Haberin Devamı

Festivalin meşhur ‘Kırmızı Halı’ seremonisine bu yıl jüri üyesi olan Fransız model Laetitia Casta damgasını vurdu. Şeffaf, dantelden bir Dolce&Gabbana tuvaleti giyen Casta, kırmızı halıda gala filminin yıldızları olarak yürüyen Kate Hudson ve Naomi Watts’ı gölgede bıraktı.

Laetitia kırmızı halıda

Fransız model Laetitia Casta

Batı İslam’ı anlamalı

Yönetmen Mira Nair, yarışma dışı gösterilen filmi ile ilgili olarak, “Ben Doğu’nun 11 Eylül’ünü anlatmak istedim. George Bush’un ‘Ya Amerika’dan yanasın ya da karşısın. Üçüncü alternatif yok’ sözleri çok önyargılıydı. Batı, İslam’ı anlamalı. Bunun için din, kültür ve ekonomi yoluyla radikalizmi aşarak birbirleri ile birleşebilirler” diye konuştu.

Haberin Devamı

Jüri başkanlığını ABD’li yönetmen Michael Mann’ın yaptığı festivalde bir başka dini filmin tartışma yaratması bekleniyor. Amerikalı ünlü yönetmen Paul Thomas Anderson’ın ‘The Master’ (Usta) adlı filmi Scientology tarikatı ve onun karizmatik lideri Rob Hubbard’ı anlatıyor. Her ne kadar yapımcılar filmin Scientology ile bir ilgisi olmadığını söyleseler de Tom Cruise yarışma bölümüne son anda eklenen ‘The Master’ın gösterilmemesi için sonuna kadar mücadele etmişti.

Festivalin yeni başkanı Alberto Barbera açılış galasında yaptığı konuşmada, “Ekonomik bir sinema şöleni hazırladık. Bütçemize göre hareket ediyoruz ama kaliteli olacağından eminiz” dedi. Festivalin bir başka yeniliği ise bu yıl Kırmızı Halı’daki geçit törenine davetli olan seyircilerin de katılabilecek olması. Bu arada İran’da halen tutuklu bulunan yönetmen Cafer Penahi için koltuk boş bırakıldı ve bu hareket alkış aldı.    

Laetitia kırmızı halıda

Hint kadın yönetmen Mira Nair

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!