KYK yurt yedek sonuçları ne zaman açıklanır? Taahhütname onayı nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

KYK yurt yedek sonuçları ne zaman açıklanır  Taahhütname onayı nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2018 10:54

KYK yurt başvuru sonuçlarının açıklanması ardından en çok araştırılan konular yedek başvurular ve taahhütname onayı oldu. KYK yurt sonuçları 12 Eylül tarihinde ‘sonuc.kyk.gov.tr’ adresinden duyuruldu. Yurtlar 17 Eylül’de açılacak. Peki, KYK yurt yedek sonuçları ne zaman açıklanır? Taahhütname onayı nasıl yapılır?

Haberin Devamı

KYK yurt sonuçları ardından ardından gözler yedek başvurulara çevrildi. 19 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek son kayıtların ardından boş kontenjanları belli olacak olan yurtlar, yedek yerleştirmeler için hazırlanacak. 17 Eylül tarihi itibariyle ise yurtlar öğrencilerin hizmetine açılacak.  

E-Devlet üzerinden alınmaya başlanan KYK yurt kayıt ve taahhütname onayı işleminin ardından öğrenciler ilk kayıt ücretlerini yatıracak. 19 Eylül gün sonuna kadar gerçekleştirilebilecek olan KYK yurt başvurularının ardından süreç, yedek yurt sonuçları ile devam edecek. KYK yedek yurt sonuçlarının ilki ise 20 Eylül itibariyle erişime açılacak

TAAHHÜTNAME ONAYI YETERLİ OLACAK

Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun (KYK), 12 Eylül tarihinde yayımladığı yurt sonuçlarının ardından taahhütname onayı alınmaya başlandı.

Haberin Devamı

Barınacağı yurtlar için kayıt ücretini ödeyen öğrenciler, E-Devlet üzerinden taahhütname onayını tamamlamalarının ardından herhangi bir işlem için yurtlara gitmek zorunda kalmayacak. Ancak okullarının akademik takvimi dolayısıyla barınmaya başlamayan öğrencilerin, bu durumu yurt müdürlükleri ile iletişime geçerek bildirmesi gerekecek.

Öğrenciler, yurtlarda barınmaya başlamalarının ardından 4 adet fotoğraf, kişisel İBAN numarası ve öğrenci belgelerini 30 gün içerisinde teslim etmek zorunda olacak.

YURT ÜCRETİNİ İNTERNETTEN ÖDEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

ÖNCELİKLİ ÖĞRENCİNİN BELGELERİ TESLİM ETMELERİ GEREKİYOR

Özel ya da öncelikli öğrenci statüsünde başvurularını gerçekleştiren öğrencilerin, yurtların hizmete başlamasıyla birlikte özel durum belgelerini teslim etmeleri gerekecek. Bu belgenin teslim edilmemesi halinde ise öğrencinin özel durum statüsü iptal edilecek.

EK YERLEŞTİRME VE DGS ÖĞRENCİLERİ İÇİN SÜREÇ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Ek yerleştirme sürecinde bir programa yerleşen ya da DGS, yatay geçiş gibi seçeneklerle programa yerleşen öğrenciler, başvurularını ilerleyen günlerde yapacak. YURTKUR, öğrencileri bu başvuru süreci hakkında bilgilendirecek.

YURTLARIN AYLIK ÜCRETİ DEĞİŞKENLİK GÖSTERECEK

KYK yurtlarında aylık barınma ücreti duruma göre değişiklik gösterecek. Yurtların gider durumuna göre 168 lira ile 285 lira arasında değişecek olan ücretler, KKTC yurtlarında ise 300 lirayı bulacak. İlk kayıt ücreti yurtlara göre değişkenlik gösterebilecek. İlk kayıt ücreti içerisinde güvence bedeli, gün bazında yatak ücreti ve yurt kimlik ücreti yer alacak.

Haberin Devamı

ADIM ADIM TAAHHÜTNAME ONAYI NASIL YAPILIR?

Yurt başvurusu için öncelikle e-Devlet Kapısına giriş yapınız.

Giriş yaptıktan sonra  “Yurt Kayıt İşlemler” hizmetini, E-Devlet içerisindeki arama çubuğu vasıtasıyla bulunuz. Ya da aşağıdaki linke tıklayınız.

YURT KAYIT İŞLEMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Hizmeti ilk açtığınızda aşağıda örnekleri verilen hata mesajları ile karşılaşabilirsiniz. Bu durumlarda işleminize devam etmeniz mümkün olmamaktadır..

KYK yurt yedek sonuçları ne zaman açıklanır  Taahhütname onayı nasıl yapılır

1) Kayıt Bilgilendirme

Hizmete ilk girdiğinizde eğer kayıt yapabiliyor durumda iseniz bu kayıt formunu görüntüleyeceksiniz. Öğrenci Bilgileri ve Yurt Bilgilerinizi
kontrol ederek Taahhütnameyi okuyup onayladığınızda “Kayıt Yap” düğmesine basarak kayıt işleminizi tamamlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

KYK yurt yedek sonuçları ne zaman açıklanır  Taahhütname onayı nasıl yapılır



Bilgilerinizde eksiklik veya yanlışlık varsa işleme devam etmeyiniz.

2) İşlem Sonucu

Eğer kaydınız başarıyla tamamlanmışsa aşağıdaki ekranı görüntüleyeceksiniz. Artık işleminiz tamamlanmış demektir. Şimdi tarayıcınızı kapatabilir, farklı hizmetlerden faydalanabilir veya farklı web sitelerine gidebilirsiniz.

KYK yurt yedek sonuçları ne zaman açıklanır  Taahhütname onayı nasıl yapılır

Eğer yurt kayıt işleminiz gerçekleşmediyse aşağıdaki ekranı görüntüleyeceksiniz. Bu durumda işleminiz tamamlanmamış demektir. Daha sonra tekrar deneme yapabilirsiniz.

KYK yurt yedek sonuçları ne zaman açıklanır  Taahhütname onayı nasıl yapılır

 

BAKMADAN GEÇME!