KYK yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? YURTKUR sonuçları ne zaman açıklanır?

Güncelleme Tarihi:

KYK yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak YURTKUR sonuçları ne zaman açıklanır
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2018 09:53

Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurt başvuruları tamamlandı. Gözler şimdi kurumun internet sitesinden yapılacak sonuç açıklama haberinde. 3 Eylül'de başlayan sürecin tamamlanmasıyla beklemeye başlayan gençler, KYK yurt başvuru sonuçlarının açıklanacağı tarihe dair detayları sorguluyor. Peki, KYK yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

KYK yurt başvuru sonuçları için vatandaşların sorgulamaları başladı. Üniversite öğrencilerinin eğitim görecekleri merkezlerde kalacak yer sıkıntılarını çözmek için müracaat ettiği KYK yurt başvurusu, sonuçları ile araştırılmaya devam ediliyor. Peki, KYK yurt sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, binlerce öğrencinin odaklandığı yurt sonuçları hakkında bazı bilgiler...

Gençlik ve Spor Bakanlığınca, Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (KYK) bağlı yurtlara başvurular dün gece bitti. Başvuru yaparken öğrencilerin öğrenim bilgileri, Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) bilgi sistemi üzerinden alınacak. Hatalı öğrenim bilgisiyle yapılacak başvurular geçersiz sayılacağı için öğrencilerin e-Devlet'te yer alan öğrenim bilgilerini kontrol etmesinde yarar var. Öğrenim bilgilerinde yanlışlık olan öğrencilerin, yerleştikleri üniversitenin öğrenci işleriyle görüşerek bilgilerinde düzeltme talebinde bulunması gerekiyor. Bilgilerinde yanlışlık olmayanların ise başvurularını doğrudan tamamlanacak.

Haberin Devamı

KYK yurt başvuru yaparken E-Devlet şifresi mutlaka gerekli, çünkü başvurular yalnızca bu sistem üzerinden alınıyor. E-Devlet şifresi almak ise oldukça basit; E-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile PTT şubelerine giderek düşük bir ücret karşılığında "e-Devlet" şifresi alması gerekiyor.

YURT BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KYK yurt başvurularının başlamasının ardından hızlı bir şekilde başvurularını tamamlayan çok sayıda genç, başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağını öğrenmek istiyor. Konu hakkında henüz net bir tarih açıklaması yok. Öğrenciler, yurtlara başvuru tarihi ve başvuruların sonuçlanmasıyla ilgili her tür bilgiye "yurtkur.gsb.gov.tr" internet adresinden ulaşabilecek. Bu hususta önemli bir gelişme olduğu takdirde haberimizden okuyabilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!