KYK taahhütname onayı birkaç adımda E-Devlet üzerinden nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

KYK taahhütname onayı birkaç adımda E-Devlet üzerinden nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2019 18:28

KYK burs ya da kredisi almaya hak kazanan öğrencilerin gerçekleştirmesi gereken E-Devlet KYK taahhütname onayı, birkaç adımda kolayca yapılabiliyor. KYK taahhütname onayı gerçekleştirmeden burs ya da kredi almaya hak kazanamayacak olan öğrenciler, bu işlemin nasıl yapılacağını merak ediyor. İşte, E-Devlet üzerinden birkaç adımda gerçekleştirilebilecek olan taahhütname onayı hakkında bazı önemli bilgiler

Haberin Devamı

Ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora düzeyinde yükseköğrenim gören öğrencilere verilen burs ve krediler için, öğrencilerin taahhütname onaylama işlemini tamamlaması gerekiyor. Peki, KYK taahhütname onaylama nasıl yapılır? KYK taahhütname onayı ne zaman bitecek?

Burs/kredi hakkı kazanan öğrencilerin en geç 19 Kasım saat 23.59’a kadar e-Devlet üzerinden taahhütnamelerini okuyup onaylamaları gerekiyor. (Taahhütname onayı e-Devlet mobil uygulamasından yapılamamaktadır.)

ONAY EKRANI İÇİN TIKLAYIN

VELİ ONAYI

Burs veya kredi tahsis edilen 15-18 yaş arası öğrencilerin anne ya da babalarının e-Devlet şifreleriyle taahhütname onayını tamamlamalarının ardından öğrenciler kendi e-Devlet şifreleriyle taahhütname onayını yapabilecek.

15 yaşından küçük ya da anne-babası olmayan öğrenciler ise kanuni vasileri ile birlikte kendilerine en yakın KYK İl Müdürlüğüne belgeleri ile giderek taahhütnamelerini onaylayabilecek.

BAKMADAN GEÇME!