KYK başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? KYK burs ve kredileriyle ilgili iddialara yanıt geldi

Güncelleme Tarihi:

KYK başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak KYK burs ve kredileriyle ilgili iddialara yanıt geldi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2019 15:00

KYK (Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu) burs sonuçları üniversite öğrencilerinin gündem konuları arasında ilk sırada. Başvuru ve kredi başvurularının değerlendirmesini bekleyen öğrenciler, sık sık KYK’nın sayfasını ziyaret ederek bilgi edinmeye çalışıyor. Peki, KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak, yeni bir açıklama yapıldı mı? İşte, KYK burs sonuçlarıyla ilgili son durum.

Haberin Devamı

KYK bu yıl burs ve kredi başvurularını ekim ayında tamamlamıştı. Burs ve kredi başvuruları için gerekli işlemleri ve belgeleri tamamlayan öğrenciler, geçtiğimiz günlerde sosyal medyadan yayılan 'KYK sonuçları açıklandı' iddialarıyla büyük bir heyecan yaşamıştı. Peki, KYK burs sonuçlarıyla ilgili son durum ne?

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'ne yapılan burs ve kredi başvuruları için değerlendirme sürecinin devam ettiğine yönelik açıklama geldi. Kurumun resmi Twitter adresinden yapılan açıklamada; "Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğümüz tarafından 15-21 Ekim tarihleri arasında alınan burs/kredi başvuruları için değerlendirme süreci devam etmektedir. Sürecin ardından sonuçlar 'yurtkur.gsb.gov.tr' resmi sitemizden ve resmi sosyal medya hesaplarımızdan duyurulacaktır." ifadeleri kullanıldı.

AK Parti grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "2020 Ocak ayı itibariyle lisans öğrencilerimizin öğrenim kredisi veya bursu 500 liradan yüzde 10 artışla 550 liraya çıkacak. Öğrenim kredisi rakamları Ocak ayından itibaren yüksek lisansta bin 100 lira, doktorada bin 650 lira olarak uygulanacak" açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

BURS MİKTARINDA YÜZDE 10 ARTIŞ

KYK ödemeleri T.C kimlik numarasının son rakamına göre her ayın 6. ve 10. günleri arasında yapıyor. Bu bilgiye göre,

T.C kimlik numarası 0-2 ile arasında bitenler her ayın 6'sında,

2-4 ile bitenler her ayın 7'sinde,

4-6 ile bitenler her ayın 8'inde

6-8 ile bitenler ise her ayın 9'unda ödeme alıyor.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!