KYK burs ve kredi başvuruları için son gün ne zaman? KYK taahhütname onayı nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

KYK burs ve kredi başvuruları için son gün ne zaman KYK taahhütname onayı nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2018 18:50

KYK tarafından üniversite öğrencilerine verilecek kredi ve burs başvurularının süresi, 21 Ekim Pazar günü sona erecek. 2018-2019 öğretim yılında yurt içinde okuyan ön lisans, lisans, özel yetenek, master, doktora, ek kontenjan öğrencileri, burs ve kredi için başvuruda bulunabilecek. Peki, KYK 2018 burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanır? Devlet burs miktarı bu yıl ne kadar?

Haberin Devamı

Gençlik ve Spor Bakanlığı'na (GSB) bağlı KYK (Kredi ve Yurtlar Kurumu), burs ve kredi başvuruları devam ediyor ancak eğitimlerine eylül ayında başlayan öğrenciler şimdiden sonuç tarihini merak ediyor. Üniversite öğrencilerinin hem yurt hem de burs taleplerinde öncelikli tercihi olan KYK, sürece ilişkin detayları resmi sayfası üzerinden yapıyor. Peki, KYK burs ve kredi başvuru sonuçları ne zaman açıklanır? Burs miktarı bu yıl ne kadar? İşte, KYK'da son durum

KYK'nın resmi sayfası üzerinden yapılan bilgilendirmeye göre, 2018-2019 öğretim yılı burs ve kredi başvuruları 21 Ekim'e kadar devam edecek.  Geçtiğimiz yıllar baz alındığında KYK burs ve öğrenim kredisi değerlendirme sonuçlarının kasım sonu veya aralık ayları içerisinde belli olması bekleniyor. KYK 

Haberin Devamı

BAŞVURU YAPARKEN DİKKAT

Online sistem üzerinden gerçekleştirilen KYK burs ve kredi başvurularını yaparken en önemli kurallardan biri de sisteme girilen bilgilerin doğru ve eksiksiz olması. Burs/kredi başvuruları e-Devlet’te yer alan YÖKSİS öğrenim bilgilerine göre alınacağı için verilen bilgiler büyük bir önem arz ediyor. Öğrencilerin başvuru sırasında herhangi bir sorun yaşamaması için öncelikle e-Devlet’e girerek okul/bölüm bilgilerini kontrol etmeleri, bilgilerinde hata olan öğrencilerin üniversitenin öğrenci işleriyle görüşmeleri gerekiyor. Burs/kredi almasına engel teşkil edecek bilgilerin ortaya çıkması durumunda öğrencilerin burs/kredileri kesilmektedir. Ödenmeyen krediler borç olarak kaydedilmemektedir.

TAAHHÜTNAME ONAYI NASIL YAPILIR?

Burs veya kredi başvurusu almaya hak kazanan 18 yaş ve üzerinde olan öğrenciler taahhütnamelerini www.turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden KYK’ linkine ulaşarak e-devlet şifreleri ile; 18 yaşın altında olan öğrenciler ise, taahhütnamelerini www.turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden Kurum linkine ulaşarak anne veya babanın e-devlet şifresi ile veli onayı verildikten sonra kendi e-devlet şifreleri ile 15 yaşından küçük ya da anne ve babası olmayan öğrenciler ise anne veya babaları şayet her ikisi de yoksa kanunu vasileri ile birlikte kendilerine en yakın Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürlüklerinden herhangi birine belgeleri (kimlik, vasi kararı vb.) ile giderek taahhütnamelerini onaylayabilirler. Taahhütnamesini onaylamayan öğrencilere burs veya kredi alamayacaktır ve ayrıca bildirimde bulunulmayacaktır.

DEVLET BURS MİKTARI BU YIL NE KADAR?

Üniversite öğrencilerinin KYK burs ve kredileriyle ilgili en çok merak ettiği konulardan biri de miktar oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde 2018-2019 dönemi için belirlenen burs miktarını şu sözlerle duyurmuştu: "Önümüzdeki eğitim-öğretim yılı için kredi burs miktarını lisansta 500, yüksek lisansta bin, doktorada bin 500 liraya yükseltme kararı aldık."

 

BAKMADAN GEÇME!