KYK burs başvurusu ne zaman yapılacak? KYK kredi başvurusu nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

KYK burs başvurusu ne zaman yapılacak KYK kredi başvurusu nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2019 18:58

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurt başvurularının ardından, üniversitelerde yeni öğretim döneminin başlamasına kısa süre kala, burs ve kredi başvuruları öğrencilerin gündemine gelmeye başladı. Geri ödemeli ya da karşılıksız maddi destek alacak olan öğrenciler, KYK burs başvuru tarihlerini sorguluyor. Peki, KYK burs başvurusu ne zaman yapılacak? KYK kredi başvurusu nasıl yapılır? İşte, o konu hakkında bilgiler.

Haberin Devamı

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından, üniversite öğrencilerine her yıl sağlanan maddi olacak imkanlarından faydalanacak olan öğrenciler, başvuru işlemlerini e-devlet sistemi üzerinden gerçekleştirecek. İşte, KYK 2019 burs ve kredi başvuru sürecine ilişkin detaylar.

KYK BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN?

2019-2020 eğitim dönemi için kredi ve burs başvuruları KYK’dan bir açıklama gelmedi ancak geçtiğimiz yıl; yurt başvuruları 3 Eylül, burs başvuruları ise 15 Ekim tarihleri arasında alınmıştı. Bu yıl yurt başvurularının 19 Ağustos’ta alınmış olması nedeniyle burs başvurularının da geçen yıla oranla daha erken başlaması bekleniyor.

Kredi/burs başvuruları da tüm üniversitelerin yatay, dikey geçiş, doktora ve yüksek lisans öğrenci işlemlerini tamamlamasını takiben alınacak.

Haberin Devamı

KYK BAŞVURULARI NASIL YAPILACAK?

Yakın zaman içinde başlaması ön görülen KYK burs başvuru işlemi, online olarak oldukça kolay şekilde yapılıyor. Başvuruların geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi e-Devlet üzerinden yapılacağı tahmin ediliyor.

E-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek mutlaka e-devlet şifresi almaları veya diğer e-devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekmektedir.

Öğrencilerin başvuru sırasında herhangi bir sorun yaşamamaları için öncelikle e-Devlet’e girerek okul/bölüm bilgilerini kontrol etmeleri, bilgilerinde hata olan öğrencilerin üniversitenin öğrenci işleriyle görüşmeleri gerekiyor. Hatalı ya da eksik öğrenim bilgisiyle yapılan başvurular geçersiz sayılacak.

BAKMADAN GEÇME!