Güncelleme Tarihi:
KYK yurt yedek yerleştirme işlemleri ve burs başvurularına dair sorgulamalar son günlerde hız kazandı. KYK'nın sağladığı barınma imkanından yararlanmak isteyen ancak yapılan genel yerleştirme ve 1. yedek yerleştirmeden istediği sonucu alamayan üniversite öğrencileri bu kez 2. yedek yerleştirme sonuçlarına odaklanmış durumda. Bunun yanında KYK burs ve öğrenim kredisi başvurularının başlayacağı tarih de yoğun şekilde sorgulanıyor. İşte, KYK'ya ilişkin merak edilen tüm soruların yanıtı...
KYK BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN?
2018 KYK burs ve öğrenim kredisi başvuruları henüz başlamadı. Kredi burs başvuruları tüm üniversitelerin yatay, dikey geçiş, doktora ve yüksek lisans öğrenci işlemlerini tamamlamasını takiben alınacak. Geçtiğimiz yıllara bakıldığında KYK burs ve öğrenim kredileri başvuruları, ekim ayının ilk haftalarında başlıyor. Konu hakkında resmi bir açıklama ya da gelişme olduğu takdirde haberimizden okuyabilirsiniz.
Başvurular başladığı zaman; şehit, gazi çocukları, anne ve babası vefat edenler, tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınan sağlık kurulu raporu ile yüzde 40 ve üzerinde engelli olduğunu belgelendirenler, lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı yetiştirme yurtlarında barınarak tamamlayanlar, Darüşşafaka Lisesinden mezun olanlar ve milli sporcular ilgili belgeleri ibraz ettikleri takdirde KYK bursundan öncelikli olarak faydalanacak.
KYK 2. YEDEK YURT YERLEŞTİRME SONUÇLARI NE ZAMAN?
Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) kalacak yer sorununu çözmek isteyen öğrenciler için ilk yedek yerleştirme sonuçlarını 20 Eylül'de açıklandı. İlk yedekte yerleşemeyen öğrenciler, ikinci yerleştirme için gün saymaya başladı. KYK'dan yapılan açıklamaya göre, ikinci yedek yerleştirme 24 Eylül’de, üçüncü yedek yerleştirme de 27 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek. Konuya dair gelişmeleri haberimizden takip edebilirsiniz.
YURT KAYITLARINDA GEREKLİ BELGELER
1. Öncelik Belgesi (Önceliği Olanlar İçin)
Şehit ve gazi çocuğu, gaziler (Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından alınan belge (Seyahat Kartı dahil) veya Sosyal Güvenlik Kurumundan ilgili kanun maddelerine göre aylık bağlandığını gösterir belge)
% 40 ve üzerinde engelli olduğu tespit edilen öğrenciler,( Tam teşekkülü hastaneden alınacak rapor)
Lise ve dengi öğrenimlerini Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı Yetiştirme yurtlarında barınarak tamamlayanlar ve/veya Devlet koruması altında olan öğrenciler (İlgili kurum ve kuruluşlardan alınacak belge)
Lise ve dengi öğrenimlerini Darüşşafaka Lisesinde tamamlayanlar, (Darüşşafaka Lisesinden alınacak belge)
Milli olmuş Amatör sporcular lisanslı (T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğünden alınacak belge/yazı)
Gönüllü güvenlik korucusu olarak çalışan ve çalışırken vefat edenlerin, gönüllü güvenlik korucusu olarak emekliye ayrılan ve emekliye ayrıldıktan sonra vefat edenlerin çocukları (İlgili kurum ve kuruluşlardan alacakları belge)
2. Dört adet son altı ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf
3. % 40 ve üzeri engelli ebeveyni olanların (Tam teşekküllü hastaneden alınacak rapor)
4. Yükseköğrenim programına kayıt olduğunu gösterir belge
5. 18 yaşından küçükler için Kurum internet sayfasından temin edilen ve doldurulan Veli/Vasi İzin Belgesi
6. Verilen süre içinde ilgili yurt müdürlüklerine kayıt yaptırmayan öğrenciler, haklarını kaybedeceklerdir.