KYK burs başvurusu için beklenen tarih belli oldu mu? Başvurular sonbaharda mı yapılacak?

Güncelleme Tarihi:

KYK burs başvurusu için beklenen tarih belli oldu mu Başvurular sonbaharda mı yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2019 14:18

YKS yerleştirme sonuçlarının açıklamasının ardından, üniversite öğrencilerinin gözü Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından verilecek olan burs ve yurt başvurularına çevrildi. KYK başvurularına yönelik bilgiler YURTKUR ve Bakanlık tarafından yapılacak. Başvuru işlemleri bu yıl da E-Devlet üzerinden gerçekleşecek. Peki, KYK burs başvurusu için beklenen tarih belli oldu mu? Başvurular sonbaharda mı yapılacak? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler.

Haberin Devamı

Maddi olarak eğitimlerine destek sağlamak isteyen vatandaşların araştırdığı KYK burs başvurusu, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın belirleyeceği tarihte gerçekleşecek. KYK burs başvurusu için öğrenciler, E-Devlet üzerinden erişime açılacak formları doldurulacak. Peki, KYK burs başvurusu ne zaman erişime açılacak? 

KYK BURS BAŞVURUSU NE ZAMAN YAPILIR?

KYK burs başvurularının ne zaman başlayacağı konusunda YURTKUR'dan herhangi bir açıklama gelmedi. Burs başvurularının başlama tarihi ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Önümüzdeki günlerde tarihin netleşmesi halinde son gelişmeleri haberimizden okuyabilirsiniz. KYK burs başvurusu için öngörülen süreç, geçtiğimiz yıl baz alınırsa eylül ayının başı olarak düşünülmektedir.

ÇALIŞAN ÖĞRENCİNİN BURS VE KREDİSİ KESİLMEYECEK

Haberin Devamı

Resmi Gazete'de yer alan düzenlemeye göre, öğrencilere burs ve kredi tahsis sürecinde bazı değişiklikler yapıldı. Bu değişikliklerin içerisinde, herhangi başka bir kurumdan burs alan ve asgari ücretle çalışan öğrencilerin burslarının kesilmeyeceğine dair detaylar da yer aldı. İşte, o değişiklik;

MADDE 1 – 18/1/1997 tarihli ve 22881 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Öğrenim Kredisi Yönetmeliğinin 16 ncı maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Madde 16 – İlk defa kredi almak için müracaatta bulunan öğrencilerin durumları değerlendirilir. Değerlendirme sonucunda kredi tahsis edilenlerin listeleri Kurum sisteminde ilan edilir.

Öğrenci, listelerde miktarı belirtilen taahhütname ile istenen diğer belgeleri, süresi içerisinde Kuruma verdiği takdirde kredi almaya hak kazanır.

Kurumdan burs almakta iken, Kurum Yönetim Kurulu tarafından belirlenen başarı kıstasına göre başarısızlığı tespit edilen ve bursu kesilen öğrencilere bursun kesildiği tarihten itibaren bu Yönetmelik hükümlerine göre öğrenim kredisi verilir. Ancak, öğrenci öğrenim kredisini almak istememesi halinde bu durumu bir dilekçe ile Kuruma bildirir.”

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 29 uncu maddesi yürürlükten kaldırılmıştır. (Madde 29 — Kredi alan öğrencilerden; kredi almaya başladıktan sonra burs aldıkları veya en az asgari ücret düzeyinde bir gelirle sürekli çalıştıkları tespit edilenlerin kredileri
kesilir. )

Haberin Devamı

MADDE 3 – Bu Yönetmelik 1/10/2017 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4 – Bu Yönetmelik hükümlerini Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü yürütür.

HATALI BAŞVURULAR GEÇERSİZ SAYILACAK

Öğrencilerin başvuru sırasında herhangi bir sorun yaşamamaları için öncelikle e-Devlet’e girerek okul/bölüm bilgilerini kontrol etmeleri, bilgilerinde hata olan öğrencilerin üniversitenin öğrenci işleriyle görüşmeleri gerekiyor. Hatalı ya da eksik öğrenim bilgisiyle yapılan başvurular geçersiz sayılacak.

BAKMADAN GEÇME!