Savaş TUTAK/(DHA)
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2008 00:00
AMASYA’da düzenlenen ve yurt genelindeki 5 yıldızlı 11 otelin mutfak şeflerinin katıldığı Osmanlı Saray Yemekleri Yarışması’nda, ’Kuzu incik’ yemeği birinci oldu. Four Seasons Hotel İstanbul’un 4 kişiden oluşan şampiyon ekibi 10 bin YTL ödül kazandı. Amasya Valiliği’nin desteği, gastronomi yayıncılık grubu Food in Life moderatörlüğü ve Anadolu Halk Mutfağı Derneği’nin koordinatörlüğünde düzenlenen ’Osmanlı Saray Yemekleri Yarışması’ sona erdi. ’Şehzadeler Şehri’ olarak bilinen Amasya’nın Osmanlı saray mutfağına etkisi ve Osmanlı saray mutfağında padişahlar için pişirilen yemeklerin tanıtımı amacıyla düzenlenen ve 2 gün süren yarışma, Hamit Kaplan Spor Salonu’nda yapıldı. Amasya’da iki gün süren Osmanlı Saray Yemekleri Yarışması’nda birinci seçilen Four Seasons Hotel’in 3 kişiden oluşan ekibi 10 bin YTL ödül kazanırken, yarışmada ’Keşkekli İncik Yahnisi’ yemeği ile ikinci olan Hilton İstanbul Oteli ekibi 5 bin YTL, ’Pazı Kubbesinde Isfıtbaç Aşı’ yemeği ile üçüncü gelen Conrad İstanbul Oteli ekibi de 2 bin 500 YTL ödül kazandı.